Evoc FR Trail

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Evoc FR Trail

Мнениеот Admin » Чет Сеп 11, 2014 6:57 pm

Изображение
Ако имате много приятели и познати, които карат ендуро/all mountain, както имам аз, може би ви е направило впечатление, че все по-често сред тях се виждат хора с раници Evoc. Макар че марката доскоро бе непозната в България, тя бавно, но сигурно си проправя път в AM/FR средите, макар че продуктите ѝ определено не са сред най-евтините. Причините за това може да са много, включително добрия имидж, който има германският производител в Европа, затова приех с удоволствие предложението на вносителя за България да пробвам един от най-универсалните им модели - FR Trail. И макар че първоначалният план бе да я покарам само 1-2 месеца, пробата се проточи цели шест, при това в някои от най-лошите условия, в които съм карал, така че раницата преживя много и се доказа при сериозна употреба.
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... c-fr-trail
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Evoc FR Trail

Мнениеот spirov92 » Пет Сеп 12, 2014 12:31 am

Аз имам FR Tour (30-литровата) и впечатленията ми са подобни - има още няколко екстри като джобче на кръстния колан и компресиращи ремъци. Гърба не диша много, да не кажа хич, ама се трае. Иначе аз обичам всичко да ми е подредено и лесно достъпно, та изобилието от джобове е голямо удобство. Обема е страшен - успявал съм да натъпча храна, дрехи, спален чувал, наколенки, газов котлон + прибори, и още какво ли не... плюс палатка и шалте закачени отдолу. :D За повечето хора и 20-литровата ще е предостатъчна.
spirov92

Мнениеот windv » Пон Сеп 15, 2014 1:11 am

Бях си взел FR Enduro 17л., и след една проба я разкарах. Определено не беше моята раница. Имаше протектор за гръб, което правеше задната част на раницата много твърда и права, имах чувството, че нося дъска отзад. Може да се махне защитата/протекторът( той е някакво парче твръда пяна наречечна с много умно име), което я правеше по-удобна, ама тогава язък за допълнителната цена...
В сравнение с предишната ми раница, която е с мрежест гръб, тази държи значително по-топло по целият гръб, а и презрамките бяха много твърди и когато я притегнех достатъчно ми опираха във вратът...

Иначе подпряна някъде изглеждаше яко : )
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 15, 2014 8:19 am

Определено раницата е специфична и не за всеки. Умишлено бяга от класическия дизайн и това което е плюс за едни е минус за други. Разпределението с многото джобове е готино (доколко е нужно на всеки е друга трема), но плоския гръб и плоските презрамки + огромния колан за кръста, в който няма джобове за мен са неприемливи. На презрамката също няма джобове (за телефон, GPS). Точно тия неща пък явно допадат на други ползващи раницата. Die hard феновете на тая марка са доста. Сигурно има причина.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот halfdone » Пон Сеп 15, 2014 10:33 am

FR Tourist 30 тук. Минусите за мен са:
- Колана - абсурдно ми е да въртя с него, много запарва. Все пак си има решение, минава отзад и за захваща само със закопчалката.
- Дъждобрана - не е предвиден да може да се слага, когато на раницата има протектори. Може би тези късите от ревюто има шанс, но от дългите не може. Завали ли дъжд трябва да или да си ги сложиш или завържеш по рамката.

Общо взето раницата е най-удобната, която съм пробвал и карал. Всеки си има предпочитания, защото твърдият гръб така ми лепва, че не бих го сменил за нищо. Запотява, но по моя преценка си е в рамките на нормалното. Празна или пълна раницата не се усеща. Протекторът съм го изпробвал при зимен спорт и върши работа. Багаж събира учудващо много, даже са ме оприличавали на банана от Плодчетата. Циповете и закопчалките изглеждат малко некачествени и в началото имах притеснения, но проблеми не съм имал. Много джобчета и отделения, нещо по което си падам. Като цяло доста здрава раница, с оглед на това какво е преживяла (трети сезон) и на наблюденията ми от други хора, които я притежават.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Назад към Общ форум