Избор на колело ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на колело ?

Мнениеот em3ata » Съб Сеп 13, 2014 4:45 pm

Здравейте ! Трябва ми съвет относно покупката на велосипед. До сега карах един крос вендета 26 -ца. Обаче годинките (11) почнаха му да тежат и не само ( 115 кг съм с тенденция за качване :D ) и постоянно трябваше нещо да се смени или ремонтира. За това реших да го сменя. Насочил съм се към 2 велосипеда: Cross GRX 8/9, GRX 8M (така и не разбрах разликата м/у 2 та) и Cross traction. Колелото ще се кара в града, разбира се и в планината по възможност. Проблема ми е следния: поради теглото ми ще ме изжържат ли рамката, задната ос и т.н. Другото което ме притеснява да не се налага да правя ремонти през 1 седмица защото просто няма смисъл тогава да се купува друго колело. Бюджета е макс 700 лв.Разбира се ако има някъде по стари модели на тези горе също съм съгласен да ги разгледам Благодаря !
Аватар
em3ata

Рейтинг: 1240

Re: Избор на колело ?

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Съб Сеп 13, 2014 11:43 pm

Има сега едно кросче на промоция viewtopic.php?f=57&t=164123 мисля че ще ти допадне. За вилката не съм сигурен ма след като повече градско ще караш надали че имаш каквито и да е ядове.

Като ориентир може да кажеш колко си висок, става въпрос за геометрия на рамката и размер.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот em3ata » Нед Сеп 14, 2014 1:38 pm

ЧестоНеадвкватен написа:Има сега едно кросче на промоция viewtopic.php?f=57&t=164123 мисля че ще ти допадне. За вилката не съм сигурен ма след като повече градско ще караш надали че имаш каквито и да е ядове.

Като ориентир може да кажеш колко си висок, става въпрос за геометрия на рамката и размер.

ами 202 см. съм и затова ще трябва и по - голяма рамка, а геометрия и т.н не ги разбирам :D Искам нещо здраво дет след 30 -40 км няма да влиза в бокса за ремонт или настройки :D 202 см и 115 кг :)
Аватар
em3ata

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Сеп 14, 2014 3:53 pm

29" гума определено ще ти е добре. Зависи и доста по каква настилка ще караш а относно размера, има ги доста. Принципно при новите колела центровка след 40-50км е задължителна обикновенно това се прави напълно безплатно. Погледни и в тази тема http://media1.giphy.com/media/HKnyIxtVAZZS/giphy.gif .
ЧестоНеадвкватен

Мнениеот em3ata » Нед Сеп 14, 2014 4:01 pm

ЧестоНеадвкватен написа:29" гума определено ще ти е добре. Зависи и доста по каква настилка ще караш а относно размера, има ги доста. Принципно при новите колела центровка след 40-50км е задължителна обикновенно това се прави напълно безплатно. Погледни и в тази тема http://media1.giphy.com/media/HKnyIxtVAZZS/giphy.gif .

Дал си линк на някаква картинка която е яка :D ама не е линка към темата :D Ами настилка асфалт главно и то е ясно че е хубаво колелото ше го карам и към Витоша, до сега не карах там защото стария крос можеше да ме остави всеки момент и предпочитах да не рискувам :) но главно асфалт :)
Аватар
em3ata

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Сеп 14, 2014 6:56 pm

viewtopic.php?f=30&t=163534 Извинявай, малко попрекалих с пиенето снощи и още ми е замаяно :beer:

С рошавите гуми ще ти е малко по трудно въртенето по асфалт но все пак ще е доста по лесно от старото ти колело. Не е болка за умиране, аз още си карам с фабричните по асфалт и нямам проблеми. Ако решиш за градско можеш да си купиш сликови(гладки) гуми но за черен път не стават.
ЧестоНеадвкватен

Назад към Общ форум