Балша - Кътина

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Балша - Кътина

Мнениеот Admin » Пон Апр 20, 2015 6:10 pm

Изображение
Приятен маршрут в близост до София, в който има по нещо за всеки.
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... sha-katina
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Балша - Кътина

Мнениеот windv » Пет Апр 24, 2015 8:27 am

Много яко!
Там около Балша , понеже съм отраснал в близост, преди 15-20г бяха първите ни вело хайки в балкана. С Бмх-и и така наречените Украйни хвърчахме по склоновете и всички оцелявахме някак :)
Мястото е благодатно, има красиви пътеки. Никога не съм срещал други велосипедисти, когато съм ходил. Не е от известните дестинации за каране около София, но има благодат. От село Балша може да се излезе от 2 места и се вливат в същия път от маршрута в темата. Освен този който тръгва от края на селото, както е описано, има и друг от централния площад нагоре по стръмната улица покрай магазина. На мен от площада ми допада повече, понеже се излиза в борова горичка над селото , която е много яка и има улеи които са много готини за каране, също и един доста голям "канион" в дясно от гората и няколко скокчета. После се стига пак до голите хълмове в началото на описания маршрут.

Друго потенциално начало е манастира, за който има табела преди да се влезне в селото. До него може да се отиде с по-сериозна кола, или да се остави някъде по черния път. От манастира на горе тръгва черен път в гората, който след около 1км стига до благо румолящо ручейче и дървена беседка, до която тръгва пътека нагоре и се вие все около рекичката. Ясно се вижда.
Пътеката е безкрайно вълшебна и за ходене, а от въпросниите беседки има още около 5 нагоре по протежението ѝ. Някой от местните е отделил от живота си, за да ги построи да си почиват разхождащите се. Не помня името му, но некролог негов има закачен, може да му се благодари за благото дело с 1 молитва :praying: . До 2та беседка има чешмичка до ручейчето долу. ;) Прикачвам 1 снимчица на първата беседка, че нямам други от пътеката нагоре.

Успех :agree:
Прикачени файлове
DSCF8272.jpg
DSCF8272.jpg (236.35 KiB) Прегледано 330 пъти
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот Admin » Пет Апр 24, 2015 9:58 am

Е ти с тая информация направо ме командирова да покарам там 2-3 дни при първа възможност, та да видим и другите пътеки и пътища. ;)
Ще си търся компания, към средата на май вероятно. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот boriss13 » Пет Апр 24, 2015 10:54 am

При мен линка към снимките не работи... :confused:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Admin » Пет Апр 24, 2015 11:20 am

boriss13 написа:При мен линка към снимките не работи... :confused:

Леле, казвайте ги по-рано тия работи! :D Не вярвам ти да си първият, който го е забелязал. Благодаря! :beer:
Не работеше, щото бях забравил да активирам галерията. :banghead:
Аватар
Admin

Назад към Общ форум