Милан Миланов написа: Питам се какво ли би станало ако имах проблеми с рамката, вилката ....
xcII написа:".. Истината е че никой не е длъжен с нищо на никой - харесал си нещо,взимаш, ползваш и бракуваш в един момент,а после взимаш ново и подкрепяш индустрията ..."
верно ли бе?!
Аре, понеже даваше примери с коли:
наскоро един голем производител на коли върна нещо от сорта на 18М. коли в сервизите си щото шибаните въздушни възглавници били дефектни, некъдъде около 7-10 хора (коли) на 100К инциденти дали фира, зарад възглавниците (така твърдят, от където требва, а дали е така..). Са, фирмата производител на колите, не е производител на въздушните възглавници.
Са, сети се:
1) БиДжиСтанска Фирма ли е тая на колите
2) БиДжиСтанци ли са потребителите, или.. Ъъъ.. Индустрията???
С таквиз Ора кат теб, ще сме се в Калта!
heavymann написа:Истината е че никой не е длъжен с нищо на никой -.....
heavymann написа:
Лошото е че преобладавате такива индивиди.Публични скандали само за да получиш своето.Грозноооо!Ама много грознооо!Нали се сещаш че и тия дето стоят зад рафтовете са живи хора ,дето по 8-10 часа им се налага да слушат стотици като теб дето крещят защото не им се дава някой лев отгоре ... Въпросът не опира до права, а до етика. Като знаеш че си счупил нещо сам няма ли да те е срам да правиш схеми за да ти го сменят гаранционно? Не съм патриот ,но не мисля че живота в България е скапан или че държавата е насрана , защото държавата съм АЗ и всички ВИЕ а не политиците и законите ,а животът е такъв какъвто си го направиш.
heavymann написа:Без черно никога няма да има бяло . Този израз "такива като теб" страшно много ме кефи. Как взимате и слагате някой в рамка и още по-якото как винаги опозицията изяжда храната ... Не сте ли се замисляли че положението в което се намирате може случайно да е породено от самите вас? Не е нужно обществото да има колективно съзнание за д ъъ а е общество . Ние сме граждани на света и като цяло сме свободни да бъдем и другаде където калта е по-плитка ...Без значение от коя страна на рафта си положението е едно - пред теб има рафт ! Какво ще сложиш на него е интересното - учтивост,ярост,негативизъм,непукизъм,преглъщане на чувства или повръщане на такива.Истината е че колелата са за каране и останалото е просто отражение на ежедневието ни , така че карайте и оставете тия размисли за един по-продуктивен ден
victortrt написа:Само да попитам, как при еднократно голямо усилие ще се прецака само една от няколко "контри", те не са ли няколко и не действат ли едновременно точно за да се разпределя усилието.
В друга тема бях чел, че на някого рамът му пукал при тежка предавка и се оказало, че дерайльорът е настроен неправилно и веригата хващала малко зъби на най-малък венец.
Аз съм качвал Надлез Надежда на най-голяма плоча с драг гранд каньон /вярно набрах инерция и пауър поради зелен светофар преди него/ и мисля, че един планински велосипед трябва да може да се кара на тежки предавки и на педал /прав/, т. е. следва да може да понася по-голямо усилие върху педалите.
В крайна сметка ако предавката е твърде тежка, колелото би трябвало да не тръгне, да спре да върви, да избуксува гумата и т.н., но не да се чупят главините.
Всички, които съм видял да карат байкове в града не сменят предавки преди да спрат на светофар и после потеглят от "тежка за потегляне" предавка, но едва ли чупят главини. Сега вярно, че по интелигентните от тях се побутват с другия крак, но все пак.
PowerSlide написа:Понятието "планински велосипед", с каквото гордо се накичиха сума ти велосипеди напоследък (понеже е привлекателно), изключва възможността с чиста мускулна сила да се нанесат непредумишлени повреди по задвижващата система от човек с тегло до около 100кг, независимо от използваната предавателна комбинация. Има 2 вероятности това да се случи - велосипеда е състезателен (макс олекотен и предназначен за определена личност) какъвто в случая е ясно че не е, или велосипеда е асемблиран с боклучави елементи (което е ясно в случая) и фирмата трябва безпрекословно да си изпълни гаранционните задължения. В цивилизованите държави също слагат калпави чаркули по текерлеците, ама при проблем по време на гаранционния срок ги ремонтират за тяхна сметка без излишни въпроси!
Също е ВАЖНО клиентът да НЕ прави опити за ремонтиране на дефектиралите части, ако иска да му се уважат правата!
PowerSlide написа:Понятието "планински велосипед", с каквото гордо се накичиха сума ти велосипеди напоследък (понеже е привлекателно), изключва възможността с чиста мускулна сила да се нанесат непредумишлени повреди по задвижващата система от човек с тегло до около 100кг, независимо от използваната предавателна комбинация. Има 2 вероятности това да се случи - велосипеда е състезателен (макс олекотен и предназначен за определена личност) какъвто в случая е ясно че не е, или велосипеда е асемблиран с боклучави елементи (което е ясно в случая) и фирмата трябва безпрекословно да си изпълни гаранционните задължения. В цивилизованите държави също слагат калпави чаркули по текерлеците, ама при проблем по време на гаранционния срок ги ремонтират за тяхна сметка без излишни въпроси!
Също е ВАЖНО клиентът да НЕ прави опити за ремонтиране на дефектиралите части, ако иска да му се уважат правата!
Tonko написа: оплакването за проблем идва след, като вече свободното движение е било разглобяванео и е имало шлосеркса намеса по детайлите, което е описано в аргументацията за отказ на гаранционния иск.
Pr3d4t0R написа:@heavymann
Дадения пример с автомобил не е точен - серийните автомобили не са предвидени за екстремни натоварвания, още по-малко пък след като минат 100-тина хиляди километра . За да е равностоен примера ти трябваше да ства въпрос за градско колело, карано в планината. Или пък правилен пример за сравнение с автомобил би било клас от OPC серията на Опел, RS серията на Ауди, М сериите на БМВ, WRX серията на Субару и т.н., които имат сътоветното окачване, спирачки и гуми.
Относно проблема:
- Касетата е с алуминиев паяк, което означава, че е максимално щадяща тялото на главината - т.е. компонентите с добре подбрани. За да остави следи е възможно да е била хлаваба или просто тялото е дефектно;
- Колелото, ако се кара на несъвместими скорости (т.е. веригата е по диагонал) е много по-вероятно веригата да се скъса и/или усуче. Усукване би било видимо за опитен механик, а такива в РАМ има;
- След като горното не е било установено остава само дефект в главината;
- Не е правилно компонент в гаранция да се отваря от лице неоторизирано от продавача, още по-малко да се манипулира - ако това е бил случая РАМ са в правото си да откажат гаранция.
PowerSlide написа:Tonko написа: оплакването за проблем идва след, като вече свободното движение е било разглобяванео и е имало шлосеркса намеса по детайлите, което е описано в аргументацията за отказ на гаранционния иск.
Точно това подозирах, макар автора на темата да не е писал никъде.
Ама е писал други аргументации за отказа.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 365 госта