Schwalbe Nobby Nic (трето поколение)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Schwalbe Nobby Nic (трето поколение)

Мнениеот Admin » Чет Окт 22, 2015 6:43 pm

Изображение
В края на 2014 г. получих от Веломания за тестване един много интересен за мен продукт - най-новото поколение на модела Nobby Nic. Това е един от емблематичните модели на германския производител, стремящ се към максимална универсалност и насочен към най-широк кръг потребители.
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... -nobby-nic
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Schwalbe Nobby Nic 2.25 Pace Star

Мнениеот Admin » Съб Мар 26, 2016 10:09 am

Добавихме още впечатления към ревюто:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Re: Schwalbe Nobby Nic (трето поколение)

Мнениеот Admin » Вто Окт 25, 2016 7:23 pm

Изображение
След първото ревю на варианта с широчина 2.25, през 2016 г. пробвахме и по-широкия размер 2.35 с протектор Trail Star. Ето впечатленията ни от него:
Аватар
Admin

Мнениеот windv » Сря Окт 26, 2016 8:38 am

Доволен съм и аз от 2016 nobby nic snake skin PaceStar. Повече ми допада от предишните варианти на гумата. Карам я за задна в комбинация с hans dampf отпред. Добре се съчетават двете гуми. Като задна се търкаля много добре и безкамерна с налягане около 2.0 се случи да и прережа борда на витошки камик резач, а съм лек. С малко отрязано парче от чорап се запуши цепката:) като цяло съм доволен, но предпочитам отпред гумата да е с по-широк страничен грайфер. в комбинация с нещо като прокор или хък норис ще е чудна
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот taurus13 » Сря Окт 26, 2016 11:46 am

Я кажи за чорапа, че ми стана интересно.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот moridinbg » Сря Окт 26, 2016 12:53 pm

Парче плат напоено с боза, доста добре може да запуши дори големи пробойни и цепки, които само боза няма да запуши. За разлика от фитилите, става и за цепки. Колкото по-голяма, толкова по-временно.
Конкретно за NN - това си е голямобалонна ХС гума за мен и няма място на малко по-АМ колело.
Аватар
moridinbg

Мнениеот Alexi » Сря Окт 26, 2016 1:51 pm

аз от скоро търкалям 2.25 evo pacestar TLE ,570 грама са ,чудесно търкаляне тихи а грипа е направо овъркил за ХС .. за ендуро ми се струват малко нежни поне моя вариант
Аватар
Alexi

Мнениеот evilzet » Сря Окт 26, 2016 4:04 pm

Alexi написа: а грипа е направо овъркил за ХС

Ко речи? :lol:
Аз съм имал 3 Ноби ника и това разминаване в калъпите го е имало на всички. Явно е запазена марка. Иначе впечатленията ми са, че това е предвидима гума, т.е. поднася плавно (което за мен е плюс), а не супер сцепление и в следващия момент-неуправляема.
evilzet

Мнениеот xargs » Сря Окт 26, 2016 7:13 pm

Харесвам Ноби Никовете, тъй като са добър компромис между въртене и сцепление, но за задна не е подходяща за мен. Ръбчетата на грайферите заминаха за две ендуро състезания (Пампорово и Банско). Гумате беше със снейкскин протекшън но въпреки това поне 3-4 пъти я пуках за тези две състезания.
Аватар
xargs

Мнениеот Admin » Сря Окт 26, 2016 10:14 pm

Само искам да напомня, че SnakeSkin не предпазва от спуквания, при такава конструкция няма бутилови вложки или двуслоен каркас, които да намаляват вероятността за прещипване на вътрешната гума. Тази защита само намалява вероятността от скъсване на външната гума при прещипване.
Аз лично до миналата година включително съм карал най-различни гуми с подобни защити и никога не бях ги късал, включително и SnakSkin. Тази година скъсах 4 или 5 броя - и SnakeSkin, и EXO, и една на WTB, макар че тя май не е с подсилен каркас, въпреки че си е тежка. Всички тези гуми ги скъсах при каране като безкамерни с меки велосипеди, което ме навежда на мисълта, че съм започнал твърде меки да ги карам, дори за моето ниско тегло.
Аватар
Admin

Мнениеот windv » Чет Окт 27, 2016 9:12 pm

taurus13 написа:Я кажи за чорапа, че ми стана интересно.

имам в момента 3 чифта с по няколко дупки . snake bite-a e заразен бацил, пълзи и по чорапите :lol:
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Назад към Общ форум