Нов играч на BG сцена....?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов играч на BG сцена....?

Мнениеот toie » Пон Ное 09, 2015 5:37 pm

Някой нещо да е чувал?Очаквало се април месец да стартира новата марка,като вече има и рамка(различна била от крайният вариант),която днес ми бе предложена на цена около 800лв.Без боя,хода бил 150мм.Ще се ходи да се види,но реших да попитам дали някой нещо не знае....
toie

Рейтинг: 1174

Re: Нов играч на BG сцена....?

Мнениеот Любо » Пон Ное 09, 2015 6:11 pm

Само да не е от Алиекспрес :D
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот toie » Пон Ное 09, 2015 6:22 pm

От две места вече дочувам за това,а този който ми я предлага не ми се иска да вярвам,че може да го направи...Но знае ли човек :D
toie

Мнениеот hitar_potar » Вто Ное 10, 2015 8:51 am

Добре де, дай някакво инфо по-подробно, марка, евентуално снимка или нещо друго. Така описано от теб нищо не може да се разбере... :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот eMcKu » Вто Ное 10, 2015 9:00 am

Работата е на най-високо ниво, но не е сега момента да се говори. Живот и здраве догодина ще разберете ;)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот toie » Вто Ное 10, 2015 9:03 am

Ахааааа....Ето някой който знае достааа.... :beer:
toie

Мнениеот Alexi » Вто Ное 10, 2015 10:47 am

ако пак е някакъв опит за български велосипед ,по скъп от немски със същите монтажи - моите съболезнования на разработчиците ..
Аватар
Alexi

Мнениеот billclinton » Вто Ное 10, 2015 11:09 am

Да не са някои като Vivelo.Спомням си гледах по Евроспорт някакъв директор на фирмата - голем го вадеше "ние това ,ние онова"сипеше обидни епитети и квалификации срещу всички.Да не говорим за обещаните велосипеди които спечелилите още чакат(пълна измама).Евгени Ставрев вика тая година - "не ми се говори за Вивело ,ние нямаме нищо общо с тях"
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот heavymann » Вто Ное 10, 2015 11:19 am

На мен ми мирише на пребоядисани тайванци и кофти цени ,ама дано не съм прав :dontknow:
Аватар
heavymann

Рейтинг: 1376

Мнениеот eMcKu » Вто Ное 10, 2015 2:19 pm

Нямам нищо общо с това, което се говори в първия пост, но всичко се прави в Тайван... дори и немските :)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот heavymann » Вто Ное 10, 2015 2:38 pm

eMcKu написа:Нямам нищо общо с това, което се говори в първия пост, но всичко се прави в Тайван... дори и немските :)

Миии.. почти всичко , въпросът е в друго...
Аватар
heavymann

Мнениеот hitar_potar » Вто Ное 10, 2015 4:15 pm

eMcKu написа:Работата е на най-високо ниво, но не е сега момента да се говори. Живот и здраве догодина ще разберете ;)

Нещо сякаш се разминавате с автора. Според теб догодина ще се разбере, според него пък вече му е предлагана бройка за продажба.... :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот moz » Вто Ное 10, 2015 4:41 pm

Е... все едно не знаеш че и преди да пуснат една рамка в "производство" тя си съществува на Изток и могат спокойно да ти я продадат (може и да ти я боядисат), тъкмо ще имат безплатен тест райдър.
moz

Мнениеот banzai » Сря Ное 11, 2015 9:59 am

heavymann написа:
eMcKu написа:Нямам нищо общо с това, което се говори в първия пост, но всичко се прави в Тайван... дори и немските :)

Миии.. почти всичко , въпросът е в друго...

В кое е въпроса?
Аватар
banzai

Рейтинг: 1799

Мнениеот heavymann » Сря Ное 11, 2015 10:17 am

В това от кой производител си поръчват рамките - дали от някой голям дето има представа как се изчислява рамка , какви материали и технология да използва и т.н. а не от не от някой дръпнат китаец живеещ в Тайван дето копира рамки по снимка , ползва някакви боклуци за производство и крайния резултат е зле изпълнено копие на някоя известна западна рамка дето е измислена в Европа или Америка ,но реално се прави в съседния завод...Проблема е че нашите "производители" с цел да имат по-голям марж поръчват смотани неща защото са евтини , мятат една боя и някакъв бранд и почва да се продава на цените на читавите марки...Сори ако мнението ми не е много структурирано ,ама съм на работа и така....
Аватар
heavymann

Мнениеот ЕAngel » Сря Ное 11, 2015 11:05 am

Проблема е че нашите "производители" с цел да имат по-голям марж поръчват смотани неща защото са евтини , мятат една боя и някакъв бранд и почва да се продава на цените на читавите марки...

Лесно е - почваш ти с читави "китайци" и по-малък марж и разбиваш пазара на нашите производители.

Много се плюе родното по принцип, но в случай че някой му е интересно може да се запознае с цифрите от статията

http://www.bike-eu.com/sales-trends/nieuws/2015/11/growth-on-all-fronts-for-eu-bike-industry-in-2014-10124768
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот heavymann » Сря Ное 11, 2015 11:23 am

Никой не е казал че трябва да си съгласен с мен , още повече мисля че ако всеки си казва мнението може и да се променят нещата към по-добро ,вместо това да си траем и да се предлагат боклуци по магазините....А относно цифрите ,слабо ме интересува статистиката ,тя в случая показва че ние сме най-добрите бояджии и монтьори ,а не производители...Аааа стой че забравих - какво ме спира да пусна моя гама пребоядисани китайци ? Единствено и само желание да се занимавам с подобен тип занимания... По скоро по-натам бих почнал да се занимавам с компоненти примерно , това би било по-интересно + това там има повече място за креативност .....Аре поздрави :beer:
Аватар
heavymann

Мнениеот jinsou420 » Сря Ное 11, 2015 1:00 pm

По-голяма конкуренция,по-добре :)
Чуждите производители са с огромни производствени възможности и добре договорени цени на компонентите ...точно поради тази причина :) не е честно да ги сравняваме с нашите,пък и за мен повечето хора ...закупили велосипед от България са доволни от това което получават(цена/качество) Покупателните ни възможности ....също са далеч от тези на чужденците :) а очакванията ни са.....
Винаги можем(дървен философ)да сме критични към определено нещо ...зависи какъв опит и познания имаме.
Аз се надявам това да е положително за всички нас
Kindzadza
Аватар
jinsou420

Рейтинг: 1397

Мнениеот Alexi » Сря Ное 11, 2015 1:06 pm

heavymann за много по меки определения ми сложиха минуса внимавай .. тука се карат български колелета те са най добрите ! ( айде смених си мнението на 360°,да видим оценката ) :rofl:
Аватар
Alexi

Мнениеот icog » Сря Ное 11, 2015 1:07 pm

jinsou420 написа:По-голяма конкуренция,по-добре :)
Чуждите производители са с огромни производствени възможности и добре договорени цени на компонентите ...точно поради тази причина :) не е честно да ги сравняваме с нашите,пък и за мен повечето хора ...закупили велосипед от България са доволни от това което получават(цена/качество) Покупателните ни възможности ....също са далеч от тези на чужденците :) а очакванията ни са.....
Винаги можем(дървен философ)да сме критични към определено нещо ...зависи какъв опит и познания имаме.
Аз се надявам това да е положително за всички нас

Ако прочетеш онази статия малко по-горе ще забележиш, че хич не сме малък производител и няма никаква причина цените за компоненти да са по-различни, освен евентуално калпав мениджмънт.
icog

Рейтинг: 1347

Мнениеот heavymann » Сря Ное 11, 2015 1:16 pm

Alexi написа:heavymann за много по меки определения ми сложиха минуса внимавай .. тука се карат български колелета те са най добрите ! ( айде смених си мнението на 360°,да видим оценката ) :rofl:

Няма лошо да се карат български колела , даже и на мен един от байковете ми е с "българска" рамка ....Не казвам че съм против родната стока , просто мисля че ако се наблегне на това да предложат качество на световно ниво и цени като за нашия пазар ще е супер (малко е утопично) , а ако почнат да се произвеждат и повече български компоненти ще стане още по-добре.Иска ми се да се разшири пазара и да се популяризира още този спорт ,само така ще спечелим повече и каращите и продаващите...Хубавото е че поне според мен се работи в тази насока ама не всички работят по въпроса , все още има хора дето просто гледат да изкарват бързи пари :dontknow:
Аватар
heavymann

Мнениеот ЕAngel » Сря Ное 11, 2015 1:48 pm

Извинявам се предварително за включването, съвсем нямам намерение да се заяждам с някого.

Извън системата на "планово стопанство", СИВ и други доказано не работещи експерименти, в свят на глобална икономика няма как да очакваме "качество на световно ниво и цени като за нашия пазар". Свободната конкуренция е налице и всеки е свободен да предлага и купува каквото и за колкото реши. Фактът че българските производители са успели да се наложат на един доста конкурентен пазар за мен е достатъчно красноречив.
Относно коментарът за добрите бояджии и монтажници - не се сещам някоя от големите марки велосипеди да си произвежда задвижването, вилките и т.н. Всичко това се произвежда в Азия и се купува от асемблиращите фабрики.

Проблемът е че качеството навсякъде струва скъпо, а нашите желания силно изпреварват доходите ни.
ЕAngel

Рейтинг: 1380

Мнениеот heavymann » Сря Ное 11, 2015 1:58 pm

Така е, затова казвам че желанието ми е утопично , но няма да е лошо да се стремим към него.Нашите "производители" са се наложили просто защото са наши и стоката може да се пипне и види и отделно факта че предлагат и евтини алтернативи на пазара освен скъпите си модели.Като говорех за бояджийство нямам предвид производството на всеки компонент да е от производителя на марката, а факта че западните фирми сами си проектират голяма част от нещата (или поне рамките) и чак после звънят на подизпълнителя за производството.Смисъл че тук сме назад с нещата в това отношение, навън хората си разработват нещата,тестват в реални условия и т.н.Абе ясно е за какво става дума, радвам се че тия неща се дискутират ,дано да ги четат тия дето трябва та да продължа да купувам и наши неща... :beer:
Аватар
heavymann

Мнениеот carmo » Сря Ное 11, 2015 4:13 pm

Сигурно ги четат и си правят изводи. Цените им за нашия пазар (по откъслечни наблюдения) също са по-ниски отколкото за "навън". Малцина от "големите брендове" разработват друго освен собствени рамки за колекциите си. И в тоя бранш е като навсякъде -нерентабилно е да се правят оригинални компоненти при съществуващи такива от утвърдени поддоставчици (не говоря за бутикови марки). Както е при колите - Колко от немските марки ползват френски дизели, азиатски автоматици и електроника, източноевропейско окабеляване и др. дреболии?
А относно рамките си е истински "параграф 22". Несъстоятелно е проектирането на специфични такива, с ограничен тираж, отделно разделен на няколко различни височини. Байкът трябва да е много "хай-енд" за да си струва инвестицията, (което не е нашият пазар), а за среден и нисък клас велосипеди (където бройките са повече) пак не е оправдано защото оригинални изделия със собствен вкус (и не дай си боже геометрия не по канона) е "Дамоклиев меч" върху ликвидността. И ако един БГ велосипед на цена е колкото един "марков" (с еднакви нива на оборудване), колцина ще си купим родното? Сигурен съм че битката им е трудна и понякога се води противно на икономическата логика, само и само да има поне някаква маркова идентичност и профилирано за нашия пазар ценово равнище.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Alexi » Сря Ное 11, 2015 4:22 pm

няма как в един Бг велосипед да има кой знае колко произведени тука неща .. примерно крос си правят рамката ,шините ,от скоро и финишинг кита - всичко друго е шимано ,рокшок и т.н. .. дерайльор няма как да произведат .. а монтажа си е пари ,няма причина у нас да е по евтин .. то дори рамката вероятно е изкопирана от някой успешен или не толкова ,западен модел от близкото минало ( предположение ) щото няма смисъл да се открива топлата вода
Аватар
Alexi

Мнениеот heavymann » Сря Ное 11, 2015 4:45 pm

carmo написа:Сигурно ги четат и си правят изводи. Цените им за нашия пазар (по откъслечни наблюдения) също са по-ниски отколкото за "навън". Малцина от "големите брендове" разработват друго освен собствени рамки за колекциите си. И в тоя бранш е като навсякъде -нерентабилно е да се правят оригинални компоненти при съществуващи такива от утвърдени поддоставчици (не говоря за бутикови марки). Както е при колите - Колко от немските марки ползват френски дизели, азиатски автоматици и електроника, източноевропейско окабеляване и др. дреболии?
А относно рамките си е истински "параграф 22". Несъстоятелно е проектирането на специфични такива, с ограничен тираж, отделно разделен на няколко различни височини. Байкът трябва да е много "хай-енд" за да си струва инвестицията, (което не е нашият пазар), а за среден и нисък клас велосипеди (където бройките са повече) пак не е оправдано защото оригинални изделия със собствен вкус (и не дай си боже геометрия не по канона) е "Дамоклиев меч" върху ликвидността. И ако един БГ велосипед на цена е колкото един "марков" (с еднакви нива на оборудване), колцина ще си купим родното? Сигурен съм че битката им е трудна и понякога се води противно на икономическата логика, само и само да има поне някаква маркова идентичност и профилирано за нашия пазар ценово равнище.

Съгласих се , добре казано :agree:
Аватар
heavymann

Мнениеот araX » Сря Ное 11, 2015 7:38 pm

Добра новина! Радвам се, че ще има конкуренция - дано не е само в ниския клас. Надявам се, че тази конкуренция ще се отрази благоприятно не само на клиентите, но и на самите български производители. Може да сме малки, като вътрешен пазар, но България изнася, ако не друго, велосипеди много. За разлика от други сектори този съм сигурен, че е с постоянен ръст всяка година. С пожелание за успех и повишаване на качеството на всички родни "асемблатори" :)
araX

Рейтинг: 1415

Мнениеот perun » Нед Ное 15, 2015 11:51 pm

Taka e, но немците си имат Nikolai, a за подобно нещо у нас никой не се и замисля.За всичко останало пазара е толкова пренаситен, че не виждам място за изненада или някакъв голям интерес.
perun

Рейтинг: 1240

Назад към Общ форум