Подписка за разрешаване качването на велосипеди на авт. 66

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Подписка за разрешаване качването на велосипеди на авт. 66

Мнениеот vladvlad » Пет Дек 18, 2015 1:17 pm

Здравейте,

преди 2 седмици се качвахме към Черни връх и ни спря една туристка, слизаща надолу. Стана дума за колега велосипедист, на който са му направили проблем с качването на байка на автобус 66. Сметнала го е за нередно жената и е говорила с хора от ресторанта на х. Алека там (в ресторанта) да се постави книга за подписка в подкрепа на извозването на велосипедистите, която после някой да занесе в ЦГМ или Столична Община, за да се обърне внимание на проблема.

Там, първо, всички заинтересовани или подкрепящи може да драснат по едно име и подпис.

Второ, ще е хубаво, ако някой припозне каузата като своя и я продължи нататък. Аз си пердаша с твърдака и в двете посоки, но, предполагам, че ще е в полза на доста хора с 20+ килограмови машини, търкалящи се само гравитачно.

Ето и снимки на възможни решения:

Изображение
Изображение
Аватар
vladvlad

Рейтинг: 1225

Re: Подписка за разрешаване качването на велосипеди на авт. 66

Мнениеот icog » Пет Дек 18, 2015 11:33 pm

In a galaxy fuc*in far away, където не горят въглища в столиците си... Само си представям реакцията на шофьора, когато ще трябва да слезе и закрепи байка (защото е задължен да го направи). Дано някой ден стане, ще се подпишем с цялото семейство.
icog

Рейтинг: 1347

Мнениеот Pileto » Пет Дек 18, 2015 11:40 pm

то добре ако стане, ама с такива стойки като гледам макс 2-3 колелета отпред и толкова отзад...а колко са желаещите за транспорт? Да няма битки по спирките?
Pileto

Рейтинг: 1330

Мнениеот THEZOGGO » Съб Дек 19, 2015 1:51 am

По принцип освен платформа отпред има и платформа отзад. Пример: http://www.vertraeglich-reisen.de/anreise/?377

Meinfernbus използват отзад багажник за 3 колела. Ако на 66 има платформа отпред за 2 колела + 3 колела отзад + ремарке както е показано на една от снимките, тогава бройката без проблем може да достигне 9, 10 колела. Въпрос на желание, няма нищо сложно.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот windv » Съб Дек 19, 2015 9:28 am

Както се оказа, отделен рейс е най-добрия вариант, ако върти целогодишно с подходящо разписание спрямо сезонът, а не само два-три месеца...
Дори в този на Лидл не се събираха хората и имаше изоставени. Често на спирката имаше 30+ човека и въпреки девойките, които водят списък е имало недоволни и викащи елементи.
Вариантът с 66 работеше преди години, когато не бяхме толкова много. Сега не го виждам да се случва на едно и също място с туристите.
Подходящи варианти за закрепване на колела се обсъдиха в другата тема вече. Ако е автобус, за мен най-адекватно е да се махнат седалките и да се направи място и връзки с колани, както е вътре във вело-вагон на влак. Който не е виждал, може да се самоинформира.вече и в Бг има.
Общинският транспорт не го боли да пуска отделен за нас.
Хубаво ще е сигурно да се появи някой герой с частен автобус или маршрутка с голямо ремарке...!
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот icog » Съб Дек 19, 2015 10:56 am

За частният "герой" малко трудно, няма как да се случи без разрешителни, етц. Новият кмет на район Витоша изглеждаше пич по време на кампанията, мисля че с негово разбиране и съдействие нещата биха се случили по-лесно.

А знаеш ли дали тази подписка е реално направена? Не съм ходил на Алеко скоро.
icog

Рейтинг: 1347

Мнениеот vladvlad » Съб Дек 19, 2015 1:33 pm

windv написа: Подходящи варианти за закрепване на колела се обсъдиха в другата тема вече.

Не съм я видял, извинявам се. Все пак ще изкажа мнение, че аз не бих си оставил колелото в ремарке, което никой не наблюдава. Нашите мургави съграждани бързо се ориентират в подобни ситуации.
icog написа:А знаеш ли дали тази подписка е реално направена? Не съм ходил на Алеко скоро.

Имахме половин час до залез, когато тръгнахме да спускаме от Черни, така че не се отбихме да видим. Но седмица по-късно пак туристка е разказала за ситуацията да приятел, така че би трябвало да е. Нека някой който се подпише да каже подробности.
Аватар
vladvlad

Рейтинг: 1225

Мнениеот dido85 » Пон Апр 18, 2016 12:41 am

Днес с жена ми срещнахме явно същата жена, докато бутахме нагоре към Бай Кръстьо (подписахме се и ние), но ми се струва, че подписката върви със същия неуспех, както и темата.
Никой ли не вярва, че проблема може да бъде решен или просто чисто по български: Всеки за себе си?

(Не съм от София и реално не би трябвало да ми пука.... но не е така! Това си е възможност, съветвам ви да не я пропускате)

До колкото разбрах, ще се събират подписи до края на месец април.
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Назад към Общ форум