Bold Cycles - къде е задният амортисьор?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Bold Cycles - къде е задният амортисьор?

Мнениеот Admin » Вто Дек 22, 2015 9:10 pm

Изображение
Един от продуктите, които се появиха през пролетта на 2015 г. и ми направиха силно впечатление, е моделът Linkin Trail на новата швейцарска компания Bold Cycles. Както се забелязва от пръв поглед, при този велосипед с двойно окачване задният амортисьор липсва...
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... old-cycles
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Bold Cycles - къде е задният амортисьор?

Мнениеот 4getcredo » Вто Дек 22, 2015 9:19 pm

Аууу, наистина много красиво. Винага съм харесвал "прибраните" неща. А и реглажите сигурно има начин как да се изкарат отвън.
Екстравагантно е, няма съмнение.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Сря Дек 23, 2015 9:49 am

На мен и като геометрия много ми допада. Само швейцарски франкове да има човек! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот papinu » Сря Дек 23, 2015 11:55 am

Аз виждам още един (незначителен) недостатък за мен:
заради вградения шок в рамката не може да се сложи интегрирано регулируемо колче за седалка като Rockshox Reverb Stealth или KS LEV Integra.
От друга страна ако този стандарт се задържи може да стимулира пускането на електронни регулируеми колчета.
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Мнениеот heavymann » Сря Дек 23, 2015 12:15 pm

Геометрията на байка е много добра , като минус бих отбелязал само връзката между сийтстея и кобилицата на шока.Това съединение е на зъби ,а като гледам са алуминиеви ,вярно е че са на конус за да няма луфт в сглобката ,ама съм сигурен че в един момент материала ще поддаде и ще се "разшлякат" , а тогава кво правим ? Нови линкове ? Малко не ми се види добра идея , но в случая няма как да работи окачването и шока да е вътре......
Аватар
heavymann

Рейтинг: 1376

Мнениеот windv » Чет Дек 24, 2015 9:00 am

То пък все едно традиционните методи на окачване не се разлуфтват...а такива конуси на шлици ще се вземат от производителя. Не е първото нито последното колело с уникални части по сглобката....:) за мен не е недостатък това. Колелцето е доста интересно и се чудя дали са го направили „само”с толкова ход, понеже няма възможност за повече с тази пакетирана система.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот MacLeod » Чет Дек 24, 2015 9:56 am

Най - голямата безсмислица, за която може да си дадеш парите, измисляна в последно време. Иначе е фешън, да. :)
При каране на мокро в седалковата тръба става доста влажно отвътре. Надали подобна влага в затворено пространство би се отразила добре на шока.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот largo_hs » Чет Дек 24, 2015 6:41 pm

MacLeod написа:Най - голямата безсмислица, за която може да си дадеш парите, измисляна в последно време. Иначе е фешън, да. :)
При каране на мокро в седалковата тръба става доста влажно отвътре. Надали подобна влага в затворено пространство би се отразила добре на шока.

И според мен целта е предимо да изглежда фешън.
largo_hs

Рейтинг: 1125

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 29, 2015 11:30 pm

Предполагам става мокро в седалковата тръба, щото няма гумено оплътнение там, където кола влиза в тръбата и тънките мизерии вследствие на вибрациите успяват да слезнат надолу (хм, гравитация :dontknow: ). Така като го гледам, шока е здраво пакетиран, предполагам и е затапена над него седалковата тръба. Ако има и някакви оплътнения по страничните капаци, не виждам как ще влезе влага. Адски интересна и оригинална система - за мен е идеална за такъв тип байк. А проблема с настройките може да се реши с 1 дистанционно за шока, хопнато на волана. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Назад към Общ форум