Въпрос относно велокомпютър...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно велокомпютър...

Мнениеот BG-Velo » Вто Яну 12, 2016 12:25 pm

Здравейте! (Не знам дали това е правилното място за тази тема.) Искам да си купя велокомпютър, но такъв, който има чип за запазване на данните при смяна на батерията. След дълго търсене попаднах на този: http://screambikes.eu/bg/velo-kompiutri ... do-a4.html

Пише: "Съхранение на данните по време на смяна на батерията (20 сек.)", което ме накара да се замисля дали всички велокомпютри имащи тази функция, запазват данните само няколко секунди или има такива, които ги съхраняват за по-дълъг период?
Иначе си бях харесал този, но... изтървах промоцията :Д - http://screambikes.eu/bg/velo-kompiutri ... -1200.html
BG-Velo

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос относно велокомпютър...

Мнениеот joroblob » Вто Яну 12, 2016 11:08 pm

Преди беше така за всички! Паметта която се ползва е вид "рам" памет която е енергозависима и след отпадане на захранването се нулира. Времето - в твоя случай 20сек. - за смяната на батерията се дава от кондензатор, който според капацитета си дава определено време захранване на паметта, докато се разреди. В по-новите модели започнаха да използват флаш памет, която е енергонезависима. Т.е. не губи данните си независимо колко време е без батерия. Примерно моята; Сигма ВС 14.12 е с флаш - гарантирам, че не губи данни, защото когато сменях батерията общо 3 дни беше без :eek3: и всичко си помнеше после.
Загледах, че описанието, което са дали на сигмата от втория линк е същото, като това за моя но все пак по добре попитай дали е така! Мда промоцията е приключила но ако не бързаш изчакай може да излезе нова :dontknow: ! За VDO-то не знам по добре някой, който е имал да каже! Или най добре разпитай по магазините какво могат да ти предложат с твоите изисквания и си избери между предложените! Успех! :agree:
joroblob

Рейтинг: 1320

Re: Въпрос относно велокомпютър...

Мнениеот BG-Velo » Чет Яну 14, 2016 4:28 pm

Благодаря за отговора ти joroblob. :)
BG-Velo

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум