През 2015 г. посетих този курс, организиран от Клуба на пътешественика, и мога искрено да го препоръчам на всеки, който иска да придобие известни знания и умения за справяне в критични/застрашаващи живота и здравето ситуации, а също и в далеч по-често срещаните при планинското колоездене леки травми и наранявания.
Аз лично, благодарение на този курс:
- си направих богато оборудвана и все пак компактна аптечка, която нося при обучения и при пътувания
- купих си специална, компактна, сгъваема шина за обездвижване, която нося постоянно в раницата и дори веднъж влезе в употреба (за жалост)
- наложи се 1-2 пъти да оказвам помощ (промиване и бинтоване на рани), при което доста по-уверено работех със съдържанието на аптечката
Затова през 2016 г. ще съобщавам в тази тема за предстоящи курсове от тази серия - ако някой има интерес да се възползва.
Февруарският курс вече е запълнен, но вчера бе обявен този за месец март. Подробностите можете да видите тук:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... urse-march
Между другото, за него съм се записал и аз (за опресняване на знанията и уменията), така че ако някой познат реши да го пробва, ще си правим компания.