Допълнителен венец към венец касетата...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Допълнителен венец към венец касетата...

Мнениеот BG-Velo » Вто Мар 01, 2016 5:58 pm

Здравейте! Искам да попитам възможно ли е да сложа допълнителен венец към венец касетата? Касетата е 7 скорости 28-11.Възможно ли е да извадя касетата и да сложа (ако е възможно де) един венец от 32 или 34 зъба и след това отново си върна касетата на мястото. По този начин ще имам 8 скоростна касета без да я сменям, а само ще съм добавил един венец. Или тази операция не е възможна и трябва направо да се смени цялата касета с по-голям брой венци? Касетата е на шлици иначе, това, което го мисля, не би могло да стане.

Иначе обтегачите и веригата позволяват 8 скоростна касета.
BG-Velo

Рейтинг: 1200

Re: Допълнителен венец към венец касетата...

Мнениеот Vuc » Сря Мар 02, 2016 12:39 am

Може. Само ще трябва да смениш и спейсърите между венците с такива за 8 скоростна система. За целта развиваш малките болтчета, които държат касетата заедно и разкарваш старите спейсъри. Има касети, които са занитени, съответно разнитваш. Спейсъри може да вземеш от стара касета. Аз съм си правил по този начин обратния вариант. Не си намерих свястна 7-ца и от 9-ка за шосе си сглобих за градското колело 7-ца. Стана супер. Успех!
Аватар
Vuc

Рейтинг: 1340

Мнениеот BG-Velo » Сря Мар 02, 2016 5:11 pm

Благодаря много Vuc. Обаче продават ли се отделно венци или трябва от стара венец касета да сваля венец?
BG-Velo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vuc » Чет Мар 03, 2016 12:54 pm

Из нашенските магазини аз не съм виждал. От стара касета би могло, обикновено големите зъбчатки са по-малко износени. Имаше тук в пазара разни варианти, потърси.

:beer:
Аватар
Vuc

Рейтинг: 1340

Мнениеот keel » Чет Мар 03, 2016 9:33 pm

Преди време бях правил подобно упражнение - на 7 скоростна касета 11-28 бях сложил венец 32 зъба. Бях свалил най-малкия венец за да направя място, това касетата от 7 да стане с 8 венеца не мисля че ще се получи.
Аватар
keel

Рейтинг: 1384

Назад към Общ форум