Cura - нова спирачка от Formula

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cura - нова спирачка от Formula

Мнениеот Admin » Чет Апр 21, 2016 3:13 pm

Изображение
Formula може и да не са най-масовият производител на спирачки, но винаги са били сред най-добрите, поне сред тези, които сме ползвали в MTB-BG. Моделите Oro например бяха едновременно едни от най-силните, но и едни от най-леките на пазара, с добра модулация и със стабилна работа. Подобни отзиви сме чували и за другите продукти на компанията.
В средата на април 2016 г. Formula представи нов модел, за който твърди, че събира в едно досегашния им опит. Произношението на името Cura оставям на вас, макар че, за да не стават недоразумения, ще кажа, че то е "кюра", каквото и друго да си мислят хората с определен тип подсъзнание. :lol:
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... rmula-cura
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Cura - нова спирачка от Formula

Мнениеот Vorac » Пет Апр 22, 2016 10:54 am

Избрали са името без оглед на българския (че и балканските) език.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот iPop » Пет Апр 22, 2016 1:07 pm

Понякога CURA ми прегрява след дълго спускане :D :D :D :D :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот Vorac » Пет Апр 22, 2016 1:41 pm

iPop написа:Понякога CURA ми прегрява след дълго спускане :D :D :D :D :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

От Формула ще се зачудят що продажбите им на Балканите са повече от колкото в целия останал свят. Пък то - щото искаме да можем да казваме изречения като горното. Или "Дреме ми на спирачния апарат".
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот L&R » Пет Апр 22, 2016 2:08 pm

Янко задължително ще кара със спирачки Cura
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Пет Апр 22, 2016 3:20 pm

Vorac написа:
iPop написа:Понякога CURA ми прегрява след дълго спускане :D :D :D :D :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

От Формула ще се зачудят що продажбите им на Балканите са повече от колкото в целия останал свят. Пък то - щото искаме да можем да казваме изречения като горното. Или "Дреме ми на спирачния апарат".

За мен си остава класиката "боли ме курбела"

Интересно когато търсех нови спирачки, едни от марките за които се разрових, бяха точно Формула. Мненията за тях бяха в двете крайности, хората или бяха адски доволни или обратното. Основно проблемите бяха с гълтане на въздух, дали са се подобрили в това отношение предстои да видим.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот outfaced » Пет Апр 22, 2016 3:49 pm

Фани ма за ... Боли ма ... :rofl:

Формула за съжаление, колкото и хубави спирачки да правят не могат да изгреят на масовия пазар и сега се опитват да вкарат нещо по бюджетно и минерално най вече с цел да станат по забележими на афтермаркет пазара.
Изцяло маркетингов модел предвиден да се мери по директно с XT.
Не личи и конструктивно да има разлики.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум