Добър магазин за вело седалки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Добър магазин за вело седалки

Мнениеот bibsun » Чет Юни 02, 2016 7:22 pm

Колеги, иска ми се да си сменя седалката на велосипеда, но имим желание в магазина да ми дадат възможност за проба на седалката поне един ден и ако е удобна - супер, ако не е да я заменя с друга и така да стигна до най-удобната. Мисля, че съм чувал за подобен магазин в кв.Лозенец. Вие имате ли представа за такъв ,в който няма да ми се мусят при смяната.
bibsun

Рейтинг: 1218

Re: Добър магазин за вело седалки

Мнениеот donpeev » Чет Юни 02, 2016 7:51 pm

Няма такъв за съжаление. Няма кой търговец да ти разопакова и разкости опаковката на новата седалка, да ти я даде да я караш, че и после да я върнеш. Всъщност дори и да има няма как да избереш правилната, защото свикването със задника е дълъг процес и в началото може да ти е удобна а след известно време - не, както и обратно. При мен като дойде новото ми колело седалката ми беше адски неудобна доста време. След 5-10 излизиания по 40-50км. гъзът ми свика и сега е добре. Също като не съм карал няколко месеца и първия-втория път ми е неудобна също. По-скоро излез с някоя група бацета и пробвай на техните колела горе долу да ти хареса основната форма, първично да ти се струва удобна и търси нещо подобно. Скъпото не означава, че ще е по-удобна и хубава. Установих, че седалки от 20-40лв. са доста по удобни от такива за по 150-200лв.
Успех!
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот ABSOLUT » Чет Юни 02, 2016 8:14 pm

Виж във Веломания, преди време даваха така седалки Fizik, виждал съм ги в магазина на бул. България.
Беше си инициатива на самата марка седалки, имаха 7-8 вида на един щанд, които бяха боядисани в жълто и пишеше TEST на тях. Можеше да се вземат и пробват в продължения на няколко дни.
Аватар
ABSOLUT

Рейтинг: 1245

Мнениеот Веселин Иванов » Чет Юни 02, 2016 10:12 pm

Отиди в който и да е магазин на Байк Ценрът и ще имаш успех!!! Гарантирано! Аз лично си смених старата седалка с нова... предложиха ми да покарам с новата няколко дена и ако не ми е удобна да я сменя с друга.Аз лично избрах тази http://www.bikecenter.bg/product/specialized-milano_gel .... изключително удобна седалка ( за мен лично ). Болките в задника ми изчезнаха след три карания :).Успех :beer:
Веселин Иванов

Рейтинг: 1240

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 03, 2016 8:47 pm

Мисля, че имаш право, в рамките на една седмица от закупуването на какъвто и да е продукт (не говорим за хранителни стоки), да го върнеш в магазина, естествено като си носиш касовата бележка.
Би трябвало да е урегулирано в Закона за защита на потребителите.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот jokerface » Пет Юни 03, 2016 9:08 pm

Ozzie написа:Мисля, че имаш право, в рамките на една седмица от закупуването на какъвто и да е продукт (не говорим за хранителни стоки), да го върнеш в магазина, естествено като си носиш касовата бележка.
Би трябвало да е урегулирано в Закона за защита на потребителите.

Доколкото съм запознат това е само за онлайн пазаруването, освен ако не се е променило нещо и съм го пропуснал.
jokerface

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 03, 2016 9:43 pm

Връщал съм стоки във физически магазини. Последно преди няколко дни.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Alpina » Пет Юни 03, 2016 9:47 pm

Физически е 7 дни, онлайн е 30 дни. Освен ако самият магазин няма друга политика - за повече дни, но това им е минимумът.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Веселин Иванов » Пет Юни 03, 2016 10:09 pm

Ozzie написа:Мисля, че имаш право, в рамките на една седмица от закупуването на какъвто и да е продукт (не говорим за хранителни стоки), да го върнеш в магазина

Естествено това важи само за подмяна на дадената стока с друга такава ( касовата бележка е задължителна :)).Също така артикулът трябва да бъде НЕИЗПОЛЗВАН, в противен случай те не са длъжни да заменят продукта. Иначе самата фирма преценява дали да върне парите на клиента или не (не е задължена по закон).От Байк Център правят компромис и ти позволяват да пробваш седалка (в случая) и посля да я смениш с друга! :bowdown:
Веселин Иванов

Мнениеот Alpina » Пет Юни 03, 2016 10:44 pm

Веселин Иванов написа:Естествено това важи само за подмяна на дадената стока с друга такава...

Не е така. Не само са ми ги подменяли за друга стока, но най-често са ми връщали парите. Без да правят каквито и да е коментари, дори стоката да е била използвана - просто не трябва да има сериозни следи от употреба и трябва да е в оригиналната си опаковка.
Най-често след това я пускат с някаква малка отстъпка, ако е явно, че е ползвана.
Връщали са ми пари на 100% за ползвана ръчна роторна косачка, за ползван крик, както и не помня за какво още беше.
Връщали са ми пари на 100% за зарядно и няколко комплекта батерии, които обаче не бяха отваряни.

В нито един от случаите не са ме питали дори "защо го връщате".

Само че когато съм връщал употребявана стока - винаги е била в оригиналната си опаковка, която не е била скъсана, като освен това съм се старал колкото мога да ги почистя. Не изхвърлям опаковките на всичко което купя, докато не му изтече гаранцията. :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Веселин Иванов » Пет Юни 03, 2016 11:13 pm

Alpina написа:
Веселин Иванов написа:Естествено това важи само за подмяна на дадената стока с друга такава...

Не е така. Не само са ми ги подменяли за друга стока, но най-често са ми връщали парите

Това зависи от политиката на фирмата...те не са длъжни ПО ЗАКОН да ти ги върнат.Аз имах доста премеждия с един нов телевизор на ден и половина с проблем в говорителите...не ми се иска да споделям името на фирмата,и решиха вместо да го смянат с нов да го ремонтират ( ден и половина след закупуването му ).Звънях на защита на потребителя убеден в правата си и се оказа че не съм прав...ЗАКОНИ!!!..Иначе вадиш късмет с БГ фирмите...обикновенно са мошенници...те са си с мотото "Кръв повръщам, пари не връщам! ":). В търговията съм от години и смятам че са малко фирмите които мислят не само за оборота в края на деня.Явно знаеш от къде да пазаруваш :beer:
Веселин Иванов

Мнениеот Stromkern » Съб Юни 04, 2016 1:29 pm

Ozzie написа:Мисля, че имаш право, в рамките на една седмица от закупуването на какъвто и да е продукт (не говорим за хранителни стоки), да го върнеш в магазина, естествено като си носиш касовата бележка.

Не съществува такова право в България за покупки от физически магазини. Всичко подобни връщания са добра воля или политика на конкретния магазин.

Ozzie написа:Би трябвало да е урегулирано в Закона за защита на потребителите.

Регулацията касае само "покупка на стока от разстояние", т.е. стоки, които са поръчани по телефон, поща, интернет и т.н.
Stromkern

Рейтинг: 1360

Мнениеот Vel0-Mania » Съб Юни 04, 2016 7:24 pm

Като че та тези коментари и се сещам за моята седалка която закупих и после исках да е върна на третия ден и ми отказа продавача.

Не можело, парите бил ги отчел, шефовете над него и т.н

Ще покажа една снимка от долната страна на седалката, където нищо и няма.
Прикачени файлове
035.jpg
035.jpg (213.11 KiB) Прегледано 1276 пъти
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот donpeev » Нед Юни 05, 2016 9:05 am

Няма значение, че и няма нищо. Стоката излезе ли от магазина - връщане няма по закон. Има магазини, които го практикуват - евала на тях.
Иначе класическият метод за "измама" е да идете на място примерно в Байк Център - харесвате си седалката, поръчвате си я онлайн, карате седмица и връщате ако не Ви кефи и следващата :D
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Назад към Общ форум