Може ли мнение за тези наколенки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Може ли мнение за тези наколенки

Мнениеот Stevewonder » Сря Авг 03, 2016 10:54 pm

Чудя се кои от двете да си поръчам:

http://scott.bg/bg/letni-stoki-scott/36 ... 1-razmer-l

http://www.bike-house.biz/productv/3031 ... -sini.html

http://screambikes.eu/bg/nakolenki/1138 ... k-evo.html

a може и съвет за други , но искам да стават за яко въртене по баирите !
Луд умора неа, само се поти.
Аватар
Stevewonder

Рейтинг: 1200

Re: Може ли мнение за тези наколенки

Мнениеот vafi » Чет Авг 04, 2016 10:40 am

Не си написал стила ти на каране, нито бюджет , но тези наколенки в момента ги водят топъфдътоп в олмаунтин-а. Леки са , проветриви, лесно се слагат и след направен тест драйв им нямаше нищо, за разлика от останалата част от крака ми :lol:
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот Stevewonder » Чет Авг 04, 2016 11:56 am

Карам предимно по горски пътища и за спусканията ми трябва малко протекция иначе въртене яко по баирите нагоре . Най вече ми трябва като се лепна някаде да не съм в бокса 1 седмица докат ми зараснат раните, защото кой къде мен се колената са ми ожулени и възтановяването е трудно и отнема време! Скот са ми приоритет но искам мнение и за другите !
Аватар
Stevewonder

Мнениеот kotseto » Чет Авг 04, 2016 4:50 pm

Мога да кажа мнение за тези, които са доста удобни, ако си удряш често краката и ти трябва и кора, има и такъв вариант:

http://screambikes.eu/bg/nakolenki/1048 ... track.html
http://screambikes.eu/bg/nakolenki/1048 ... -shin.html

Лесно се махат и слагат. Стават и за въртене (особено тези без кора), но по-удобно е да си ги слагаш само надолу все пак.

Задължително пробвай в магазина как са ти и дали са удобни.
kotseto

Рейтинг: 1380

Мнениеот Stevewonder » Чет Авг 04, 2016 5:17 pm

@kotseto
Благодаря за мнението но искам някой да ми каже нещо за тези които съм посочил.
Аватар
Stevewonder

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 08, 2016 8:47 pm

Сичките тия не пазят пищяла, дето боли много, не пазят от хвойна и тръни и ще ги скъсам за 1 месец. Ама са станаха модерни минималистични наколенки, щот никой не му се носи 10 кила раница, заради защитна екипировка и си карат по къси ръкави....Ма карай...и ония с болтовете и планките трябва да печелят.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stevewonder » Вто Авг 09, 2016 5:27 am

taurus13 написа:Сичките тия не пазят пищяла, дето боли много, не пазят от хвойна и тръни и ще ги скъсам за 1 месец. Ама са станаха модерни минималистични наколенки, щот никой не му се носи 10 кила раница, заради защитна екипировка и си карат по къси ръкави....Ма карай...и ония с болтовете и планките трябва да печелят.

Я дай едно видео да те видим как караш!
Аватар
Stevewonder

Мнениеот moz » Вто Авг 09, 2016 1:13 pm

И на про спускачите ли не им се носи раница или тях не ги болят пищалите, истината е че пищала боли ако изтървеш педала, но много рядко може да доведе до сериозен проблем - не е става. Трябва да се прави компромис между протекция и тегло за да има кеф, иначе всички щяхме да караме като рицари. Аз обичам да въртя цял ден с наколенките, като само ги смъквам или дърпам нагоре в зависимост от посоката на наклона, това с големи кори не става. За автора - едни наколенки се ползват средно пет години, как искаш някой да е пробвал всичко което си видял и даде сравнение с другите на пазара, толкова са много и еднакви, че е трудно точно в нашия форум да намериш компетентно мнение. Когато аз купувах четох доста тестове, ревюта и форуми и се спрях на http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod60809, харесва ми голяма чаша в която влиза капачката и заради тоява няма никакво триене в предната част при въртене, с всики други ми опираше капачката отпред и като се изпотя ставаше доста неприятно. Не бих давал акъл на никой обаче, щото съм карал само тях и още два вида подобни. Пък това че някой проиводител водел нещо си за топ оф ол маунтъна или дъ бест ъф индуро уърлд хич не трябва да ти дреме.
moz

Мнениеот Stevewonder » Вто Авг 09, 2016 2:00 pm

@moz
Мерси брато, за смъкване надолу или нагре при въртене хич не се бях сетил , поръчах си Скота, ще видя как са !
Аватар
Stevewonder

Мнениеот halfdone » Вто Авг 09, 2016 6:40 pm

Ако караш по трасета и "почистени" пътеки нармално да говориш така. Лично аз, също като Taurus не бих взел къси, макар и да ми се иска. Само като се сетя за тръните, клековете и тем подобни неща и забравям набързо за тях.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот Stevewonder » Вто Авг 09, 2016 7:42 pm

halfdone написа:Ако караш по трасета и "почистени" пътеки нармално да говориш така. Лично аз, също като Taurus не бих взел къси, макар и да ми се иска. Само като се сетя за тръните, клековете и тем подобни неща и забравям набързо за тях.

Незнам къде карате ама аз въртя покрай Велинград и такива пусканици през гората не стават . Ако няма път или поне туристическа пътека кат се намааш в някое дере после че мъкнеш кът гламав . А и както изпопада гората преди година март месец е пълно с паднали дървета . Циганите уж треа ги чистят ама секът тези покрай падналите и не ми се разправя по натам .
Аватар
Stevewonder

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 09, 2016 9:39 pm

Stevewonder написа:
taurus13 написа:Сичките тия не пазят пищяла, дето боли много, не пазят от хвойна и тръни и ще ги скъсам за 1 месец. Ама са станаха модерни минималистични наколенки, щот никой не му се носи 10 кила раница, заради защитна екипировка и си карат по къси ръкави....Ма карай...и ония с болтовете и планките трябва да печелят.

Другия път кат ида на Локорско, непременно ще се заснема с гол прото... :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Stevewonder » Вто Авг 09, 2016 9:45 pm

taurus13 написа:
Stevewonder написа:

Другия път кат ида на Локорско, непременно ще се заснема с гол прото... :lol:

казано сторено
аре следващия пост линк
Аватар
Stevewonder

Мнениеот moz » Сря Авг 10, 2016 1:30 pm

halfdone написа:Ако караш по трасета и "почистени" пътеки нармално да говориш така. Лично аз, също като Taurus не бих взел къси, макар и да ми се иска. Само като се сетя за тръните, клековете и тем подобни неща и забравям набързо за тях.

Сигурно затова ще е, страх ме да карам в гора да не ми скъса някой трън чорапогашника.
moz

Мнениеот halfdone » Сря Авг 10, 2016 1:57 pm

moz написа: Сигурно затова ще е, страх ме да карам в гора да не ми скъса някой трън чорапогашника.

ОК :D
Все едно, може да си пишем глупости цял ден, айде със здраве.
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот vafi » Сря Авг 10, 2016 2:14 pm

moz написа: Пък това че някой проиводител водел нещо си за топ оф ол маунтъна или дъ бест ъф индуро уърлд хич не трябва да ти дреме.

Принципно си прав, но поради невъзможност съботно/неделния байкър да пробва повече неща, му се налага да се довери на подобни ревюта. В случая човека пита за съвет, всеки си каза съображенията според стила на каране, а в крайна сметка стиви беше си наумил да си купи скота и това и направи - няма драма :lol:
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Назад към Общ форум