Шамбала - Сопот

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Шамбала - Сопот

Мнениеот Kobeto » Вто Сеп 06, 2016 10:20 pm

Добър вечер! Някой има ли актуална информация за състоянито на този байк парк? Четох от стари теми, че лифтът е в окаяно състояние, а пистата се поддържа само преди състезания, а след това пада бомба там. Става ли за начинаещи карачи и велосипеди със 160мм ход на окачването? Евентуално някоя пътека в района (по възможност с опция за лифт, ако не е счупен нацяло). Гледах клипове в Youtube, но те са само от стари DH състезания и създават грешна представа.
Edit: Ся се усетих, че има раздел за индивидуални карания и темата ми не е за тук :banghead:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Re: Шамбала - Сопот

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Сеп 07, 2016 11:08 am

За начинаещи въобще не става там по трасето, а на лифта качват само ако сте по-голяма група. Състезание не се провежда от години вече. Отиди на Пампорово или Боровец, ако ти се кара байк-парк.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 08, 2016 12:22 am

Лифта вече не е в окаяно състояние, доста добре си е, реновираха го. Не знам как е скарти за каране(дали предлагат), билета е 10 кинта и се чака платформа - само така се качват велосипеди. Платформите са две май, ако са закачени.
Трасето не е съвсем да не се подържа - има някви момчета, ходят правят нещо там, засичал съм ги. Има и каращи, ама като цяло са малко. Трасетата са по-тежки заради ронляка, ама хич не са лоши според мен.Ама те са две-три опции там май...не знам, аз не съм спускач, отдавна не съм ги минавал.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Kobeto » Чет Сеп 08, 2016 7:22 pm

Вчера и днес случайно работихме на едно място с един млад спускач от Айтос, който се е състезавал при юношите. Та, той ми каза, че отдавна не е ходил в Сопот, но все пак ако реша да ходя там, да си сложа две каски :rofl: фулфейс и желателно ризница, защото по клиповете изглеждало далеч по-лесно трасето. А друг познат, този дето ме кара да ходим, е ходил преди време и се е спускал там с твърдак със 100мм ход (стар дарак, с почти неработеща вилка), с обикновена каска за XC и без протектори. Затова съм в чуденка за това трасе. Иначе да, Пампорово и Боровец, но има обстоятелства, които ми пречат да ида до другия край на България да си направя кефа :banghead:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот taurus13 » Чет Сеп 08, 2016 8:19 pm

Че то ако не скачаш по скокове, със всеки велосипед можеш спусна някак и за някво време.
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към Общ форум