Съвет за грипове

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за грипове

Мнениеот Katana » Сря Сеп 07, 2016 4:01 pm

Здравейте колеги.Мисля да сменям сегашните си грипове http://www.bikecenter.bg/product/cube-fritzz_black , понеже доста убиват без ръкавици.Загледал съм се в тези http://bikepark.bg/produkt-kategoriya/c ... ps/page/2/ . Имате ли впечатления от марката, както и от дадените грипове?Идеята ми е да не слагам ръкавиците на всяко каране.Благодаря! :D
Аватар
Katana

Рейтинг: 1343

Re: Съвет за грипове

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Сеп 07, 2016 5:05 pm

Имах въпросните грипове на Кюб за един сезон станаха гладки, дай им време да се 'разработят' стават доста приятни.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот victortrt » Сря Сеп 07, 2016 5:12 pm

Пробвай дунапренени напр. на Сан Марко - http://koleloto.bg/product/901/drazhki- ... 50001.html
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Katana » Сря Сеп 07, 2016 5:35 pm

Определено ще им дам време на гриповете, все пак са значително нови.Иначе тези които колегата victor ми препоръчва изглеждат доста удобни.Единствено ме притеснява това че са с по една скоба.Няма ли да има проблем с усукването,ако мога така да се изразя? :dontknow:
Аватар
Katana

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Сеп 07, 2016 6:44 pm

Предполагам щом са със заключваща скоба дунапрена е залепен върху пластмасова основа. Ако е закрепен като хората не бри трябвало да има проблеми само с една скоба. На кюб гриповете ми се откъртиха капачките и карах с една скоба, не са се извъртали никога.
ЧестоНеадвкватен

Мнениеот Katana » Чет Сеп 08, 2016 12:01 am

Някой ползвал ли е продуктите на марката?
Аватар
Katana

Мнениеот victortrt » Чет Сеп 08, 2016 8:11 am

Аз имам от по евтиния модел - без скобите и не пише да е трислоен - http://koleloto.bg/product/899/drazhki- ... 50003.html и на градско колело със тънко кормило и на хибрид драг гранда каньон с нормалното кормило на драг /Кокс нещо си/.
На градското колело десният грип, който е срязан заради въртящата команда на скоростите /вътрешни/ се върти леко, левият само при много силно усилие. Но кормилото ми е по-тънко.
На хибрида гриповете направо залепнаха, но ги сложих с помощта на спирт, ако това е от значение /овлажнява докато влязат и после се изпарява/.
Като впечатление - на подходящо за тях кормило тези грипове са удобни, но не са анатомични. С тях може да се кара без ръкавици, както и правя аз, помагат за обиране на леките вибрации и запарват по-малко от гумените, донякъде поемат потта от ръцете. След ползването им без ръкавици, ръцете не миришат на гума.
Като недостатък мога да спомена само това, че при дъжд се мокрят лесно, но бързо изсъхват после.
victortrt

Мнениеот Katana » Чет Сеп 08, 2016 9:27 am

Много благодаря колега за полезното инфо! :beer: Бо трябвало със скобата да няма проблем...незнам...трябваше една пласмаска да им сложат и да се знае :D
Аватар
Katana

Мнениеот LiveByTheCode » Чет Сеп 08, 2016 6:14 pm

http://www.bike-house.biz/productv/3287/ritchey-wcs-drazhki-ot-neopren.html

Най добрите грипове :deal:
Пръскам ги отвътре с женски лак за коса и заспиват :D
LiveByTheCode

Мнениеот Alexi » Чет Сеп 08, 2016 7:06 pm

200 грама надявам се че е шега това :D подобни грипове трябва да са 30-50 грама
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kobeto » Чет Сеп 08, 2016 7:43 pm

Като чуя за дунапренени грипове и се сещам за каква мизерия става въпрос, когато се набият с прахолях, а пръстите на ръцете ти са потни. А постоянно с ръкавици не става. Тогава се мокрят повече и стават кални. Предполагам, че от дунапренени до други такива има някаква разлика, но специално моите бяха отврат. Отделно, че се късаха лесно. Сега съм си с гумени и съм доволен. Не трупат боклук, ако пък има полепнал такъв, се отстранява много лесно с малко вода и изсъхват за минута. Е, без ръкавици на потни ръце нямат никакво сцепление с дланите
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Katana » Чет Сеп 08, 2016 10:03 pm

Определено дунапреновите грипове не са добър вариант според мен.Както сподели колегата Kobeto, много се цапат и късат.Вярно ,че са супер удобни , но все пак минусите им са повече от плюсовете.Но все пак всеки си има своите виждания и предпочитания.Ще гледам нещо гумено или силиконово с щипки задължително (минимум от едната страна). :beer:
П.С. Това с лака за коса не го бях чувал, но звучи интересно :bowdown: , а колкото до грамажа на посочетите от LiveByTheCode... старите ми бяга гумени и тежат 180 гр. двата (явно има някаква грешка или има пластмаса отвътре). :D
Аватар
Katana

Мнениеот Boyan1984 » Чет Сеп 08, 2016 10:11 pm

Има едни силиконови май? Не съм сигурен, но на пипане така ми се сториха. Odi беше марката и май към 40 лева струваха, но пък и се видяха много добри. Аз сега карам с едни GEZ, които не са никак лоши - с двойно заключване, бяха намалени във Вело-М, ползвам ги вече 5 -6 месеца - имат протриване, но е нормално, мисля. Под гумата са съм пластамаса. Доволен съм.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот demeus » Пет Сеп 09, 2016 4:48 am

Аз карам с "Odi" - Ruffian от около година и съм доста доволен . Ръцете ти направо се лепят за тях, леки са,износоустоичиви са- още не са почнали да се захабяват и не се местят. Единственото, което го намирам като минус, че болтчетата на ринговете са хванали лека ръжда. Да уточня, че карам само с ръкавици
“ The more you Learn, The more you Earn ”
Аватар
demeus

Рейтинг: 1320

Мнениеот stoyancha » Пет Сеп 09, 2016 8:03 am

Намери си грипове Ergon.
Аватар
stoyancha

Рейтинг: 1399

Мнениеот Kobeto » Пет Сеп 09, 2016 8:42 am

Това с гриповете е малко като да поискаш съвет за каска или седалка - ти ще ги държиш и е важно как лягат в твоите ръце, другото е второстепенно. Моят съвет е да обиколиш някой и друг магазин, да видиш, да пипнеш на място и да направиш своя избор. Тук можеш да получиш насоки само за някоя марка, материя, но до там. И с наколенките е по същия начин.
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот LiveByTheCode » Пет Сеп 09, 2016 9:54 am

Alexi написа:200 грама надявам се че е шега това :D подобни грипове трябва да са 30-50 грама

Грешка е естествено 40 грама са, не съм карал други дунапренени но на ричи са много здрави, то кал се лепи по всички грипове :dontknow:
LiveByTheCode

Мнениеот victortrt » Пет Сеп 09, 2016 5:10 pm

За прахта и калта при посочените от мен грипове мисля, че пресилвате или поне при мен тези проблеми ги няма, а съм с хибрид и карам по сухи полски и горски пътеки, където има прах. Все пак те не са порести като гъба за мивка, а доста по-плътни. Може би има и доста по калпави модели и марки, но тези не са такива.
Естествено това са индивидуални компоненти и всеки сам решава.
Между другото мисля, че на този велосипед- http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... n-mat.html, който не е евтин, пак са му дунапренени гриповете.
victortrt

Мнениеот _DK_ » Пет Сеп 09, 2016 11:01 pm

http://koleloto.bg/product/732/drazhki-gripove-velo-vlg-775ad3-g1-mtb.html

Черната част е от мека гума и осигурява добро сцепление без ръкавици.
Имаш скоби и от двете страни (не, че една не стига, но ако те притеснява...)
Цената (това са просто 2 гуми, някак си не е логично да струват 40000 лева...то като се замисля и 20 са им много, ама айде, нали чрез тях контактуваме с колелото и от тях ни зависи цялото каране, живота, съдбата на Вселената и дали киселото мляко на бабата на Тутурутка Гугуткова ще се подкваси)
Аватар
_DK_

Рейтинг: 1220

Мнениеот Katana » Пет Сеп 09, 2016 11:47 pm

Мдаааа, това са просто две гуми.В този ред да мисли ,защо да не си караме Хафтомобилите през лятото с тези две зимни гуми...какво пък...това си е гума..зима лете се си е гума? :roll2: Иначе да...мисля да купя няколко чифта, пък да видим кои ще са ми най-удобни.Пари като вестници... :D Честно казано налях доста пари в компоненти и се убедих че не винаги по-скъпото е най-добро. :peace:
Аватар
Katana

Назад към Общ форум