@TOYAGA
Миро, разбирам, че статията може би изглежда като рекламна, но направих каквото мога, за да спазя нужната обективност. Не крия по никакъв начин, че поводът за появата й е именно това, че продуктите на Kenda ще се предлагат у нас. През изминалите години съм правил такива представяния и на други марки, които са достатъчно значими, когато са навлизали на нашия пазар и никога не съм го правил срещу заплащане, точно за да мога да напиша каквото аз преценя и да спазя критериите си за обективност, така че статията да е полезна повече за читателите, отколкото за вносителите.
Сигурно се досещаш, че един от другите варианти за изнасяне на подобна информация би бил примерно дадена фирма да си оформи новината като прес-изявление и да я пусне така. Забелязал съм, че в някои чужди сайтове това се практикува доста често, но именно при този вариант представянето би могло да е с повече суперлативи за продуктите и да си звучи като чиста реклама.
Затова си мисля, че досегашната ми практика е по-добрата, но може и да греша. Ако подобни статии започнат да създават впечатление за скрита реклама, ще се замисля дали да не започна да ги изисквам като прес-изявления. (То такъв вариант дори би бил по-лесен за мен от гл.т. на работата, която трябва да се свърши

)