За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20
Здравейте пичаги, наскоро закупих багжник за заден капак Thule clip on 9103. В инструкциите пише, че въпросният багажник става за бмв 1 серия след 2012 година а аз съм с 1 серия 2005 година. Закрепих багажника за колата и стои стабилно но гумите,които трябва да опират на стъклото при мен опират отгоре над него на ламарината. Та въпросът ми е дали начинът по който съм монтирал багажника е правилен и надежден и дали колелото седи правилно на него тъй като рамката е с много странна чупка и седи доста накриво. Ето тук има снимки https://drive.google.com/open?id=0BzDui ... nh2WHZYYm8 Интересувам се защото това ми е първият бгажник който ползвам и не съм много запознат как трябва да седи.
Колега, 1-во За да се види линка изисква разрешение. 2-ро Приеми приятелски съвет. Ако си обичаш колата, продай го този и си купи такъв за покрив или теглич. Ако нямаш релси или теглич - сложи си. Ще ти излезе много по-евтино от подмяната на 5-тата врата. Казвам ти го като човек който е ползвал такъв багажник няколко години. Последствията са следните: - с времето ще ти се изметнат пантите и ще ти се повят проблеми с отварянето и затварянето на вратата - пак с времето, на местата къде се допират гумените тампони стъклото и боята ще се протрият. Също ии където ти се захващат обтегачите. каквото и да правиш - там се набива фин прах, който от вибрациите и натиска, служи като фина шкурка. - много затруднен достъп до багажа. --- Донякъде проблема с протриването се решава като се залепва хартиено тиксо на контактните участъци. А проблема с пантите, ако возиш само едно колело.
Оправих линка и вече е видим. А багажника май ще го върна защото е взет от декатлон и имам 1 месец тест период. Повече ме притеснява, че от дясната страна доста стърчи и не е застанало добре заради този триъгълник на седалковата тръба. Одеве му направих едно пробно возене и тази част която стърчи когато се разминавам с коли се удря в дървета и храсти а да не говорим че като изпреварвах на един щях да му сваля огледалото Благодаря за съвета
Допълвам останалите със съвета за багажник или покрив
Иначе така, както си го сложил - не се вижда номера (и светлините). За светлините - може да минеш метър, но за номера не. Карай го поне като махаш предната гума. Преди години, когато имах подобен багажник, правех така.