Препоръка за дискови спирачки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръка за дискови спирачки

Мнениеот tbk515 » Вто Юли 30, 2019 4:57 pm

След дълго дърпане ми се налага да премина на хидравлични спирачки. Досега не съм ги ползвам и нямам никаква база за сравнение с В-брейк. За първо време ще взема само предна, защото бюджета е силно орязан, защото трябва да се плаща вилка и да се плете капла.
Търся спирачка, която да спира 120-ина кила натоварен ездач, но да не ме хвърля през кормилото. Да не загрява при градска, честа употреба. Да не работи на ON/OFF, ами да стистна малко лостчето и да намали, или да стистна повече за повече сила. Един вид да работи като В-брейк.
За последните 2-3 седмици изчетох и изгледох ревюта/проблеми за всяка серия на Шимано до XT 4-бутална включително. Имам и предложение за залежали Avid Code R на цена 300 лв. за предна и задна без ротори и преходници.
Та, дайте някакви насоки!
Благодаря, предварително!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Препоръка за дискови спирачки

Мнениеот Zayphod » Вто Юли 30, 2019 10:07 pm

Ако искаш модулация, забрави за Shimano. Code R имат добра модулация, но може и да са ти слабички.

За 150€ се намира Magura MT5, които предлагат същото ниво на модулация като Code R, но са сравнително по-силни. Обаче лостчетата с които идват не са особено читави и е желателно да се сменят с HC1 варианта, което са още 50€. :sleeping:
Другия вариант, който е за предпочитане, е Formula Cura за 185€. Двубутални с добра модулация, но спират повече от доста четирибутални модели. Навсякъде отзивите за тях са само положителни.
Аватар
Zayphod

Рейтинг: 1422

Назад към Общ форум