Какви са тези вечни накладки?!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какви са тези вечни накладки?!

Мнениеот VIdqhKoleelo » Сря Дек 18, 2019 10:56 pm

Здравейте съфорумци. Днес останах супер очуден след като извадих накладките на задната ми спирачка. Спирачката е tektro и е купена на sprint apolon 2015г и е била задна. После я прехвърлих на нова рамка. Общо й се е насъбрало към 10к км и доста планински спускания. За всичкото това време накладките не са сменяни на нито една от двете спирачки, но сега тъй като на моята й се развали лостчето и изтича маслото си купих нова и реших да прехвърля старите накладки да си ги доизползвам. https://i.imgur.com/kKjHfsI.png Как е възможно да има толкова много живот в тях?
Здрав байк, здраво тяло
Аватар
VIdqhKoleelo

Рейтинг: 1243

Re: Какви са тези вечни накладки?!

Мнениеот VIdqhKoleelo » Сря Дек 18, 2019 11:01 pm

Намерих ги в интернет. https://dragzone.bg/nakladki-za-diskovi ... tro-e10-11
Пише, че са от метал. И наистина ако е мокър диска скърца, направо ще оглушееш. :D Но водата изчезне са били супер. Не бих казал шумни, а издаващи един приятел тихичко бръмчащ звук. Направо приятен.
Здрав байк, здраво тяло
Аватар
VIdqhKoleelo

Мнениеот Da Nail » Чет Дек 19, 2019 4:17 pm

А колко чифта дискове си сменил за това време :bigeyes:
Аватар
Da Nail

Рейтинг: 1409

Мнениеот Alexi » Чет Дек 19, 2019 4:44 pm

Накладките от линка в драгзоната са органични .. случайно или не описанието е сгрешено ... те толкова и спират тия спирачки най вероятно :D
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот VIdqhKoleelo » Чет Дек 19, 2019 11:46 pm

Da Nail написа:А колко чифта дискове си сменил за това време :bigeyes:

ами не съм сменял дискове :D само с едни си карам които са си били със спирачките
Здрав байк, здраво тяло
Аватар
VIdqhKoleelo

Мнениеот VIdqhKoleelo » Пет Дек 20, 2019 12:00 am

Alexi написа:Накладките от линка в драгзоната са органични .. случайно или не описанието е сгрешено ... те толкова и спират тия спирачки най вероятно :D

защо да са органични, това ще рече, че и моите са органични, а това си е направо невъзможно.
Здрав байк, здраво тяло
Аватар
VIdqhKoleelo

Мнениеот didonch » Пет Дек 20, 2019 9:35 am

Също така е възможно колегата да е прецизен в използването на спирачките. Все пак това е задна спирачка и натоварването спрямо предната е по-малко. Но знае ли все пак човек.
didonch

Рейтинг: 1578

Мнениеот Alexi » Пет Дек 20, 2019 10:12 am

VIdqhKoleelo написа:
Alexi написа:Накладките от линка в драгзоната са органични .. случайно или не описанието е сгрешено ... те толкова и спират тия спирачки най вероятно :D

защо да са органични, това ще рече, че и моите са органични, а това си е направо невъзможно.

защото така излизат по моделен номер в сайта на Тектро примерно ?
Аватар
Alexi

Мнениеот Admin » Пет Дек 20, 2019 11:45 am

didonch написа:Също така е възможно колегата да е прецизен в използването на спирачките. Все пак това е задна спирачка и натоварването спрямо предната е по-малко. Но знае ли все пак човек.

Странно е като цяло, та те изглеждат почти нови. Аз не мога и да си помисля да изкарам две години с едни накладки, особено пък задни - като цяло човек има склонност инстинктивно за дадържа задната спирачка малко повече и да я провлачва по-често, така че при мен (и при повечето хора, с които съм го обсъждал) задните винаги свършват по-бързо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот VIdqhKoleelo » Пет Дек 20, 2019 10:30 pm

Вярно онези са задни и някъде бях прочел, че 80% спираш с предната спирачка. И ми се струва вярно тъй като задната ми се развали и карах само с предна около месец. Но сега извадих и предните накладки и ми струват и те запазени, но вие кажете.
Изображение

Тази отляво по ъглите е направо нащърбена и дере като я пипам. Също гарантирам, че са много тежко ползвани, тъй като съм тежък с колелото 100кг. Също не съм имал хубава вилка и съм натискал яко ако има много камъни и много тресе.
Здрав байк, здраво тяло
Аватар
VIdqhKoleelo

Мнениеот Admin » Съб Дек 21, 2019 6:03 pm

Само да вметна: наистина предната спирачка върши основната част от спирането, но това е най-вече заради законите на физиката, а не защото човек я натиска по-често от задната. :) Както и да е, ако километрите и параметрите, които си посочил, са верни, аз също нямам представа от какво са направени тези накладки, ме да не се износят. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот iL_Diavolo » Съб Дек 21, 2019 7:36 pm

Аз карал с тези Tektro - https://dragzone.bg/en/tektro-novela-io ... brake-pads
И за 4 години и половина не съм ги пипал , а съм въртял доста . Е не е 10 , но поне има 3 хил . Чак когато почнаха да скърцат яко ги смених . Ама само предните и имаше доста живот в тях :D

Абе едно време какви неща имаше ейййййй :lol:
Аватар
iL_Diavolo

Рейтинг: 1291

Назад към Общ форум