Проблем с колчето на седалката или рамката?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с колчето на седалката или рамката?

Мнениеот m15hO » Съб Окт 10, 2020 8:48 pm

Здравейте, приятели днес се сдобих с Oryx Nine C27 и срещнах проблем с който не съм се сблъсквал до сега и тъй като все още съм начинаещ тепърва ще се сблъсквам с какво ли не, но това е отделна тема та сглобихме всичко точно перфектно и като стигнахме да вкараме колчето в рамката се препотихме двама човека и то сериозно не влиза и не влиза както и да влезе някак си сега проблема е, че не иска нито нагоре нито надолу нито наляво нито надясно абе тотално се заглави, дайте ми моля ви съвет на какво може да се дължи дали е дефектна рамката и съответно да предявя рекламация или има вариант да се оправи тъй като доста време чаках за колело и сега направо място не си намирам, че нещо куца ще съм много благодарен за съвет
m15hO

Рейтинг: 1220

Re: Проблем с колчето на седалката или рамката?

Мнениеот Drunken MadLoud » Нед Окт 11, 2020 2:16 pm

Провери какъв диаметър е колчето, най-добре с шублер. Не знам в какъв вид и окомплектовка производителя доставя колелата, но е възможно да са объркали диаметъра на колчето, ако не е монтирано предварително. За пример, ако рамката ти е предвидена за 30.9мм, а са ти дали 31.6 или 31.8мм колче, е възможно да имаш подобни проблеми. Разхлаби ли добре скобата за пристягане на колчето? Възможно е и в самата седалкова тръба да има капки боя, или неравности от заварки и прорези, които пречат и трябва да се изшкурят. По принцип е добре и да се сложи малко грес по самото колче, но едва ли това е проблема в случая. Не е изключено и рамката да има дефект, но и в двата случая, ако си изпълнил нещата както трябва и не се получава, ще трябва да предявиш рекламация. :beer:
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Мнениеот m15hO » Нед Окт 11, 2020 2:50 pm

Drunken MadLoud написа:Провери какъв диаметър е колчето, най-добре с шублер. Не знам в какъв вид и окомплектовка производителя доставя колелата, но е възможно да са объркали диаметъра на колчето, ако не е монтирано предварително. За пример, ако рамката ти е предвидена за 30.9мм, а са ти дали 31.6 или 31.8мм колче, е възможно да имаш подобни проблеми. Разхлаби ли добре скобата за пристягане на колчето? Възможно е и в самата седалкова тръба да има капки боя, или неравности от заварки и прорези, които пречат и трябва да се изшкурят. По принцип е добре и да се сложи малко грес по самото колче, но едва ли това е проблема в случая. Не е изключено и рамката да има дефект, но и в двата случая, ако си изпълнил нещата както трябва и не се получава, ще трябва да предявиш рекламация. :beer:

Благодаря много за отговоря, не става и не става разхлабил съм всичко като чели ми изглежда крива рамката точно там където влиза колчето с триста зора я завъртам с един два сантиметра абе направо не мърда, много неприятен момент, чакам приятели да пробваме да я извадим поне, а за производителя няма какво да кажа мега несериозно е да пуснат на пазара некачествен продукт на всичкото отгоре и не отговарят на зададения от мен въпрос лично аз няма да се насоча към тази марка от тук нататък и като се замисля, че бях готов да дам двойно по-висока цена и щях след време, абе късмет следващия път ще си имам едно на ум
m15hO

Мнениеот m15hO » Чет Окт 15, 2020 9:01 am

Връщам си думите назад, производителя замени колчето заедно със седалката всичко се случи много бързо, отначалото помислих, че са некоректни поради липсата на отговор, но в последствие всичко се случи много бързо единственото което беше, че колчето излезе с триста мъки, лостове чуково и с помоща на една майка :D :D :smash: :smash: :banghead:
m15hO

Мнениеот Alexi » Чет Окт 15, 2020 11:17 am

тука да вметна че и да си скъсаш задника не можеш да вкараш колче 31.8 в отвор 30.9 ( както предположи колегата по горе ) ,така че това като проблем отпада ,като сте видяли че не влиза гладко не е трябвало да го набивате вие навътре ,тогава вече се прибягва до "мамата" много ясно :beer:
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drunken MadLoud » Пет Окт 16, 2020 10:32 pm

Alexi написа:тука да вметна че и да си скъсаш задника не можеш да вкараш колче 31.8 в отвор 30.9 ( както предположи колегата по горе ) ,така че това като проблем отпада ,като сте видяли че не влиза гладко не е трябвало да го набивате вие навътре ,тогава вече се прибягва до "мамата" много ясно :beer:

Интерестното е, че все пак колегата явно е успял да си "скъса задника" и да го постигне. Разликата е от 1мм. ,а може и по-малко. Не е невъзможно. Има и заложен толеранс в рамката. След като новото колче е решило ядовете, какъв е според теб е бил проблема? Все пак аз бих наглеждал за вбъдеще с повишено внимание рамката в тази област за пукнатини или деформации в резултат на зора, който е видяла. Няма нужда да се филмираш, но все пак хвърляй по едно око. :beer:
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Назад към Общ форум