Boyan1984 написа:От немкси сайтове за около 250 лева може да си набавиш нови части за 1х11 - 11-51. Но трябва да знаеш какво и откъде. Поне преди месец си правих сметка и имаше такива части.
Alexi написа:нисък клас система с малък рейндж .. ако ще сменяш взимай 11-51
Boyan1984 написа:https://www.pumpmybike.eu/shimano-deore-m5100-11speed-upgrade-kit
Абе направо слагай това и си свиркай. Главината ти става и за 12 венеца, не само за 10...Но ще трябва да вземеш и narrow wide плоча за курбелите.
Alexi написа:естествено че става .. има малко изключения от това правило и са предимно маркови главини от близкото минало където хъба е скъсен за олекотяване ,на РАМ няма как да е такава
gssatcc написа:С риск да вкарам повече объркване от яснота ще споделя, че за твоят случай според мен 51 зъба са напълно излишни. Предвид, че имаш травма не вярвам да катериш нищо сериозно и всичко повече от 42 зъба на касетата ще ти е излишно в града ако сложиш 32 отпред. Дори при 30 зъба отпред и 42 - 11 касета може да поддържаш до 28-30км/ч на равно, а за парково каране е повече от достатъчно. В крайна сметка няма голяма разлика какво ще сложиш, затова ледай да се държиш към бюджета максимално близо и си карай колелото със здраве.
gssatcc написа:А каква плоча от тези 3 отпред ще остане закачена на курбела? С колко зъба най-вече.
evilzet написа:А защо не си останеш на 3х9 и да не се чудиш. Няма да си модерен, но ще ти върши работа още много км. Аз имам и 2 велосипеда 3х7 и точно с тях имам най -много каране миналата година.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 342 госта