Съвет/обяснение за спирчка

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет/обяснение за спирчка

Мнениеот KILLBOY » Пон Яну 22, 2007 1:32 pm

здравейте, предварително се извинявам за темата но наистина имам нужда от съвета ви и се извинявам на тези на които това ще им се стори глупво и лесно но просто съм нов и в ЧЗВ не намерих нищо. Въпросат ми е т.к. съм пред купуването на предна дискова спирачка (втора ръка от нисък клас) но главината ми е за CL пък навсякаде всеки който си я продава е на IS та мисълта ми е - ще може ли да сменя ротора с някой на CL шимански например. Говоря за спирачките tektro i br m475 pro max, както и за ротор 160

мерси предварително

питах най вече т.к. имам опасения да не станат прекалено близко до накладките и да загрява доста бързо (заради разликата в роторите и др причини)
KILLBOY

Рейтинг: 1200

Мнениеот Black cat » Пон Яну 22, 2007 2:03 pm

Не виждам какво може да пречи. Не съм мерил дебелината на различни ротори ,но разликата в дебелината не смятам че е толкова голяма на различните дискове.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Re: Съвет/обяснение за спирчка

Мнениеот thefatcat » Пон Яну 22, 2007 2:34 pm

KILLBOY написа:здравейте, предварително се извинявам за темата но наистина имам нужда от съвета ви и се извинявам на тези на които това ще им се стори глупво и лесно но просто съм нов и в ЧЗВ не намерих нищо. Въпросат ми е т.к. съм пред купуването на предна дискова спирачка (втора ръка от нисък клас) но главината ми е за CL пък навсякаде всеки който си я продава е на IS та мисълта ми е - ще може ли да сменя ротора с някой на CL шимански например. Говоря за спирачките tektro i br m475 pro max, както и за ротор 160

мерси предварително

питах най вече т.к. имам опасения да не станат прекалено близко до накладките и да загрява доста бързо (заради разликата в роторите и др причини)

Няма проблем да сложиш шимански Center Lock ротор, дебелината е стандартна за почти всички производители и от нея не зависи загряването, а от вентилацията(проветрението) на диска. Определено шиманския диск ще е по-добър в това отношение от промакс, тектро и т.н.
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот KILLBOY » Пон Яну 22, 2007 6:41 pm

Благодаря ви за отговорите
KILLBOY

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум