АЗ СЪЗДАДОХ!!! АЗ МОДИФИЦИРАХ!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

АЗ СЪЗДАДОХ!!! АЗ МОДИФИЦИРАХ!!!

Мнениеот victordhrobo » Чет Мар 29, 2007 12:27 pm

Всеки се е сблъсквал с проблема "Искам така да стане ама е неизпълнимо...НО! Аз ВСЕ пак искам да стане така"

Следователно се измислят най-чудати чаркове и модове.

Спомням си примерно преди маса време бях направил един сънтор да работи с пари :popcorn: (като спейсъри м/у пружините.
Та изсипвайте тук всичко чудато,което сте сътворили по възможност със снимка.

Сигурен съм,че ще има много интересни попадения!
Аватар
victordhrobo

Рейтинг: 1200

Re: АЗ СЪЗДАДОХ!!! АЗ МОДИФИЦИРАХ!!!

Мнениеот LiFo » Чет Мар 29, 2007 12:49 pm

victordhrobo написа:Сигурен съм,че ще има много интересни попадения,

...падания и разбити глави! :D
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот SpoileR » Чет Мар 29, 2007 4:13 pm

еми то както е тръгнало на смях нека да продължи на смях :D

Ето малко от мойте простотий:

НЕДОРАЗУМЕНИЯ::

Удължена Вилка

Декоративна Вилка

Маааалко по сериозно...:

Удължаване На Кормило

Удължаване На Кормило 1

Удължаване На Кормило 2

Удължаване На Кормило 3

Удължаване На Кормило 4

Наистина сериозно:

Главина(Струг и Фреза/Машинни Лагери-Български)

Всичко с изключение на Декоративната вилка функционира и до ден днешен... ;)

Еми т'ва е от мене.... Можете да псувате :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Съб Мар 31, 2007 6:45 pm

Предлагам темата да се премахне. За толкова малко време се появиха няколко потенцялно опасни идеи!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Admin » Пон Апр 02, 2007 5:37 pm

Темата няма да бъде изтрита, засега ;)
Все пак не забравяйте, че модификациите не са непременно лошо нещо, а кое колко е опасно повечето разумни хора могат и сами да преценят.

Все пак призовавам всички да обърнат внимание на мнението на Teodor40 и да четат и пишат в темата не с едно, а с две наум. Ако не знаете отлично какво правите, по-добре не си рискувайте здравето!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MAN6 » Пон Апр 02, 2007 8:39 pm

аз си "тунинговах" вилата, като й сложих пружина от боксер и скъсих малко една втулка вътре... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот mitakaman » Вто Апр 03, 2007 8:29 am

MAN6 написа:аз си "тунинговах" вилата, като й сложих пружина от боксер и скъсих малко една втулка вътре... :)

О къде се намира тази твоя вила, да видя как си го направил че и аз имам подобна идея :beer:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот MAN6 » Вто Апр 03, 2007 8:47 am

в момента е в бокса, защото чака нов "тунинг"... :V:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот victordhrobo » Вто Апр 03, 2007 9:51 am

Admin написа:Темата няма да бъде изтрита, засега ;)
Все пак не забравяйте, че модификациите не са непременно лошо нещо, а кое колко е опасно повечето разумни хора могат и сами да преценят.

Все пак призовавам всички да обърнат внимание на мнението на Teodor40 и да четат и пишат в темата не с едно, а с две наум. Ако не знаете отлично какво правите, по-добре не си рискувайте здравето!

Запазването на здравето е най-важното нещо! Сигурен съм,че всички споделяме мнението на Любо и Теодор40.
Когато ми дойде идеята да пусна такава тема аз споделих за една вилка,която преобразих до неузнаваемост.Сега ще еи разкажа малко повече за творението си и се надявам да изнамеря и снимки.

Вилката беше обикновен двукоронен сънтор с 63 мм ход.Беше от GIANT WARP(бел.)Само пружина и еластомер.

Първия етап беше с объщане на втулките на шиша,което даде ~ 9 см ход.При вторият опит устонових,че края на стеншоните са на около 1,5 см под долната втулка,което означава възможност за още повече ход.Следователно шишовете бяха удължени съд сантиметър и половина такаче края на стеншона да застане точно на края на втулката.Вилката стана с малко над 10 ход.Нямаше никакви пробеми,не се усукваше и не хлопаше.

До тук с нормалния тунинг.Следващият етап беше със смяна на тръбите и шишовете.Имаше проблем с това,че долната втулка беше много ниско и трябваше да се вдигне.Тубуса беше конусовиден и като избих долната втулка и реших да я вдигна тя хлопаше в тубуса,уплътних я с алуминиево фолио и стана (за известно време) ;)
Сложих новите шишове,тръби и още две пружини,като за спейсъри м/у тях послужиха две монети от 10 лв ли бяха вече не помня.И така вилката стана с невероятния за времето си 19 см ход.
Последствия:
1.много мека - всичко обираше
2.Люлееше много :rofl: - никаква стабилност
3.Сучеше се,но предвид издевателството - разбираемо.
По едно време обаче на витоша от карането или от триенето долните втулки се свлякоха и се заклиниха така,че нямаше мърдане.
Следаващото нещо,което се случи беше че пак долните втулки се свлякоха,но този път не се заклиниха а паднаха доста надолу и напрактика останаха само горните.Тогава израза "карах макарон" стана съвсем реален.

Та така с епопеята с този сънтор,последно беше син на цвят.Ако успея да намеря снимки веднага ще постна.

Заключение:

Предлагам в тази тема да се обсъжда създаването на подобни къстъм джаджи и едитването на същетвуващи.Обмяна на опит и съвети,както и да се посмеем от сърце на творенията.
И за финал ще кажа: Винаги карайте с каска! и пазете здравето си,за да се наслаждаваме на този невероятно красив спорт.
Аватар
victordhrobo

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум