Взех си я днес от кварталната ПОЩА!!! В събота бях там и питах и лелката ми каза "МИ чакай си известието, няма такава пратка". Днес отидох "въоръжен" с мейла, който ми пратиха хората от сайта показващ точно кога и в колко часа пратката е получена на летище СОфия, нейния номер и потвърждението от БГ страна, че е получена на наша територия. На въпроса ми " Каква е процедурата за пускане на запитване за проследяване на пратка и предявяване на претенции за възстановяване на стойността и, тъй като имам точни данни кога и къде е пристигнала в БГ, а имам и документ за цената" лелката се разтършува и я намери! Бреййй била тук от 05-06.04 - защо ли не получавах известие? Може би е практика в пощенския ми клон - така миналата година ми изчезнаха 2 броя от едно байк списание изпратени в прозрачен найлон, ама хората от англия ги пускаха повторно в плътен плик и пристигаха!
Когато ми спираха пратките на митница и получавах само известия по пощата да дойда да си ги взима май беше по-сигурно.... ама сега нали сми в ЕU и ги пускат направо по клоновете!!
Както и да е, случая е приключен, добре че хората от английския сайт са коректни и пращат пълен лог на движението на пакета до предаването му на БГ службите.
Пак трябва да си отварям пощенска кутия в друг клон, писна ми от тези в квартала!!!