съвет за детско колеко

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

съвет за детско колеко

Мнениеот moji » Пет Май 11, 2007 9:13 pm

Здравейте,значи сина ми има Драг скаут ,20'' но ръста му е такъв ,че вече то му е малко ,а моето гризли му е голямо,мисълта ми е ,тази година,година и половина,докато поизрасте,ако му взема само по високо колче,дали ще реши проблема- всъщност аз съм го мислил този вариант,но пък тогава не трябва ли да се коригира някак височината на вилката?.... или да му купя само рамка и да пренеса багажа от другото?Кое според вас е удачен вариант в случая?
Аватар
moji

Рейтинг: 1200

Мнениеот Yavkata » Съб Май 12, 2007 6:42 am

Най-добрия вариянт е да му вземеш по-голямо колело 24 или направо 26", с по - малка рамка. Може да потърсиш и втора ръка, ако това не притеснява теб или сина ти ;) А по- малкото велосипедче или го продай или на някой роднина с дете. Може да пробваш и с по-високо колче, но за вилката си ограничен от дължината на колчето. Може да пробваш и да сложеш "рога" на кормилото. Това леко ще пооправи височината.Няма как да смениш само рамката, освен ако не я сменяш пак с 20", иначе те чака доста работа по нея. Имах същия проблем с една племенничка, която израстна като гъба за няколко месеца, а колелцето й е 24" и Ритмо. Просто децата си искат ново колело :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Съб Май 12, 2007 7:58 am

На колко години е синът ти?
От това, което си описал дотук, идеалният вариант вероятно е 24" велосипед, но ако искаш поради финансови или други причини да спестиш една "стъпка", може да минете направо на 26", но с къса седалкова тръба - примерно Drag Devil или Drag Climber, като вероятно ще трябват и корекции по окомплектовката (лапа, кормило, нстройване на седалката), за да не му е дълга и неудобна.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Re: съвет за детско колеко

Мнениеот did » Пон Май 14, 2007 12:13 pm

moji, в сп. BIKE 6/07 има няколко много добри статии за детското колоездене: избор на подходящо детско колело - материали, геометрия...; начин на тренировки; избор на маршрути...

Ще се опитам тия дни да намеря време да я сканирам и да я постна тук. Със сигурност ще ти е от полза като ходиш по магазините. Обаче са десетина страници и доста материал... Ако можеш да си намериш това списание сам ще е най-добре.
Аватар
did

Мнениеот moji » Пон Май 14, 2007 6:30 pm

благодаря did,аз също ще се опитам да намеря този брой на списанието.Все още мисля за решение,но ви благодаря на всички за съветите до тук :beer:
"Трудно е да се каже кое е невъзможно,защото мечтите на вчерашния ден са надежди на днешния и реалности на утрешния!"
Аватар
moji

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум