Хамерикански City Bike - тип "Метро"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Хамерикански City Bike - тип "Метро"

Мнениеот jivkonik » Съб Юни 02, 2007 8:49 am

Такаааа сестрата отиде у Щатско на студентско бачкане и както ми се смеееше тука дето по цял ден с връткам с колелото до работа .... сега си купила там едно "Метро тип" дрънкало да върти по града, че няма кинти за транспорта а работата далечеее.:evil:
Сега по цял ден пише на мейла да давам съвети кое що кво се стягало, как се въртяло, как се настройвало.
Като гледам компонентите малко по-арни ми изглеждат от нашите "Метровки", а цената рулира - $60 струва тази чикийка!
ЗАСРАМЕТЕ СЕ РОДНИ ВЕЛОПРОИЗВОДИТЕЛИ на "Метровки"!!! Искаме и тук такива цени! :rofl:
Снимка:
Изображение
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот Пища Хуфнагел » Съб Юни 02, 2007 9:11 am

Ммм! :) По-читави викаш... А тоя курбел от хилядадеветстотинибалканскатавойна? Такъв в Европа можеш да намериш само по музеите... :) ама не е сигурно... :D
Nemo me impune lacessit
Аватар
Пища Хуфнагел

Рейтинг: 1200

Мнениеот jivkonik » Съб Юни 02, 2007 9:17 am

МММ обаче рамената на V-Brake изглеждат метални, за разлика от пластмасите тука в ефтиния ценови клас. А и тези курбели дето са тук (сивичките с отлятата пластмаса върху тях) също не са стока. :D
А курбела на снимката май не е наквадрат, а сякаш е част от средната касета.... :dunno: Идиотски изглежда де..... :rofl:
Аватар
jivkonik

Мнениеот zero » Съб Юни 02, 2007 9:29 am

jivkonik написа:МММ обаче рамената на V-Brake изглеждат метални, за разлика от пластмасите тука в ефтиния ценови клас. А и тези курбели дето са тук (сивичките с отлятата пластмаса върху тях) също не са стока. :D
А курбела на снимката май не е наквадрат, а сякаш е част от средната касета.... :dunno: Идиотски изглежда де..... :rofl:

Toва са one piece курбели.
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Мнениеот Nymphetamine » Съб Юни 02, 2007 10:06 am

Да, такива дето се свалят с ъглошлайф....
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот klmn » Съб Юни 02, 2007 11:33 am

Че на Илиенци и по-читави кенефи мож намери за 100лв :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот jivkonik » Съб Юни 02, 2007 11:47 am

klmn написа:Че на Илиенци и по-читави кенефи мож намери за 100лв :popcorn:

$ 60 x 1.45566 = 87,3396 бг левчета.
Но, курбела рулира просто...НЕМА ТАКЪВ НА ИЛИЕНЦИ!!! :rofl:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Ozzie » Съб Юни 02, 2007 7:48 pm

Nymphetamine написа:Да, такива дето се свалят с ъглошлайф....
Мммм не. Много цивилизовано се свалят даже. Два инструмента ти трябват само. Предния месец свалях едни такива. :popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ddevil » Съб Юни 02, 2007 8:05 pm

Ozzie написа:Мммм не. Много цивилизовано се свалят даже. Два инструмента ти трябват само. Предния месец свалях едни такива. :popcorn:

Зависи тва цивилизованото дали включва избиване на чашките от рамката ;) Иначе като цяло наистина начина е интересен, малко такова промушваш курбели през рамката,кофти размер лагери до колкото знам и т.н. ама.. :)

Иначе има колела и сега с такива средни-днес гледах модел на драг за деца с такова средно.Разбира се това въобще не е показателно за колелото де :D

ps.а и слагане на такова средно намалява средствата необходими за направата на рамката-няма да си играят да въртят резби ала бала...струговат тръбата с размер за набиване на чашката и готово :)
Последна промяна ddevil на Съб Юни 02, 2007 8:09 pm, променена общо 1 път
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот LOWRIDER » Съб Юни 02, 2007 8:06 pm

jivkonik написа:МММ обаче рамената на V-Brake изглеждат метални, за разлика от пластмасите тука в ефтиния ценови клас. А и тези курбели дето са тук (сивичките с отлятата пластмаса върху тях) също не са стока. :D

най-стария ми бегач е с такива курбели
купуван е преди 10тина години
иначе за цената си струва това американското

баща ми си зе за 100 лв един реактор.ебати болкука.никела по кормилото падна за 1 година!.никел!отдолу беше ръжда.чудя се от какво ли е правено кормилото

затова според мен американското е много по добре от българските болкуци
(и аз кви ги пиша не знам)
страшно нема...ако има, файдъ нема
Аватар
LOWRIDER

Рейтинг: 1769

Мнениеот jivkonik » Съб Юни 02, 2007 8:26 pm

LOWRIDER написа:

най-стария ми бегач е с такива курбели
купуван е преди 10тина години
иначе за цената си струва това американското

баща ми си зе за 100 лв един реактор.ебати болкука.никела по кормилото падна за 1 година!.никел!отдолу беше ръжда.чудя се от какво ли е правено кормилото

затова според мен американското е много по добре от българските болкуци
(и аз кви ги пиша не знам)

Нищо ново, явно и в ефтиния клас са им ефтини, и в скъпия клас са им по-ефтини от тук и Европата - Хамерикаци, ко да ги праиш.... :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот jivkonik » Съб Юни 02, 2007 8:29 pm

Само да отбележа на вниманието на НАШИТЕ РОДНИ ВЕЛОПРОИЗВОДИТЕЛИ, че светлоотразителите си вървят комплект с него, не са ЕКСТРА допълнително заплащана (масова практика у нас), което го прави пригодно и отговарящо на изискванията на щата за каране по пътищата. Аз на моето първо колело си платих като пич всички отразители, даже и тези на педалите!!! :(!:
Аватар
jivkonik

Мнениеот caspar » Съб Юни 02, 2007 8:29 pm

Курбелите са ВМХ стандарт.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот chrome » Съб Юни 02, 2007 8:50 pm

jivkonik написа:Само да отбележа на вниманието на НАШИТЕ РОДНИ ВЕЛОПРОИЗВОДИТЕЛИ, че светлоотразителите си вървят комплект с него, не са ЕКСТРА допълнително заплащана (масова практика у нас), което го прави пригодно и отговарящо на изискванията на щата за каране по пътищата. Аз на моето първо колело си платих като пич всички отразители, даже и тези на педалите!!! :(!:

еми като се намират хора да дават сухо за отразители... не са виновни производителите а че хората не си търсят правата, я похвали сега и магазина където си плащал и коя година става това нещо...

относно "американ" стандарта на средното, явно тях си ги кефи, явно и могат да го поддържат, но иначе по-добре човек да не се занимава точно с него...
Just Be!
chrome

Мнениеот jivkonik » Съб Юни 02, 2007 9:39 pm

chrome
Байк Центъра в Младост 1, преди години, купих си от там едно Бачини (марка на СПРИНТ).
Сега може би нещата са се променили? НЕ съм оглеждал скоро ефтините неща в Била....
Аватар
jivkonik

Мнениеот klmn » Нед Юни 03, 2007 12:26 am

Да,пре*баха се с Бачинито-рамка Аполон с куп боклуци по нея..
Аз пък пре*бах фирмата за която работех да ми вземе едно такова..(е не съм лош-спестих им транспортни разходи :D )
Рамката от 2003 г до сега не е мръднала,естествено всичко друго е сменено. :)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот cholla » Нед Юни 03, 2007 3:13 am

курбелите не са нищо особено, толкова са качествени колкото и пласмасовките у БГ, срещат се само на този тип колелца и на някои евтини детски модели т.е. малко разпространени са.

П.П. 1/ "Метровските" колела и у Америко са големи боклуци, както е в БГ.
2/ Живкони кажи на сестра си да оправи задният отразител.
cholla

Мнениеот jivkonik » Нед Юни 03, 2007 6:05 pm

cholla написа:курбелите не са нищо особено, толкова са качествени колкото и пласмасовките у БГ, срещат се само на този тип колелца и на някои евтини детски модели т.е. малко разпространени са.

П.П. 1/ "Метровските" колела и у Америко са големи боклуци, както е в БГ.
2/ Живкони кажи на сестра си да оправи задният отразител.

Сега ще слага мигалки отпред и отзад, че кара и по тъмно
Аватар
jivkonik

Назад към Общ форум