Много кофти, булеварда там е с 2 ленти в едната посока и по това време няма много трафик, шофьорите обичат да се юркат....

Някой знае ли какво е станало с човека, жив ли е?!

axelmax написа:...хора искаите си правата, сега има възможност.
Alpina написа:Извинявам се наистина за такъв коментар в точно тази тема, но...axelmax написа:...хора искаите си правата, сега има възможност.
![]()
![]()
![]()
![]()
Nymphetamine написа:... второ, не където им е мястото, ами в насрещното...
Alpina написа:Nymphetamine написа:... второ, не където им е мястото, ами в насрещното...
Не ми се иска да подхващам отново темата, ама точно в насрещното им е мястото на смотаните "велосипедисти"
Раздел I
Водачи на велосипеди
Чл. 140. Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до
дясната граница на платното за движение.
Чл. 160. (1) Пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното платно.
(2) Пешеходците могат да се движат по платното за движение, противоположно на
посоката на движението на пътните превозни средства, по възможност най-близо до лявата
му граница:
1. когато няма тротоар или банкет или е невъзможно те да бъдат използвани;
2. при пренасяне или тласкане на обемисти предмети, когато с това се затруднява
движението на другите пешеходци.
Чл. 162. Извън населените места при липса на банкет или тротоар или при
невъзможност те да бъдат използвани лицата, бутащи велосипед, мотопед или мотоциклет,
са длъжни да се движат по платното за движение, като се придържат възможно най-близо
до дясната му граница.
nk написа:В тази ситуация аз обикновено се придържам най-вдясно, но на лентата ЗА НАПРАВО, при положение че си се движа направо.
nk написа:На мен ми е интересна ситуацията, когато "най-вдясно" е всъщност лентата за правене на десен завой. В тази ситуация аз обикновено се придържам най-вдясно, но на лентата ЗА НАПРАВО, при положение че си се движа направо. Това често се е тълкувало погрешно от шофьорите - въпреки че абсолютно цялата лента за десен завой е свободна, те пак ми секат пътя за да ме заобиколят отляво и така да си направят десния завой. Не съм мног осигурен, но това вече май е обсъждано...
bikerider написа:@Alpina: Пропускаш "тънкия" факт, че пешеходец върху колело се превръща в ППС. Оттам нататък въпроса опира до познаване на закона. Велосипедистите нямат място в насрещното платно.
Жалко за човека, но ако е карал в насрещното - жалко за шофьора на рейса...
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 352 госта