Climber - Single ? Моля за съвет

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Climber - Single ? Моля за съвет

Мнениеот DH bike » Нед Сеп 23, 2007 6:44 pm

Реших да си направя клаймбъра за триал и тъй като до сега несъм правил такова нещо моля за съвет.Имам едни курбели със плоча 22 зъба за отпред но за отзад незнам какво да сложа.Ако може да ми кажете какъв зъбен блок(то незнам дали така се казва блок с една плоча :rofl: ) да купя.Смятам също да сложа и стария ми дерайлъор за отзаде да служи като оптегач за веригата.Също така каква верига трябва да купя и колко да е стегната?Има ли въобще смисъл от дерайлъора?
Също така каква трябва да е ширината на кормилото за trial? :D
Аватар
DH bike

Рейтинг: 1200

Мнениеот screamBoy » Нед Сеп 23, 2007 7:58 pm

леко встрани от въпроса - като ти кажат какъв венец да сложиш отзад провери във Веломания (ако си от София, иначе в някой от маазините на ПроБайк) - вече има задни венци за SS за главина на шлици !!!
тъй като моя го смених с такъв мога да те уверя че си залужава, особено ако веригата не е идеално изпъната винаги (което, нали, няма как да стане) и макар че са плътни и по-тежки сигурно дори и за trial си залужава
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот winhater » Нед Сеп 23, 2007 11:07 pm

ми за триал най добре ще е венец 19 зъба отзад, cool chain-овете мноо ги карат за триал.. преди имаше във велоса сега незнам, а за това колко трябва да е опъната веригата.. ми щом ще е на сингъл спийд по опъната трябва да е.. клетката на дерейльора ако по принцип сочи на долу , тук трябва да е по напред всмисъл по опъната верига :^:
edit: за веригата.. трябва да е опъната поне толкова http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81638&photo=5 даже може и повече щото аз имах някви скорости
едит 2: а за кормилото трябва да е 74 см , гледай възможно най близо до това ( има ефтини кормила 71 см, които вършат работа)
Аватар
winhater

Рейтинг: 1225

Re: Climber - Single ? Моля за съвет

Мнениеот Black cat » Пон Сеп 24, 2007 11:15 am

DH bike написа:Има ли въобще смисъл от дерайлъора?

Без него няма да можеш да опънеш веригата понеже си с вертикален дроп алт , ако с хоризонтален там вече не ти трябва.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Назад към Общ форум