някой има ли опит с ERGON грифове ...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

някой има ли опит с ERGON грифове ...

Мнениеот outfaced » Пон Окт 22, 2007 8:12 pm

ми става дума за това

Изображение

в немския форум има една тема с 250 хлабествения мнения за тия хави !!!
Аз сега покрай едно ревю случайно ги скивах. Така като го гледам, си викам, тва е само за сити байк, ама не ... там някви яки карачи, разправят как минали алпите с тях и били супер мега удобни и не те боляли китките и тн. и тн. ... :bigeyes:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Окт 22, 2007 10:17 pm

:offtopic: Ти вярно,както сам си каза обичаш да се пулиш в компютъра по цели нощи. Яяяя вземи покарай малко,защото само една (първа) птичка пролет не прави. Ще видиш,че колкото повече караш, толкоз по-лесно ще разбираш теорията. :offtopic:
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот outfaced » Пон Окт 22, 2007 10:22 pm

ми мноу гадно времето ... и кво да правя, зяпам пц-то и чакам да спре поне да вали
пък и си падам по хай тек глезотийки ... все пак нали съм инжинерче ;)

Изображение
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Kitolino » Пон Окт 22, 2007 10:32 pm

did и КапитанПланета разказаха за функциите на тези ръкохватки, преди известен период от време.
Доколкото си спомням, са изключително удобни при нормално въртене, понеже дланта се разпределя на по-голяма площ, а така и натиска упражняван върху нея е значително по-малък. Като недостатък идващ от самата им форма е, че при промяна на наклона и изтеглянето на колоездача назад, ъгъла под на китката и ръкохватката ще се промени и така ще се получи дискомфорт.
Явно са предназначени за фитнес-туър велосипед :D
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот screamBoy » Вто Окт 23, 2007 12:36 am

това ми изглежда леко неупотребяемо за нас
все пак, кой край е външния ? това с черното ли ? малко не успявам да изградя представа как точно се държи

***отново премислих след оглед и на другите мидели в сайта
уголемената площ май идва под външната част на дланта
и да се изтегляш би трябвало хвата да е един и същ - променя се само сгъвката в китката, но не и дланта и пръстите - все пак винаги спирачката се натиска с едни и същи части от пръстите, независимо от позицията на тялото
така че едва ли ще пречи
освен ако понеже има по-лесна за въртене форма не се извърта, което ще е отвратително
със сигурност тежестта да се поема от други части на дланта ще е много особено като чуство, много непривично, защото линията на тежестта не се получава хоризонтална както е при много от инструментите на труда, а някаква изкривена ако въобще е линия
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Вто Окт 23, 2007 1:01 pm

outfaced, засега не мога да ти дам лично мнение, пък да ти преразказвам какво други били казали е малко безсмислено - можеш и сам да си го прочетеш.

Обаче въпросните джаджи (не точно тия от снимката, но подобни) вече ми са на кормилото и скоро ще мога да споделя лични впечатления.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Вто Окт 23, 2007 1:11 pm

did написа:outfaced, засега не мога да ти дам лично мнение, пък да ти преразказвам какво други били казали е малко безсмислено - можеш и сам да си го прочетеш.

Обаче въпросните джаджи (не точно тия от снимката, но подобни) вече ми са на кормилото и скоро ще мога да споделя лични впечатления.

ми ай сподели какво си си турнал и после да кажеш и как е, че аз мисля да натоваря някой по нова година да ми донесе едни таквис от немско ... (че тва новите модели още не са в продажба)
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Вто Окт 23, 2007 1:20 pm

моите ЕРГО-грипове са такива.

всъщност... не точно такива, но не ми се търси сега линк към точния модел. Довечера ще ги снимам и ще ти ги покажа. А за споделяне на впечатления е рано. Трябва да ги тествам на някое 100+ километра каране. От разходки в града не мога да правя изводи.

ЕДИТ:

Такива са моите:

Изображение
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Вто Окт 23, 2007 6:18 pm

съдейки по тва което пише на сайта на производителя, твоите са туринг дръжките, а тая която аз показах е про рейсинг (каквото и да значи това :confused: ) ...

Факт е обаче че някаква европейска шампионка по крос кънтри кара с такива ... основно рекламно лице им е :popcorn:

както и да е ... изглежда интересно и сигурно и аз ще ги пробвам. То така или иначе си е индивидуално.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Ozzie » Вто Окт 23, 2007 8:22 pm

Много ми е странно да го видя коча ти с тези грипове...
:popcorn:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 24, 2007 10:42 am

Тука яко разбирачи... :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Съб Ное 03, 2007 3:54 pm

Първоначални впечатления след 10-тина дни моткане из града и два полу-дни лежерно връткане в близката планиничка:

Възможността за стягане към кормилото е нещо, което винаги си струва и в случая е добре направено. След като се поставят и стегнат - не мръдват! Няма изместване, няма въртене.

За да са удобни, критично е да уцелиш точния ъгъл на монтаж. Ако са вирнати по-нагоре, при спускане ръцете се изплъзват напред. Ако задната им част е клюмнала надолу пък, въобще не подкрепят дланта и даже пречат.

В правилна позиция (която налучках след 3-4 корекции) са наистина удобни. За мое учудване, най-добре ги чувствам именно при спускане, когато по-голяма тежест се пренася към ръцете и кормилото и тези удебелявания разпределят тежестта равномерно върху по-голяма част от ръката. Няма проблеми с позицията на ръката, когато показалецът е на лостчето, нито с командите. По-тежки са от предишните ми грипове, но засега смятам да остана с тях.

Едит: Хайде някой да премести темата в съответния подфорум на ПРОДУКТ-КОНСУЛТ.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Съб Ное 03, 2007 6:02 pm

и аз си поръчах, ама от другия сорт ... само дето сега нямат и чакам да им докарат :crap:

последния път като карахме си обърнах внимание на това как са ми ръцете и как бих се чувствал ако там имам удебеление на дръжката ...
Та установих, че в момента ръцете ми инстинктивно се извиват, така че възглавничката на дланта да в върху грифа, което при нормални грифове обаче означава че пръстите ми се изместват на пред и всъшност хвата не ми е плътен.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот jivkonik » Нед Ное 04, 2007 12:25 pm

outfaced написа:и аз си поръчах, ама от другия сорт ... само дето сега нямат и чакам да им докарат :crap:

последния път като карахме си обърнах внимание на това как са ми ръцете и как бих се чувствал ако там имам удебеление на дръжката ...
Та установих, че в момента ръцете ми инстинктивно се извиват, така че възглавничката на дланта да в върху грифа, което при нормални грифове обаче означава че пръстите ми се изместват на пред и всъшност хвата не ми е плътен.

Не забравяю все пак, че тук говорим за ГРИПОВЕ, ГРИФОВЕТЕ ги лозват китаристите основно :D ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот outfaced » Нед Ное 04, 2007 8:27 pm

ей бе .. будната съвест :agree:
ок де
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 04, 2007 8:39 pm

jivkonik написа:Не забравяю все пак, че тук говорим за ГРИПОВЕ, ГРИФОВЕТЕ ги лозват китаристите основно :D ;)

Хм... Не виждам защо чуждицата GRIP (англ.) трябва да се фаворизира пред чуждицата GRIFF (нем.) или чуждицата РЪКОХВАТКА (oт рус. РУКОЯТКА). Особено при положение, че си имаме родната ДРЪЖКА...

BTW, ю е преди я
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jivkonik » Пон Ное 05, 2007 12:47 pm

TOYAGA написа:
jivkonik написа:Не забравяю все пак, че тук говорим за ГРИПОВЕ, ГРИФОВЕТЕ ги лозват китаристите основно :D ;)

Хм... Не виждам защо чуждицата GRIP (англ.) трябва да се фаворизира пред чуждицата GRIFF (нем.) или чуждицата РЪКОХВАТКА (oт рус. РУКОЯТКА). Особено при положение, че си имаме родната ДРЪЖКА...

BTW, ю е преди я

А тук си много прав.... в същност... :crap:
А най ме кяфят - ноу хендър, ноу футър, гап, флип терминологииите, които яко се бълват във форума.... :puke:
Аватар
jivkonik

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Ное 05, 2007 12:58 pm

jivkonik написа:
TOYAGA написа:

BTW, ю е преди я

А тук си много прав.... в същност... :crap:
А най ме кяфят - ноу хендър, ноу футър, гап, флип терминологииите, които яко се бълват във форума.... :puke:
Но най-масово се практикува dick burnish.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Назад към Общ форум