Ето един линк с много подробни военни карти на българия http://store2.data.bg/stoeneca/secretmaps/bg-i/
Мисля че ще са осбенно полезни особено на всички почитатели на МТБ
Ако някой знае други такива линкове - давайте
Правилно, само че аз там нямаше да я видя, а ще ми свърши страхотна работа.Yavkata написа:Благодарности за старанието![]()
Темата е тази : http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... 1%82%D0%B8
bdz43r написа:Руските са доста по-читави. Нищо, че са стари, повечето неща (включително пътеки) са актуални, а има и много повече подробности (електропроводи, водопроводи и др.).
Ще ползвам темата: Трябват ми такива карти на района около Рилския манастир, но с актуалност към 1945 - 1960г. Някакви идеи от къде могат да се изнамерят?
Точно. Тя е демонтирана през 1960г, а ме вълнува точното трасе, въпреки че 2/3 от него и сега си личи къде е.Trip-tfk написа:Защо са ти иначе тия карти,заради ЖП линията,която я е имало ли?
Admin написа:Имаме вила в Рила и съм карал (колело) по части от трасето на влакчето. Тези части в момента са черен път. Останалите части, доколкото знам, са се превърнали в основа на шосето за манастира (така че и по тях съм карал)
Всъщсност не е толкова много припокриването с пътя (ЖП линията е заемала 1-1.5м ширина, а път си е имало и преди това), останалото за близо 50 години почти се е загубило, ако не е било удобно за черен път.Admin написа:Останалите части, доколкото знам, са се превърнали в основа на шосето за манастира
Това мисля лятото да го пробвам, може ли да се сигне до манастира с минимално ползване на шосето? Онзи ден бях в Рила по този поводAdmin написа:Имаме вила в Рила и съм карал (колело) по части от трасето на влакчето.
От гара Кочериново, през Бараково, Пороминово, Стоб, Рила и нагоре до Партизанска/Кирилова поляна. Сегашното шосе от Бараково до Стоб е на мястото на линията.Trip-tfk написа:Аdmin,а имаш ли представа от къде точно започва това трасе?
bdz43r написа:може ли да се сигне до манастира с минимално ползване на шосето?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 362 госта