Разлика между ефективност/материал на модели наколенки...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Разлика между ефективност/материал на модели наколенки...

Мнениеот Sp3c7r3 » Съб Дек 08, 2007 9:48 pm

Тази вечер седнах да разглеждам какво се предлага из нета в раздела Protection. Направи ми впечатление рязката разлика между цените на наколенките/налакътниците на отделните производители, например 661 - Drag на нашия пазар, или TLD - Roach (Sette) в Прайспойнт...
След сериозно обсъждане с редица познати, реших да задам въпроса си и тук - На какво се дължи разликата в цените и има ли разлика в начина на изработка на тези артикули, в степента на протекция която те осигуряват? Какво прави едните нещо повече от другите? Ако някой е ползвал повече от 2 различни вида наколенки, моля споделете впечатления и коментирайте.
Защото не е проблем да се пазарува по-скъпото, ако цената значи преимущества на артикула и марката, но ако само името прави цената - то смисълът е нулев... :dunno: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот mitakaman » Съб Дек 08, 2007 10:27 pm

Специално за наколенките на драг, дори най големия размер е изключително къс.. а аз съм останал с впечатлението, че си височък.
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

с

Мнениеот UVEX » Съб Дек 08, 2007 10:27 pm

според мен един от факторите е това как ще се захващат наколенките/налакатниците , дали се изхлузват и тн... :dunno:
For every day you don`t train there is somebody who trains to become better than you...
Аватар
UVEX

Рейтинг: 965

Мнениеот Rancid » Съб Дек 08, 2007 11:13 pm

Взимаш RaceFace Rally Fr/DH и нямаш проблеми.Няма по-удобни наколенки поне за мен.Дори по-някога ме хваща яд,че трябва да ги свалям.Разликата от тях и обикновенните наколенки е най-вече в комфорта,донякъде и защитата.Покриват целия крак,доста пари са вложени в разработката им(може да прочетеш на сайта).Определено не бих дал пари за други наколенки.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Дек 09, 2007 12:36 am

При "Хлебарките"(Рейс Фейс)
идва един друг пролем..... не запарва а просто....
вече 2ра година ги ползвам и са ме спасявали от стабилн удари....
но не ги препоъчвам за въртене.

п.с. става въпрос за Рейс Фейс Рали ДиЕйч
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Дек 09, 2007 9:01 am

Благодаря на всички за съветите, ще са ми полезни при избор на протектори, но въпроса ми бе на какво точно се дължи разликата в цените на продуктите на отделните производители, и ако високата цена значи качество и високи технологии в производството - какви точно? :) :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Нед Дек 09, 2007 9:05 am

@Хамстер: Извинявай, ама как можеш да говориш за проблем, след като въртиш с наколенки, които не са предназначени за това???? Да си беше взел FR, нямаше да се изпотяваш. Аз лично по-хубави наколенки от RallyFR не съм карал...

Не се заяждам, но е силно некоректно да говориш за проблеми при подводница модел X, щото не може да лети...

@Sp3c7r3: за мен конкретно при RallyFR високата цена означава надеждна защита от коляното до кокалчетата, ниско тегло, хубава проветривост, без да страдам от студен вятър. Най-голямото предимство на тези наколенки според мен е анатомичната им форма, нека ме поправят ако греша, но до момента на пазара не съм виждал по-удобни наколенки.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Нед Дек 09, 2007 9:21 am

@Sp3c7r3
Ако питаш дали една наколенка за 100лв. е два пъти по-добра от такава за 50, едва ли някой ще може да отговори адекватно, защото си зависи най-вече от твоите разбирания.
В общия случай по-високата цена би могла да означава по-високо качество на материалите, по-добра форма на протекторите, повече комфорт при носене, по-добра изработка, по-добра проветривост, по-реномиран производител - едно от тези или комбинация от няколко от тях (най-често).
Що се отнася до конкретни модели, има десетки теми за наколенки. И тук вече започнаха с препоръките. Като цяло от тези, което съм пробвал, най-много ми харесват Roach Rally FR.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Дек 09, 2007 9:32 am

В първите си 2 изречения Admin отговори на въпроса ми, за което благодаря. Значи общо взето високата цена на отделните модели е комбинация от качествата, които ти посочи, а в каква степен се дължи на някои от тях, и в каква степен на други - май трябва сами да преценяваме... А какви могат да бъдат материалите при направа на наколенки?
:offtopic: Относно препоръките - вече със се фффлюбил в едни, но ме озадачава именцето... Демонстрирам, няма разлика между наколенки 1 и наколенки 2. Но дали наистина е така, дали и тук е същото производство (китайско да речем, не съм им светил), но заради името на производителя цената е различна, или просто RF са решили да напишат нещо друго на протектора? :offtopic:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Нед Дек 09, 2007 9:43 am

Sp3c7r3 написа:Но дали наистина е така, дали и тук е същото производство (китайско да речем, не съм им светил), но заради името на производителя цената е различна, или просто RF са решили да напишат нещо друго на протектора?[/size] :offtopic:

Наколенките, продавани под марката Roach, са стари модели от преди Raceface да откупят правата върху марката. Всички нови модели са с лого на RaceFace, оттам и разликата в цената - не е само до логото, а и до година на производство.
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Нед Дек 09, 2007 9:58 am

bikerider написа:Всички нови модели са с лого на RaceFace, оттам и разликата в цената - не е само до логото, а и до година на производство.

:agree: Както може да се види от първия линк на Sp3c7r3, препоръчителната цена на Roach също не е ниска - 80$. Но намалени с 50% си е друго, даже почнах да се замислям за нови наколенки :liplick: :D

А какви могат да бъдат материалите при направа на наколенки?

Ами... различни, предполагам. Вярно е, че с просто око всичко изглежда като сбор от пластмаса и разни меки неща под нея, но от материал до материал може да има достатъчно разлики, които да направят един продукт по-добър от друг. Особено в комбинация с разни други неща, дето посочих. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Дек 09, 2007 10:24 am

bikerider написа:@Хамстер: Извинявай, ама как можеш да говориш за проблем, след като въртиш с наколенки, които не са предназначени за това???? Да си беше взел FR, нямаше да се изпотяваш. Аз лично по-хубави наколенки от RallyFR не съм карал...

Казвам си мнението от гледна точка на това, че Sp3c7r3 стига до мястото за спускане на собствен ход.
До колкото съм говорил с него - той иска наколенки, които няма да сваля през цялото каране.
Относно потенето - между Рали ФР/ДХ няма голяма разлика през лятото(карах стабилно и с 2-та модела ).
;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот ACID BURN » Нед Дек 09, 2007 11:16 am

:offtopic: Извинявай за въпроса за кво са ти наколенки?Вземи си автомати за да не те болят коленете или да намалят болката де.... , а пък доколкото знам аз протекторите може да ти направят проблем в колената, щото когато се загрява коляното може да те заболи. (поне аз това съм изпитвал, когато съм карал с наколенки) :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Дек 09, 2007 11:27 am

Благодаря на всички за съветите, но мен ме интересува защо се получава ценовата разлика между отделните модели и марки, на което отчасти Admin отговори. Сега ми стана интересно какви точно са материалите, използвани за направата на протектори.
:offtopic: А колкото до моите лични намерения - RaceFace Rally FR за краката и ръцете + Giro Remedy CF или само Remedy за тиквата. Като с протекция ще се кара само надолу, поради причината, посочена от ACID BURN. :offtopic:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bikerider » Нед Дек 09, 2007 2:38 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Относно потенето - между Рали ФР/ДХ няма голяма разлика през лятото(карах стабилно и с 2-та модела ).
;)

Добави "според мен" и ще се съглася, щото поне за мен има огромна разлика между наколенка отворена отзад с няколко каиша и затворена с неопрен наколенка.
Аватар
bikerider

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Дек 09, 2007 5:11 pm

Мнението ми за SIXSIXONE RACE KNEE SHIN. Идеални за AM,компромис за спускане.

От март ги карам,конците започнаха да се показват,имат по-голямо разтояние м/у долната кора и горната капачка,което улеснява при въртене,но при спускане може да се яви като проблем. Протектора за коляното не е достатъчно широк и страничната част на коляното не е добре защитена. Няколко пъти съм се удрял отстрани. Добре са проветрени,сравнително "глупакоустойчиви". Не съм особено доволен от лентите за стягане,средната лента много лесно се отпуска,за разлика от най-горната и най-долната,който си седят на място. В процес на въртене не съм имал никакъв проблем,много са ми удобни и прилягат на крака особено в долната си част. Леко ми се изхлузват от време на време от по-продължително въртене,но това не се отразява на самото такова. Преди спускане трябва да си ги наместиш.

За цените и материалите нямам отговор.
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот Rancid » Нед Дек 09, 2007 6:13 pm

Не съм усетил нито един от горепосочените проблеми при RaceFace Rally FR.
@Sp3c7r3
Дано горното мнение ти послужи да си направиш сметка какви са разликите между евтините и скъпите наколенки.Смело пазаравай горната комбинация.И аз съм с Ремеди и съм много доволен.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Дек 09, 2007 6:25 pm

Постовете в темата ми послужиха както за да утвърдя моите собствени предположения относно разликата в цените между отделните модели наколенки, така и за да направя избор за личната си протекция. :D :agree:
От моя гледна точка темата може да се смята за вече ненужна, освен ако някой експерт не се изкаже относно това как се правят аджеба наколенките (в детайли и с пояснения! :rofl: ), в което силно се съмнявам, че ще стане! Благодаря на всички за отговорите!

bikerider, Admin: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот screamBoy » Нед Дек 09, 2007 11:38 pm

Sp3c7r3 написа:... но въпроса ми бе на какво точно се дължи разликата в цените на продуктите на отделните производители, и ако високата цена значи качество и високи технологии в производството - какви точно? :) :agree:

мда
миналата седмица обикалям мото магазини за да си търся разни неща
и намирам нашите комплекти Dragomir - наколенки и налакътнитци - със същите мрежички като 'опаковка' и въобще абсолютно никаква разлика, освен че белите буквички гласят FOX, а, да, и цената на наколенките беше 48лв ... налакътниците не ги загледах колко са ... ако съм убил всичко детско в теб - извинявай !

всъщност и за направата - предишните ми бяха със занитени протектори, сегашните са със шити, нитовете скърцаха, конците за сега не са мръднали

предишните бяха с мрежичка отзад - ужас ужас ужас ужас, никога вече такива
сегашните са с лепки, преди следващия сух сезон трябва да си ги подменя

предишните имаха коркови бабунки за дългите части (занитените пластмаси бяха на ставите), накрая взеха да се поразкъсват
сегашните имат пластмаси и на ставите и на правите части, имат вече здрави резки и сигурно що почнат да се цепят по тях - предполагам с някакъв топлинен уред мога да ги поправя

предишните бяха до глезена - ако бяха с каишки щеше да е ок, но с мрежички е просто безумие, дори и сухи е много зле да се слагат, а като се намокрят край
сегашните са 2/3 от пищяла, лятото копривите, и храстите

накратко - гледай какво ти трябва и си го взимай.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Назад към Общ форум