Guide to Витоша

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Guide to Витоша

Мнениеот Dylan » Пет Май 02, 2008 6:34 pm

Здравейте :)
Наскоро се върнах в България и тъй като това лято ми се налага да съм в София, донесох със себе си и своето фрирайд колело за да се качвам на Витоша събота и неделя и да карам. Преди не съм живял в София и не съм много запознат с тази планина. Ще съм ви адски благодарен ако може да ми разясните каква е системата за Витоша - как най-добре човек да се качи до горе, къде е най-приятно да се кара и как се излиза най-тънко с лифтовете : )

Благодаря ви много предварително и живот и здраве ще се срещаме по пътеките! :agree:
Dylan

Рейтинг: 1220

Мнениеот sando g » Пет Май 02, 2008 6:48 pm

Най-тънко излиза на Драгалевския лифт. Там карат страшно много хора , с които можеш да се запознаеш и да караш с тях , за да не се загубиш някъде . До там се стига с автобус 93 , който можеш да хванеш от хладилника . Слизаш на последната спирка и там ще видиш лифта . Попринцип има билети за едно и за две качвания , можеш да слезеш на първата станция и да караш надолу или да хванеш лифта от станцията , която е веднага след станцията на Бай Кръстьо , на която ти слизаш . Обикновенно там пътеките са доста отъпкани и е трудно да се загубиш , дори и да караш сам. Има целодневна карта , която си е чук-оферта - 10 лв , както и карта за половин ден за цената от 7 лв .
Има още едно много добро местенце за каране - заобиколна пътека ( тръгва от Алеко , заобикаля Лале и се озоваваш точно на края на Лалето от където продължаваш напред(надолу) към Симеоново . Честно казано не ти препоръчвам да караш там сам ( 1вия път , когато бях сам се загубих) . Има 4 варианта да стигнеш до Алеко от където пова пистата - собствен транспорт , автобус 66 от хладилника , кабинков лифт ( много скъпо) и от голи връх(последната станция на Драгалевски лифт ) да въртих нагоре по малка пътечка ( все още снежна)
Успех и не карай сам
:beer:
Едит: Началото на заобиколна пътека , може да бъде много лесно намерено - най-малкото , че има дървена порта в началото на пистата . До там се стига , като тръгнеш от хижа Алеко , преминаваш лифта Романски (открит) , пресичаш Лале и дефакво то се пада баш на края . В момента входът е затрупан от дърва , трябва да се заобикаля .
[img]http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/truvativ%20user%20bar.png[/img]
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот spirit » Пет Май 02, 2008 9:16 pm

Aз да довърша малкао за заобиколната на лалето.Като се качиш на Голи връх всъщност не се катериш а слизаш (алеко е под него) .Като застанеш с гръб към лифта на Алеко и тругваш наляво и като стигнеш до дървената порта цъкаш тука http://www.mtb-bg.com/routes/route015.htm :D

Много добре е описано преди 3 дена ходих да карам и бях сам ,е оправих се само по обясненията такаче споко .В началото има сняг все още и ще се на ложи да побуташ малко по след първите 200-300 метра вече се стопява и става много хубаво .Малко по надолу трябва да внимаваш има едни нападали дървета но после вече няма проблеми , естествено на места има и малко кал но това се преживява .На мене лично много повече ми харесва от колкото под драгалевския лифт ,но това си е лично мнение .

пп
Този петък 9ти май сигурно ще се качвам ,такаче ако искаш може да се включиш .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Dylan » Пет Май 02, 2008 10:03 pm

Благодаря ви много момчета, адски много ми помогнахте! : ) Още технически не съм в София но като си дойда след половин месец се надявам да покараме заедно :)
Отново голямо благодаря :beer:
Dylan

Рейтинг: 1220

Мнениеот Yeti » Вто Май 27, 2008 4:53 pm

За да не отварям нова тема, някой знае ли дали след профилактиката на кабината (трябва да е приключила миналата седмица) работи през седмицата и по-конкретно утре сряда? На телефона не вдигат и ще съм благодарен ако някой има актуална информация.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот brum » Вто Май 27, 2008 7:43 pm

Профилактиката свършваше в петък, но в неделя още не работеше. Сега какво е положението - не знам.
One life is not enough
brum

Рейтинг: 1660

Мнениеот Teodor40 » Вто Май 27, 2008 10:28 pm

Yeti написа:За да не отварям нова тема, някой знае ли дали след профилактиката на кабината (трябва да е приключила миналата седмица) работи през седмицата и по-конкретно утре сряда? На телефона не вдигат и ще съм благодарен ако някой има актуална информация.

:offtopic:
10лв ли ще има дадеш на тия мошенници?! :(!:
:offtopic:
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Yeti » Сря Май 28, 2008 8:35 am

Ми не, щото не работят и те през седмицата... Току що говорих с ПСС.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Назад към Общ форум