Велинград - Сърница, докъде стигна ремонта?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велинград - Сърница, докъде стигна ремонта?

Мнениеот x6x » Пон Юли 14, 2008 10:16 pm

Края на Юли смятаме да пътуваме до Сърница за 14 дена.Пътя миналата година бе в ремонт и 12км ги взехме за 50мин.
С хечбек съм и багажника за байкове е много чуствителен според мен за 3 велосипеда вибриращи на задното стъкло.
Някой, ако знае в какво състояние е пътя ще бъда благодарен ако сподели.Алтернативни маршрути от Ст.Загора също са добре приети.
Благодаря!
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот lacho_m » Вто Юли 15, 2008 10:06 am

За ремонта не знам..., но освен от Велинград, до Сърница се стига и от Батак - тръгваш по пътя Батак-Доспат и малко над Доспат има отклонение в дясно. Пътя си е асфалтов, карал съм го с колело преди година-две, мисля че беше горе-долу читав (освен ако нещо не му се е случило от тогава).
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Вто Юли 15, 2008 10:15 am

Вчера при Байкария стана дума, че пътят от Пещера до Батак ще бъде в ремонт август месец... така ли е? ... че нещо ми излезе от акъла точна какво ми казаха :banghead: (тъп съм :)) и всъщност за Батак - Беглика трябва да се мине през Велинград - Ракитово... ?

Благодаря!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот lacho_m » Вто Юли 15, 2008 12:34 pm

Точно така, пътя Пещера-Батак ще бъде в ремонт. Обходният маршрут ако се идва от Пещера е през курорта Св. Константин. Всъщност, ако се идва от Пазарджик има и директен път за Св. Константин през Дебръщица. Пътя е с доста завои, но перфектен като настилка... (кмете, кмете) ;)

А за Батак-Беглика, да може да се мине и през Септември, Варвара, Ракитово...
Аватар
lacho_m

Мнениеот Kitolino » Вто Юли 15, 2008 6:53 pm

Простете за ненужното ми мнение, но като чуя за пътя през Св. Константин винаги си спомням тази снимка BikeArea :)
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот nightwis6 » Чет Юли 17, 2008 7:10 am

Не ми е ясно кво печелиш, даже и да минеш през Свети Константин, пак илизаш на Батак-Доспат и трябва да се спуснеш до Сърница преди Доспат по отсечката, която може да се мине само с байк за екстремно спускане, защото там даже и коли не смееха да минават миналото лято? По-скоро трябва някакъв маршрут през Юндола, който да те изведе някъде по средата на пътя Велинград-Сърница, след участъка, който е в ремнт.
Изображение
Аватар
nightwis6

Рейтинг: 1200

Мнениеот lacho_m » Чет Юли 17, 2008 10:48 am

nightwis6 написа:Не ми е ясно кво печелиш, даже и да минеш през Свети Константин, пак илизаш на Батак-Доспат и трябва да се спуснеш до Сърница преди Доспат по отсечката, която може да се мине само с байк за екстремно спускане, защото там даже и коли не смееха да минават миналото лято? По-скоро трябва някакъв маршрут през Юндола, който да те изведе някъде по средата на пътя Велинград-Сърница, след участъка, който е в ремнт.

Момент... nightwis6, нещо си оплел мненията (или не си прочел внимателно). Обхода през Св. Константин го споменах само защото 4getcredo попита за него (а именно като е затворен пътя Пещера-Батак от къде се минава). Няма нищо общо с ходенето до Сърница... освен ако някой не идва от Пещера! После - до колкото имам спомени има асфалт от пътя Батак-Доспат, който ходи до Сърница, разклона е малко преди спускането към Доспат (има си и табела). Не знам за какво екстремно каране говориш! Нека някои ме поправи ако греша. И трето... огледай картата и релефа за да си отговориш сам на въпроса за ходенето от Сърница през Юндола... :dunno:
Аватар
lacho_m

Мнениеот naka76 » Чет Юли 17, 2008 6:52 pm

lacho_m написа: После - до колкото имам спомени има асфалт от пътя Батак-Доспат, който ходи до Сърница, разклона е малко преди спускането към Доспат (има си и табела).

Мисля че nightwis6 искаше да ти каже че пътя там е в ужасно състояние. Последния път като го минавах имаше такива дупки,че кола можеше да се ские вътре без да се вижда. Даже в Сърница ми препоръчаха чения път от другата страна на язовира като казаха че и доста от шофьорите го предпочитали като патували за Доспат.
Аватар
naka76

Мнениеот nightwis6 » Пет Юли 18, 2008 8:37 am

Мда, точно за тази отсечка с големите дупки говорех. Нали темата беше как безпроблемно да стигнем до Сърница със спортна Мазда натоварена с багаж и 3 велосипеда :)
Изображение
Аватар
nightwis6

Рейтинг: 1200

Мнениеот jd » Пет Юли 18, 2008 10:06 am

Сори - малко странична питанка - значи пътя за Триград през Батак е затворен - тоест е хубаво да се мине през Кричим и Девин?

10х предварително!
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот lacho_m » Пет Юли 18, 2008 10:23 am

naka76 написа:
lacho_m написа: После - до колкото имам спомени има асфалт от пътя Батак-Доспат, който ходи до Сърница, разклона е малко преди спускането към Доспат (има си и табела).

Мисля че nightwis6 искаше да ти каже че пътя там е в ужасно състояние. Последния път като го минавах имаше такива дупки,че кола можеше да се ские вътре без да се вижда. Даже в Сърница ми препоръчаха чения път от другата страна на язовира като казаха че и доста от шофьорите го предпочитали като патували за Доспат.

nightwis6 написа:Мда, точно за тази отсечка с големите дупки говорех. Нали темата беше как безпроблемно да стигнем до Сърница със спортна Мазда натоварена с багаж и 3 велосипеда :)

Възможно е... както отбелязах в първият пост - карал сам го с колело преди година-две (по скоро две), тогава ми се видя горе-долу читав... естествено за това време нещата може да са се променили много... :beer:

@jd: Все още не е затворен. Очаква се да бъде затворена само отсечката Пещера-Батак, като обходният вариант е през Св. Константин (както споменах). Вече всеки сам си решава от къде ще е най-удачно да се мине, ако те интересуват разстояния (в смисъл от къде най-кратко) направи сверка в bgmaps.com
Аватар
lacho_m

Назад към Общ форум