Ръкохватки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ръкохватки

Мнениеот Radostin_Ivanov » Пон Авг 04, 2008 10:30 pm

Моля хората които разбират повече и са пробвали повече продукти,а именно ръкохватки да ми препоръчат някои,бюджетно насочени,който да не ми правят пластове мъртва кожа по дланта под пръстите.Благодарности.

п.п.-Търся информация за конкретен продукт.
Да си смел означава да застанеш на релсите,точно тогава когато тежко товарен влак се е запътил право към теб и ти да му извикаш "пази се,че ще те блъсна"!
Аватар
Radostin_Ivanov

Рейтинг: 1113

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 04, 2008 10:59 pm

А опитвал ли си да караш с ръкавици?
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот THEZOGGO » Вто Авг 05, 2008 1:36 am

Ozzie написа:А опитвал ли си да караш с ръкавици?
Изображение

:agree:
@Radostin_Ivanov
Искаш хората да те насочат към нещо което са изпробвали, освен това питаш за конкретен продулт...
За какъв конкретен продукт питаш?
Май не си наясно какво точно искаш. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот lyaskov » Вто Авг 05, 2008 8:17 am

Има едни дунапренени, за около 3-5 лв. Вземи си такива :agree:
Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 05, 2008 8:59 am

lyaskov написа:Има едни дунапренени, за около 3-5 лв. Вземи си такива :agree:

:nono: :nono: :nono: :nono: Бре! Рече и отсече!

Един познат имаше такива, ПОСТОЯННО му спираха кръвоборащението в дланите и те изтръпваха!!! Докато не сложи гумени проблема не изчезна!!! И са въртят УЖАСНО!!!!
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот Holz » Вто Авг 05, 2008 9:19 am

Ozzie написа:А опитвал ли си да караш с ръкавици?
Изображение

И с ръкавици да караш пак стават мазоли..Иначе аз карам със ODDI Ruffian и съм много доволен :agree:,а и не са скъпи - 20-тина лева
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот Alpina » Вто Авг 05, 2008 9:24 am

Holz написа:И с ръкавици да караш пак стават мазоли...

Карал съм с ръкохватки, от които ми се получаваха тези неща, с подходящи ръкавици, вече нямах този проблем.
После смених ръкохватките - проблема пак изчезна без ръкавици, но предпочитам да карам с такива.
Аватар
Alpina

Мнениеот Holz » Вто Авг 05, 2008 9:38 am

@Alpina карам със 661 Comp и с Oddi ruffian и пак ми стават,все пак до известна степен зависи и от стила на каране спорен мен.
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Авг 05, 2008 10:55 am

Онзи ден направих няколко кръгчета с колелото на колега от Габрово, ръкохватките бяха на ODI с гъбести ламели, държаха се комфортно и меко в ръцете (без ръкавици), чувството беше почти гъделичкащо :)

Дунапренът, макар и мек на пипане, не може да гаси по силните вибрации. Конструкция тип ламели или гумени камерки е по-удачна за това.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Alpina » Вто Авг 05, 2008 11:11 am

Holz написа:...все пак до известна степен зависи и от стила на каране спорен мен.
и не само, за това недей да твърдиш, че
Holz написа:и с ръкавици да караш пак стават мазоли

:beer:
Аватар
Alpina

Re: Ръкохватки

Мнениеот bikerider » Вто Авг 05, 2008 11:38 am

@Radostin_Ivanov:
Мазолите се образуват не само от ръкохватките ами и от ръкавиците, също така има козметични инструменти за премахването им ако са проблем.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Just crazy » Вто Авг 05, 2008 12:04 pm

Преди време все още нямах навика да карам с ръкавици и често при по-продължителни карания ми се получаваха тези мазоли, тогава си реших проблема с едни по-дебелички (по този начин се предотвратява прещипването именно на тази част от ръцете) някакви силиконови грипове - купих си ги ей така за проба (случайно ги мернах в Praktiker и не бяха много скъпи някаде около 6 - 7 лева) в последствие цяла година си карах с тях без проблем.
Но според мен това е само временно решение и затова по-добре си купи едни хубави ръкавички (но ги мери внимателно и виж дали найстина са ти удобни) и някакви подходящи грипове (аз примерно на сезон сменям по 2 - 3 чифта). ;)
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот GECKO » Вто Авг 05, 2008 1:26 pm

Fly Rubens Подходящи за и за без ракъвици - винаги са меки и комфортни и не се плъзгат грам... а ако се страхувате от приплъзване може да направите като мен - от едната страна с тапа от другата с лоста за спирачката и 150мм грипове за да си е на правилното място и лоста :)
Аватар
GECKO

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Авг 05, 2008 8:26 pm

В отговор на vladimir.dzhuvinov. Това беше моя РАМ, и преди време имаше тема за гриповете. Та препоръчах мойте ОДИ ГЪБА, и някой ме дари със голямо МИНУСЧЕ. Сега със риск да ми го сложат отново ще кажа, това са гриповете.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Bikersteam » Вто Авг 05, 2008 11:39 pm

все пак дали ще може няколко линкчета към БГ сайтове с препоръчаните от вас ръкохватки?Понеже и аз си търся за мен а незнам какво да избера при това огромно разнообразие...ще ги карам ВИНАГИ с ръкавици... държа да са по скоро стабилни и най вече удобни не толкова меки :)
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот AiR » Сря Авг 06, 2008 12:23 am

@ Silvestroff Gabrovo -> :agree: Прав си, това са ръкохватките. Чувството е невероятно с тях със и без ръкавици, подобни са Tioga Mushy Grip, но са по-плитки от ODI-тата, смисъл, че при ODI-тата ръката ти потъва, а и обират много добре вибрацийте. :agree: За жалост, вече не се продават, един приятел на скоро си взе последните от Нико Байк. :crap:

I'm out :bunny: :mouse:
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот jayblack » Сря Авг 06, 2008 12:25 am

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... earch=odi&

Които и да избереш, няма да сбъркаш(hint:ако си взимаш грипове от макском (не от е-магазина) погледни тапите,които държат самите грипове,че мен ме бяха прецакали -едната тапа не беше разпробита и трябваше да ходя да е подменя.Може да съм единствен случай ;) )
Аватар
jayblack

Мнениеот shaka_zulo » Чет Сеп 04, 2008 2:13 pm

Пробвай с Oddi Едно приятел4е си купи и каза 4е са добри :agree:
Аватар
shaka_zulo

Рейтинг: 1095

Мнениеот kpax » Чет Сеп 04, 2008 3:08 pm

AiR написа:... За жалост, вече не се продават, един приятел на скоро си взе последните от Нико Байк...

Не знам кога е било това, но в момента ODI Mushroom са налични. В същата насока бих препоръчал и Lizard Skins Charger
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот neytchev » Чет Сеп 04, 2008 10:02 pm

Аз карам с Velo VLG-539-1AD2 и с ракавици.
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=315

Рейтинг: 1117

Мнениеот Antares » Чет Сеп 04, 2008 10:10 pm

lyaskov написа:Има едни дунапренени, за около 3-5 лв. Вземи си такива :agree:
Нямам хубав фотоапарат да си снимам мазолите на дланта... И моите са спешъл - враг от 10 лева... Така че лекичко...
jivkonik написа:Един познат имаше такива, ПОСТОЯННО му спираха кръвоборащението в дланите и те изтръпваха!!! Докато не сложи гумени проблема не изчезна!!! И са въртят УЖАСНО!!!!
Към това бих добавил болки в дланите при по-продължително спускане, да не говорим, че самите ръкавици се набират, нагъват и няма да обяснявам какъв кеф е...

Иначе конкретен съвет не мога да дам, скоро и аз ще опра до купуване на ръкавици... мога да препоръчам да не взимаш евтини такива...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Сеп 04, 2008 10:12 pm

Попринцип карам с Lizard Skins Moab Lock-on , много са ми удобни и не създават никакви мазоли но карам с ръкавици. Поседният път когато карах без ръкавици карах почти цял ден без наченки в последствие на мазоли. Със старите(измислени някакви) и 1 час каране ми се появяваха мазоли. Също както казаха по-горе много удобни са и Lizard Skins Charger.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот ИзвънГрада » Чет Сеп 04, 2008 10:26 pm

за мое злочастие оди-тата май са свършили щото ги няма в сайта някой ходил ли е до магазина (младост 1А ?) скоро за да каже дали има още ?
+-ове
ИзвънГрада

Рейтинг: 1200

Мнениеот MoRTi » Чет Сеп 04, 2008 10:30 pm

Здравей!
Аз сега карам оди но несъм много доволен(лично мнение).
Преди бях Тиога неса най-добрия варянт,но стават.
Имах и Вело от тях съм най-доволен(за сега).
Сега си поръчах зелен фън като на Sam Hill дано са добри,но както каза
Оzzie едни от най-важните работи са ръкавиците.
Ако нети се давам много пари земи си вело на мене поне неми излзиат мазоли.
MoRTi

Рейтинг: 989

Мнениеот PtD » Чет Сеп 04, 2008 11:08 pm

При по-сериозно каране, мазолите са неизбежни - дали ще са причинени директно от ръкохватките, или от гънките на ръкавиците... разликата не е голяма.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот stotinka » Чет Сеп 04, 2008 11:47 pm

PtD написа:При по-сериозно каране, мазолите са неизбежни - дали ще са причинени директно от ръкохватките, или от гънките на ръкавиците... разликата не е голяма.

Мдам.
Ама има разлика в размера а той има значение.

Хватки: тиога мъши
в байк центъра в сф бяха 9 лева
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 155&lang=2

карах и някви шимано - не правят мазоли ама много се пързалят ако са влажни ръцете

ръкавици - някви рязани, на тях пише СЕДОНА; цуцле цхалленге; гел фоам. Пак от байк центъра за 14 кинта с някви меки подплънки тук-там
с тях карам "дървени" ръкохватки и ме пазят отлично. веднъж ги забравих и за 10 км ми се ба маата. 10 дни бях с рани
ръкавици драг рязани = яко зле. помагат само при мокри ръце и се късат за 0 време
stotinka

Рейтинг: 1000

Мнениеот Bikersteam » Пет Сеп 05, 2008 10:18 am

[quote="neytchev"]Аз карам с Velo VLG-539-1AD2 и с ракавици.
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=315

И аз карам с такива ръкохватки и съм изключително доволен от тях.Много удобни и при хващане на кормилото се изпитва едно много приятно чуство като малки иглички.. немога точно да го обясня но са приятни!Имат lock on от едната страна не ми се е случвало досега да превъртят.. като недостатък мога да посоча само че точно кадето е lock on-a който представлява две малки болтчета с глава на шестограм а от вътре на ръкохватката една ламаринка която притискат а тя следователно притиска кормилото има малко недоизпипване... въпросната пластинка има ама Много остри ръбове ии при вкарване на ръкохватката оставят много гадни драскотини по тръбата... аз добре че се усетих и още в началото веднага я извадих... с една пиличка проблема се оправя за 2 минути и ръкохватките заспиват :)
Седят си две бълхи, мечтаят си:
- А като забогатеeм, ще се купим куче!
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот jd » Пет Сеп 05, 2008 10:34 am

Аз съм с ей тези:
http://screambikes.eu/product_info.php?manufacturers_id=71&products_id=960, само че цветът е различен. Много са удобни. А откъм ръкавици - 661 Comp.
Изображение
Аватар
jd

Назад към Общ форум