Проблем със спирачките

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем със спирачките

Мнениеот D-RIDER » Пон Авг 04, 2008 10:35 pm

Нямам рейтинг за веломеханик за това пиша тук.Та въпроса ми е следния.Затягам си аз спирачките на шосеиката(сега я сглобявам наново беше на боя)и слагам жилото както си е по реда му затягам стискам добре притиска си каплата обаче стисна ли малко по силно и хоп отхлабва се.Не се отпуска жилото има някакъв друг проблем,но нз какъв.Стягам ги пак у жилото идва още насам пак стягам пак същото пак се разхлабва.И така колкото и пъти да стягам.Някакви идеи как да се оправи :dunno: .Ще ви бъда благодарен много :beer:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот vpravov » Пон Авг 04, 2008 10:42 pm

Ако проблема не е в жилото, единственото което се сещам е да не са ти добре затегнати калотките (ако не са с винт) и да хлътват при силен натиск.
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот SpoileR » Вто Авг 05, 2008 9:13 am

vpravov написа:Ако проблема не е в жилото, единственото което се сещам е да не са ти добре затегнати калотките (ако не са с винт) и да хлътват при силен натиск.

:agree:

НО...

ще хлътнат един път...ще затегне жилото....2ри път ще хлътнат...пак го затяга... все трябва да опрат в челюстите по някое време :)

едит: Може бронята да ти се сбръчква?
:dunno: :idea:

а може и да влиза бронята в ръкохватката , където се регулира натегността, ако ти е пластмасова дръжката или нямаш тапа, ама едва ли..
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Just crazy » Вто Авг 05, 2008 12:47 pm

SpoileR написа:а може и да влиза бронята в ръкохватката , където се регулира натегността, ако ти е пластмасова дръжката или нямаш тапа, ама едва ли..

:agree: Това ще да е проблема, и на мен ми се е случвало няколко пъти със старите ми лосчета.
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Назад към Общ форум