bojidar написа:Някой да сподели алгоритъмът на регистрация и по- точно ми интересува как става разплащането и регистрацията на картата, другото което ме интересува е, ако спечеля нещо на търг и ми го изпрати продавачът как става по митниците, какви са тези декларации, мита и така нататък, въобще някой купил нещо от там да сподели ако може как е пазарувал, благодаря предварително.
Sasho88 написа:[Ако стоката ти е над 45$(или 75 не помня) я задържат на митницата за да се плати Мито 6% от стойността на стоката и 20%ДДС след което ти я освобождават и си я взимаш.
URNEST написа:Sasho88 написа:[Ако стоката ти е над 45$(или 75 не помня) я задържат на митницата за да се плати Мито 6% от стойността на стоката и 20%ДДС след което ти я освобождават и си я взимаш.
Мито и ДДС се надчислява над 100$, сигурен съм съм, защото миналата седмица получих пратка на стройност ~90$ и нищо не съм плащал допълнително. Понякога се плаща такса, която 1-2лв.
Sasho88 написа:URNEST написа:Sasho88 написа:[Ако стоката ти е над 45$(или 75 не помня) я задържат на митницата за да се плати Мито 6% от стойността на стоката и 20%ДДС след което ти я освобождават и си я взимаш.
Мито и ДДС се надчислява над 100$, сигурен съм съм, защото миналата седмица получих пратка на стройност ~90$ и нищо не съм плащал допълнително. Понякога се плаща такса, която 1-2лв.
Зависи какво и от къде, няколко пъти съм поръчвал тениски за по 60$ от САЩ и винаги плащам мито и ДДС, обаче ако стоката е закупена от страна в ЕС ДДС-то се плаща още ори самата покупка.Тея такси много зависят от продукта и фактурата(ако ти я сложат в пратката).
x3m_ написа:мен ме интересува след като спечеля дадено надаване и платя през пейпал има ли възможност продавача да ми пратя нещо друго от това което сме се разбрали и ако го направи аз какво може да направя ?

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта