Скъпи МАЙНИ !!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Скъпи МАЙНИ !!!

Мнениеот TheUndertaker » Нед Дек 21, 2008 4:26 pm

Скъпи колеги, дето карате по тепенцата .

Искам да изкажа огорчението си от това което виждам след завръщането ми в града след няколко месечни командировки по света и у нас. Искам да ви кажа:

СПРЕТЕ СЕ, че ми ПИСНА!

1. Престанете да преправяте пътеките които съм правил аз и моите приятели.
2. Престанете да унищожавате неща които са правени от вашите бащи и дядовци при изграждането на тези тепета.

Не мога да разбера, защо след като дадена пътека явно ви е трудна Вие, я преправяте или си правите нещо ваше си което няма абсолютно никакъв смисъл да съществува тъй като не е караемо /може би ако каране за вас е да орете с контра и да се движите с 5км в час бих ви разбрал, аз с тази скорост ходя не ме устройва/. Обеснявал съм неколкократно на ВАС и ваши приятели, колко е деликатно това ,че имаме тези пътеки!
- Защо не се научите да карате нашите пътеки, НЕ МОЖЕ ВИНАГИ ДА ВИ Е ЛЕСНО! А и как смятате да се научите да карате ? Никога не сме отказвали отговор на въпрос стига той да е бил смислен!
- Защо не направите пътеки в планината и не ги поддържате ?
- Защо не ни помагате като правим Пъмп тракове, и се опитваме да поддържаме пътеките за каране на Здравец, Марково, Куклен ?

Надявам се да разберете какво се опитвам да ви кажа, макар и малко емоционално. Защото ако нещата не се променят, смятам да направя неща които няма да ви харесат, а и не е това целта!
Всичко останало останало ще ви го кажа ЛИЧНО като се видим скоро по пътеките на тепетата!
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот People = Shit » Нед Дек 21, 2008 5:17 pm

Не взимам ничия страна, но според мен такова нещо "наше" и "ваше" не съществува
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот nemo_awp » Нед Дек 21, 2008 6:48 pm

People = Shit написа:Не взимам ничия страна, но според мен такова нещо "наше" и "ваше" не съществува

Не съм от плд но си прав@People = Shit.
За да е настояваш че някаъв терен е твой(@TheUndertaker) покажи нотариялен акт.Това че си го направил не означава нищо,освен ако терена не е твой,или си у вас!
Аватар
nemo_awp

Рейтинг: 962

Мнениеот outfaced » Нед Дек 21, 2008 6:50 pm

верно, че не бива да има "наше" и "ваше", ама и това, че имаш кирка и лопата не е достатъчно условие за да тръгнеш и да копаш където и каквото ти падне, още по малко пък да рушиш чуждо.
Жоро не твърди, че терена е негов ... а че там е имало изградено вече нещо, които е било направено с малко повече мисъл, което си струва да се пази и ползва, а не разрушава.
Терна е на общината и ако се продължава с бурната "строителна" дейност, най много да дойде някой и да изрита всички от там.

и не се научаваш да караш, като изменяш терена, така че да го минеш лесно ...

Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот CECO » Нед Дек 21, 2008 7:41 pm

nemo_awp а да къртиш ръчно поставяни стълби през 30-те години на миналия век, понеже не можеш да завиваш като хората :dunno: :banghead:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Дек 21, 2008 8:19 pm

Сещам се за няколко случая, където тук пишлемета са рушили скокове правени от мен или приятели.....
Като ги хванаха в действие... оправданието им беше "трудни са ни скоковете!"
:bowdown:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Sharkfucker » Нед Дек 21, 2008 8:36 pm

Нищо не може да достигне шора в западния, на който вече изгубих бройката ремонти....
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот Gunai » Нед Дек 21, 2008 8:40 pm

Здравейте съфорумници :)

Вчера ми беше първото каране за 2 месеца бях в София и се прибрах преди 2 дена и покарах вчера и видях новата пътека не е довършена и не съм я пробвал а доколкото малкото дропче на мен ми допадна не знам кой е правил промените но лично на мен ми харесаха, едно от новите попълнения там и мисля следващите дни пак да покарам стига да си оправя вилката :)
Изображение
PINKBIKE
Аватар
Gunai

Рейтинг: 1020

Мнениеот CECO » Нед Дек 21, 2008 10:30 pm

"не знам кой е правил промените"...

И аз не знам, но май имате едно мислене :dunno: :crazy:
Аватар
CECO

Мнениеот nemo_awp » Нед Дек 21, 2008 10:51 pm

CECO написа:nemo_awp а да къртиш ръчно поставяни стълби през 30-те години на миналия век, понеже не можеш да завиваш като хората :dunno: :banghead:

Според тебе мислисш ли,че ме интересува,че си къртил стълби а?
Аватар
nemo_awp

Мнениеот CECO » Нед Дек 21, 2008 10:58 pm

nemo_awp :dunno: незнам на колко години си но дано си под 16, че да има още надежда :crazy:
Аватар
CECO

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Дек 21, 2008 11:12 pm

@nemo_awp

Вас в училище не ви ли учат на четене с разбиране? :idea:
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот sando g » Нед Дек 21, 2008 11:30 pm

Ми честно казано знам какво му е на Undertaker. Преди време копахме с приятели скокове в едно село на 13 км от Стара Загора. Направихме и виражи, абе хубаво стана. Но тези неща просъществуваха едва две седмици, смешльовците с кросовете и двъкоронните зумове решили, че няма други пътечки, пътечката е тяхна и скоковете са им твърде големи. Та целия ни труд отиде по дяволите- отивам там и виждам скоковете смалени до половина и без попивки...не ми се разправяше с никой.
Като не можете да скочите/да карате някъде просто не го правете, не го трансформирайте с вело алея! :dunno:
Аватар
sando g

Рейтинг: 1562

Мнениеот Rancid » Пон Дек 22, 2008 12:06 am

Абе Undertaker,ще ме изкефи на тепетата да плеснат едно трасе като А- line,да видим дали ще караш по него и дали няма да го преправяш.Все пак трябва да може да се кара от всички,не само от 4-5 човека.Изобщо кво занимаваш форума с майненски трагедии,прави се на голям лично пред ортаците.
Искам да изкажа огорчението си от това което виждам след завръщането ми в града след няколко месечни командировки по света и у нас.

Ама ти вярно ли си бил извън България,добре че не пропусна да ни кажеш... :rofl: :rofl: :rofl:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот TheUndertaker » Пон Дек 22, 2008 12:27 am

@Rancid

Би ли ме светнал какво му е на трасето? Ако можеш ела ни плесни едно ще сме ти благодарни.

Изобщо ти знаеш ли за какво става въпрос, че се обаждаш. Ходи си поствай в долната категория и плакни очички!

п.с. нещо се бъркаш :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот bikezilla » Пон Дек 22, 2008 3:26 am

Хкхм... темата, всъщност, е доста сериозна,
за да се осира по този грозен начин с агресивен тон, елементарни заяждания по лични подбуди, недомлъкви и прочие прояви на "отлични комуникативни умения". Поздрав за всички с Led Zeppelin - Communication breakdown ;)

Сега по същество:
Тепетата, майна, са богатство, което трябва да се пази.
Богатство са за колоездачите - къде другаде има такова каране ВЪВ града?
Богатство са, обаче, и за гражданите - таквиз хубави паркове, че и с височинка, чудно!

И сега, тъй като вторите са много повече от първите, и вторите имат на свойта страна общината и прочие, нали се сещате, ако се стигне до "спор" за територия, кой ще спечели? (това е въпрос към "малките").

Затова, официален призив - полека със строежите и модифицирането.
Примерът с изкъртените стълби е показателен... това може да се квалифицира и като "хулиганство" или "вандалство".
Надявам се, опитвате се да бъдете учтиви към пешеходците по пътеките? Ако си докарваме имидж на вандали или хулигани, скоро няма да може да караме по тепетата.
Това важи и за планината.

Настрана заяжданията за "наше/ваше", кой може да завива и кой не,
и кой какво го интересува. Въпросът е, правилно ли е да се разрушава нещо, градено от друг? Един от въпросите...
Аватар
bikezilla

Мнениеот kotka12 » Пон Дек 22, 2008 9:00 am

:bigeyes: ама тия верно ли са къртили стълбите :bigeyes:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот CECO » Пон Дек 22, 2008 9:19 am

Котак болно ми е само като си спомня гледката!
Това са ръчно сечен камък и ръчно полаган още преди баща ми да се е родил.
Вече оправдавам всяка ругатня от страна на хората решили да излязат на разходка.
Честно да си призная май не сме дорасли да експлоатираме тези богатства.

:V: :crap:
Аватар
CECO

Мнениеот Shady™ » Пон Дек 22, 2008 9:21 am

Ебаси идиотите !!!

То е ясно че терена не е на ничия от "двете" страни, но това не означава че като е на "другият" - да я разрушим щотот не ни харесва и не е наша и не сме я правили и не ни пука нали ?
Винаги може да се направи някяо успеоредна или на друго място, защото ако не се направи - то ние си седим на едно място в развитието си...
Много се дразня като има хляб да се направи нещо хубаво - а то не се прави щото ще е трудно или пък просто се прави да е елементарно.. да може с Cross да го минеш...

Ми аре наистина се осъзнайте бе !
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот dimochito » Пон Дек 22, 2008 2:24 pm

съжалявам, но бихте ли казали за коя пътечка става въпрос? или по-точно за кои стълби
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот nemo_awp » Пон Дек 22, 2008 2:39 pm

k0cTaHeB написа:@nemo_awp

Вас в училище не ви ли учат на четене с разбиране? :idea:

Не
Аватар
nemo_awp

Мнениеот Teodor40 » Пон Дек 22, 2008 3:12 pm

TheUndertaker :agree: Напълно подкрепям. Съмнявам се обаче, че въпросните хора ще схванат за какво иде реч, дори и да прочетат мнението ти :crap: Поне от горните постове и опита ми така съдя.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот vlassadar » Пон Дек 22, 2008 5:12 pm

Аз пък видях на НДК кои точно плочи са откъртили скейтърчетата за да си скачат. направили са си 40-см блокове от гранитните плочи от по 7-8 см дебелина и са ги залепили с пяна. В центъра на София са, а хората от парковете (служителите) минават покрай тях всеки ден и нищо не правят. То не че има какво. Не сте само там така, но при вас май е по-грубо даже
Аватар
vlassadar

Мнениеот trex » Пон Дек 22, 2008 7:56 pm

Прав е донякаде! Просто няма това е наше това е ваше макар и че си го направил. Примерно аз и моите приятели си бяхме заформили едно дъртче нали скачахме парвия ден, а на другея когато отидохме беше се ,как да го кажа, деформирало от таркане с спирачка :kaioken:
Аватар
trex

Рейтинг: 1102

Мнениеот Delta » Пон Дек 22, 2008 8:07 pm

като стана въпрос за недомислени неща се сещам за онези две бабуни на Младежкия направени уш за да те забавят преди виражите ама те са много тъпи.Вие спирачки нямате ли си че прайте бабуни.
Delta

Рейтинг: 998

Re: Скъпи МАЙНИ !!!

Мнениеот yahutu » Вто Дек 23, 2008 10:26 am

TheUndertaker написа: Защото ако нещата не се променят, смятам да направя неща които няма да ви харесат, а и не е това целта!

Малко е тъпо да "заплашваш". Кво ше направиш?
По принцип всеки може да направи всичко - примерно някой се издразнил че има байкъри на тепето, взима една мотика и ебава майката на цялата пътека.. :dunno:
People = Shit написа:Не взимам ничия страна, но според мен такова нещо "наше" и "ваше" не съществува
:agree:

ПС не съм минавал от месеци по тези пътеки ама едва ли е толко трагично колкото го представяш...
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот CECO » Вто Дек 23, 2008 12:54 pm

Ей сладури малки и пораснали такива, защо не се замислите. :dunno:
Защо не помислите по въпросите... "Никой не ни закача, защо ли?"..."Някой някъде питал ли е нещо, искал ли е нещо?"... "Защо единствените паркове без забрана за велосипеди са тепетата" :dunno:
Все още някои от вас ги оправдавам с възрастта, не искам да си мисля за другото... :unhappy:
Има начин да го направим интересно за всички, но той не е който рушим, а напротив! :agree:
Весели празници :beer: :beer: :agree:
Аватар
CECO

Re: Скъпи МАЙНИ !!!

Мнениеот TheUndertaker » Вто Дек 23, 2008 2:38 pm

yahutu написа:
TheUndertaker написа: Защото ако нещата не се променят, смятам да направя неща които няма да ви харесат, а и не е това целта!

Малко е тъпо да "заплашваш". Кво ше направиш?
:agree:

ПС не съм минавал от месеци по тези пътеки ама едва ли е толко трагично колкото го представяш...

1. Ще засадя някои неща
2. Да приемаш нещо за даденост не е много правилно , защото не е!

Колко трагично очакваш да стане, че да се вземат мерки ? Когато лепнат един знак забранено за колела ли ?

И защо избягвате повечто въпроси в темата? Поне си отговорете на тях за себе си.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот axelmax » Вто Дек 23, 2008 3:11 pm

от темата разбирам ,че проблемът е сложността на дадената пътека и нагаждането и от и за начинаещите

наистина е жалко да правиш нещо да напредваш и някой да те дърпа назад
все едно ако си направите нова пътека съседна на тази е толкова по трудно

ако ви мързи проблемът си е ваш,но правите ли проблем на друг рано или късно ,ще си го получите по някъв начин(никого не заплашвам,аз дори не съм от Плодвид)

People = Shit е прав :agree:

тука нещата трябва да опират до уважение един към друг ,не сме много все пак ,че да си правим подобни неща

тея с моторите са мега мързеливи ,нагли същества
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот TheUndertaker » Вто Дек 23, 2008 3:23 pm

Всъшност проблема е съвсем друг. Написан е няколко пъти от различни хора.
Тъй като тези неща ще се решат наживо моля някой да заключи темата.

Весели празници!
Аватар
TheUndertaker

Следваща

Назад към Общ форум