СПИРАЧКИ ! Мнения и Обзор

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

СПИРАЧКИ ! Мнения и Обзор

Мнениеот batsandro » Чет Яну 29, 2009 12:30 am

Предлагам в тази тема да се обсъждат и оценят спирачките които сте ползвали,примерно така :
1.Наименование
2.Ротор - преден / заден размер или V - брейкови
3.Режим на ползване
4.Проблем или не при поставяне/настройка/обслужване
5.Продължителност на ползване
6.Оценка качество на работа - от 1 до 10 .
7.Допълнително мнение
"Да запомните туй от мен - жена и дъжд да не ви отказват от планината!”
Аватар
batsandro

Рейтинг: 1275

Мнениеот batsandro » Чет Яну 29, 2009 12:49 am

еми аз освен да започна
1.авид бб7
2.пр.185/з.185 механика
3.лек фр.
4.за мен лично лесни за поставяне и обслужване ,настройката малко им е кофти ,но за тези при бива,не са даже и за лек фр.ма то си го пише.АМ спирачки.
5.16 месеца приблизително
6. 5 по моята скала

1.формула оро К 24
2.пр.200 мм/з.200 мм
3.ДХ
4.Проблеми никакви при поствяне и настройка
5. 10 месеца
6.8 според мен ,доста добри спирачки но в сравнение са магура .....
7.еми скърцат при мокро и тва е ,и настройки пробвах ,но скърцат супер тегло,добра модулация,лесна смяна на накладки и ..... висока цена .скъпи преходници за няки вилки
"Да запомните туй от мен - жена и дъжд да не ви отказват от планината!”
Аватар
batsandro

Рейтинг: 1275

Мнениеот XeDoX » Чет Яну 29, 2009 1:18 pm

Как да разбирам 5 по твоята скала ? По моята скала пък е 9/10 сравнена с механични спирачки от този клас... Не намирам смисъл в теми като тази,които би трябвало да обобщят почти всички теми за спирачки в една,но това си е мое мнение.
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот f5 » Чет Яну 29, 2009 10:07 pm

avid bb5
160mm-преден
all mountain
слага се много лесно,настроива се повече от лесно с лимбос
8 месеца
8
много добра спирачка и единствения минус е цената на накладките от 33лв
f5

Рейтинг: 1060

Мнениеот Capoeira » Чет Яну 29, 2009 10:13 pm

Последния отговор по темата е онагледяване на относителноста и в случая на заблужденията на хората за качествата на продукт, без да имат реални критерий за сравняване.
ББ5 изключително слаба спирачка с накладки с размерите на монета от 5ст. с диск от 160мм я прави всичко друго, но не и All mountain спирачка. Самата цена на накладките 33лв колкото е и самта стойност на спирачката и дава автоматично оценка 2/10
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот dibo92 » Чет Яну 29, 2009 10:26 pm

Тази тема не може да се каже че е достатъчно обобщаваща,тъй като мнението за дадена спирачка е много субективно понятие.Въпреки това в нея могат да се съберат отзиви за даден продукт от повече от един потребители и по този начин да могат да се вадят изводи,но оценката може да отпадне.Достатъчни са отзив,приоритети и недостатъци,за дадена спирачка,както и стила на каране естествено.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот matiosoft » Пет Яну 30, 2009 12:08 am

По мое лично мнение:
1.Avid BB7
2. 203 предна
3. не много претенциозно спускане
4.що годе лесно настройване... настрои ли се както трябва си е супер
5. година и половина
6. 8 Супер спирачка... Само няколко пъти съм усещал недостатъчна спирачна сила... и то беше поради неправилно настройване
7. Най-добрата механика...в този ценови клас с хубава броня, жило и SD7 лост....Супер
Според мен, ако ще е хидравлика спирачката... да е хубава хидравлика... ако не - ВВ7 :)
карал съм s Hayes FX9 203mm
:fire: no adrenaline no fun :fire:
matiosoft

Рейтинг: 1280

Re: СПИРАЧКИ ! Мнения и Обзор

Мнениеот hitar_potter » Пет Яну 30, 2009 2:43 am

Предлагам в тази тема да се обсъждат и оценят спирачките които сте ползвали,примерно така :
1. Shimano BR M421 с накладки KoolStop трикомпонентните и brake booster (предна), задна - с трикомпонентни baradine
2. V-brake
3. XC, брейк буустъра е отскоро и нямам много впечатления
4. елементарно устройство
5. Със KoolStop накладките от около година
6. V-brake+koolstop+brake booster 8/10 - предната спирачка спира страхотно - има приятна модулация, приятна мощ (с един пръст мога да отлепя задницата (без номера с изместване на центъра на тежестта)

V-brake+baradines 4/10: когато барадините бяха отпред (за съвсем малко време) ковяха жестоко. Като ги сложих отзад, нещо не ме радват особено, не знам защо. Също така спирачката не се усещат много приятно. Може да е нещо от броните (jagwire, ама ако не са резнати хубаво), от настройката или от лостчето (към командите ми, както и при предната) - не знам... Успява да блокират задната гума лесно, така че върши работа..

7. V-brake-овете не са за подценяване. Хубави апарати с хубави брони, лостчета и накладки могат да изнесат доста от евтините дискови спирачки. За мойто каране нямам нужда от по-голяма спирачна мощ.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Re: СПИРАЧКИ ! Мнения и Обзор

Мнениеот lupi » Пет Яну 30, 2009 11:29 am

7. V-brake-овете не са за подценяване. Хубави апарати с хубави брони, лостчета и накладки могат да изнесат доста от евтините дискови спирачки. За мойто каране нямам нужда от по-голяма спирачна мощ.[/quote]

Напълно прав си човече,аз карам с V-brake спирачки среден клас и съм доволен от тях,щом в големият сняк не ме изоставиха значи въшат работа.
Аватар
lupi

Рейтинг: 925

Мнениеот Holz » Пет Яну 30, 2009 12:06 pm

Shimano Saint 06-07 модел
F 203mm Shimano XT, R 200mm Formula ротори
Режим на ползване - само ДХ
Проблеми - никакви.Вече година карам със светец отзад,наскоро взех и преден.Супер доволен съм откъм спиране/загряване и т.н. като се има в предвид,че предимно карах на Сопот миналата година.Досега не е влизал въздух
Оценка - за парите си - 10 от 10

Hayes Mag
F 203mm
Режим на ползване - само ДХ
Проблеми - леко отслабване на силата при загряване,един път е гълтала въздух.Лесна поддръжка - всеки един неграмотник може да я обезвъздуши :D
Оценка - за парите си - 7 от 10 може би
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Назад към Общ форум