Стават ли чудеса?!?!?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Стават ли чудеса?!?!?

Мнениеот NetMan » Съб Мар 07, 2009 5:45 pm

Преди време бях писал в секцията за откраднати колела. Естествено, не съм имал надежда да се появи колелото, просто писах за всеки случай. Днес ми се обади една дама, която е купила колело на сина си. За всеки случай погледнала във форума, и какво да види? Купила моето колело (то по скоро е на сина ми)! Реагирала веднага и успяла да го върне на продавача и си взела парите. Тъй като той също го е купил от друг човек, я помолих да му даде моя телефон за да се чуем и ако може да проследим връзката назад към първоизточника. Естествено, аз нямам претенции към тези хора. Знам, че сега някой ще каже, че първия купувач не е трябвало да го купува. Но, уверявам ви, че крадците са много изобретателни. Не само могат да крадат, но могат и да заблуждават. И то понякога много добре! Бих желал само ако е възможно да открием този който пръв го е продал, пък дано стигнем и до крадеца - дай боже!
Ще пиша за развитието на случая - пък дано да има щастлив край!
P.S. На учудването ми, че все още е цяло, дамата сподели, че не само е цяло, но и е много добре гледано и даже имало подобрения!!! :)
Поздрави на всички, и ми стискайте палци
Отто
NetMan

Рейтинг: 1280

Re: Стават ли чудеса?!?!?

Мнениеот The_Ghost_RiDer » Съб Мар 07, 2009 5:52 pm

Пожелавам ти, да го намериш. ;)
Аватар
The_Ghost_RiDer

Рейтинг: 1425

Мнениеот bobiracing059 » Съб Мар 07, 2009 5:57 pm

И по-важното след като го намериш да го биеш естествено! ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Re: Стават ли чудеса?!?!?

Мнениеот The_Ghost_RiDer » Съб Мар 07, 2009 5:58 pm

@bobiracing059! :agree:
Аватар
The_Ghost_RiDer

Рейтинг: 1425

Мнениеот fifffka » Съб Мар 07, 2009 6:21 pm

А най-правилно е когато го намериш да се обърнеш към полицията, а не да се саморазправяш. Кой знае какви са тези хора. Пожелавам ти успех :agree:
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот ico 1 » Съб Мар 07, 2009 6:21 pm

Чудото нямаше да го чакаш,ако имаше документ за колелото и си го беше взел.Грешката си е на тези,които са купили крадено колело.Полицията е органът,който трябва да разследва,а не ти.Трябвало е да си прибереш колелцето и толкова.Само ти си го купил по законен начин(ако си го купил ново или си го сглобил с нови части).По документи ти си единствения купувач и толкова.Другите сами са си виновни.Това е според мен.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Съб Мар 07, 2009 6:23 pm

:offtopic:
bobiracing059 написа:И по-важното след като го намериш да го биеш естествено! ;) :beer:

Аз поне не си бия колелото вече :D
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот NetMan » Нед Мар 08, 2009 12:31 pm

ico 1 написа:Чудото нямаше да го чакаш,ако имаше документ за колелото .....

Имам си разбира се документ. И, съм напълно съгласен, че е работа на полицията да го издири и да ми го върне. Но, тъй като до сега нищо не е направила, ми остава надеждата поне сега да се задействат. След като им поднасям случаят разрешен и на тепсия. :)
Утре ще се срещна със следователя, и ще видя какво ще стане.
NetMan

Рейтинг: 1280

Мнениеот Popa » Нед Мар 08, 2009 2:28 pm

В днешно време трудно стават чудеса , знам колко е неприятно да ти откраднат нещо, пък като става въпрос за колело- направо е ужасно, дано да ти свършат работа от Полицията, въпреки че съм малко резервиран към тях ;) . КЪСМЕТ! :beer:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот vitorino » Нед Мар 08, 2009 6:32 pm

Вероятно няма да се срещнеш със следовател, а с дознател т.нар. разследващ полицай. Ако е велосипедист, работата е сигурна - ще си върнеш колелцето, иначе божа работа. Стискаме палци :)
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот a2rider » Нед Мар 08, 2009 9:33 pm

Какво погрешно казах?Не е ли така? :dunno:
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2009 9:37 pm

a2rider написа:Какво погрешно казах?Не е ли така? :dunno:

Не е така, освен това мнението ти съдържаше доста правописни грешки.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Анелия » Нед Мар 08, 2009 9:46 pm

Имай вяра и пак ще се съберете с колелцето!
На моя приятелка полицията й намери и върна мобилния телефон. Беше й само на една седмица
Успех! :agree:
Аватар
Анелия

Мнениеот a2rider » Нед Мар 08, 2009 10:04 pm

Admin написа:
a2rider написа:Какво погрешно казах?Не е ли така? :dunno:

Не е така, освен това мнението ти съдържаше доста правописни грешки.

А как е?Поправи ме ако не е така за да знам. :)
Аватар
a2rider

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2009 10:33 pm

За съжаление подаването на жалба в полицията по никакъв начин не ти гарантира, че тя ще се размърда и ще ти намери колелото. В повечето случаи е въпрос и на късмет. В най-добрия случай, ако имаш жалба, полицията ще ти съдейства, ако сам си свършиш повечето работа (както е в случая), но аз мога да ти кажа за личен пример (с мое колело преди време), когато дори и това не направиха.
Доколкото разбрах, NetMan си има жалба в полицията и всичко друго необходимо, така че остава да му пожелаем късмет и успех! :agree:

А как е?_Поправи ме, ако не е така, за да знам. :)

Поправям ти и грешките, за да знаеш ;) :agree:
Последна промяна Admin на Нед Мар 08, 2009 11:37 pm, променена общо 1 път
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот An1MaL » Нед Мар 08, 2009 10:46 pm

На полицията не трябва да се разчита много много, когато ми откраднаха първото колелото преди четири години, не си мръднаха и пръста. Само излишни нерви.
Разбира се, че ако колелото е скъпо си заслужава да го обявиш на полицайте - пък кой знае, може и да стават чудеса.
Пожелавам ти успех, стискам палци да си намериш колелото, и да стигнеш до кръдеца разбира се! :)

ЕДИТ:
Само не разбрах, жената от къде е купила колелото !?
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2009 11:36 pm

@vpravov
Уффф, съжалявам, не съм догледал. Моя грешка! :blush: :agree:
Друг път не намеквай, ами направо казвай! :D :beer:
Аватар
Admin

Мнениеот Teodor40 » Нед Мар 08, 2009 11:41 pm

Човек трябва добре да си направи сметката, дали да разчита на полицията в определени случаи. Това доста често може да доведе до напълно напразни разправии за теб самия, разходи на пари и време. И то не толкова заради органите на реда, а заради правосъдната система.

Един вид е по-добре, да завъртиш така нещата, че да не се минава през полиции и т.н. Намерил си го вече, отиди и заплаши този, в когото се намира. Оставяш му два избора:
- дава ти го без пари и си ги търси от предишния продавач (ако има такъв)
- разправя се с полиция и доказва, че не го е крал той

Според мен, иначе рискуваш. Може да го чакаш с години от полицията.

Админа се бори за 6-ца по правипис и пунктуация :D
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот a2rider » Пон Мар 09, 2009 10:53 am

@Teodor40 прав си,но ако е пуснал жалба,ще тръгнат да му търсят колелото,защото ако не го намерят в някакъв период му изплащат обезщетение,водят го като неразкрит случай и ги глобяват.Аз така знам. :agree:
Аватар
a2rider

Мнениеот agent_Jekov » Пон Мар 09, 2009 11:00 am

fifffka написа:А най-правилно е когато го намериш да се обърнеш към полицията, а не да се саморазправяш. Кой знае какви са тези хора. Пожелавам ти успех :agree:

:agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Quiz » Пон Мар 09, 2009 11:17 am

a2rider написа:...ако не го намерят в някакъв период му изплащат обезщетение,водят го като неразкрит случай и ги глобяват...

:bigeyes:

Това даже и да е така (което не ми се вярва), ако нямаш документ за собственост е пълен абсурд да се случи!
А за подаване на жалба за кражба, такъв документ не се изисква.
С една дума, не давай напразни надежди на пострадалите.

@NetMan, успех в намирането на колелото! :agree:
Аватар
Quiz

Мнениеот Admin » Пон Мар 09, 2009 11:20 am

a2rider написа:@Teodor40 прав си,но ако е пуснал жалба,ще тръгнат да му търсят колелото,защото ако не го намерят в някакъв период му изплащат обезщетение,водят го като неразкрит случай и ги глобяват.Аз така знам. :agree:

Никакво обезщетение не ти изплаща полицията, а дали го водят като неразкрит случай, или не - въпрос на стъкмистика. Знам за случаи, когато производствата (например за кражба в размер на една минимална работна заплата) се прекратяват не като "неразкрити", а като "маловажни случаи". Т.е. полицията и прокуратурата не казват "не успяхме да открием извършителя", а ти казват "абе не ни занимавай с тая сума от 180 лв.".
Аватар
Admin

Назад към Общ форум