Как да разбера дължината на амортисьор?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как да разбера дължината на амортисьор?

Мнениеот draznitelq » Нед Мар 08, 2009 10:47 pm

Искам да разбера дължината на задния ми амортисьор заради търсенето на нов.Ако няма добри с тази дължина предложете някакви варианти до 100 лв.Пиша тук понеже немога да пиша в раздел Веломеханик (ясно ми е забранено) :dunno:
снимки:
http://img11.imageshack.us/my.php?image=dsc02640k.jpg
Просто сядаш той се свива и при дупки и такива неща сеедно е само за украса.Трябва ми нещо дето се свива при по голям натиск.
draznitelq

Рейтинг: 971

Мнениеот Pho3nix » Нед Мар 08, 2009 10:50 pm

Оо, пак великия крос :popcorn: Дължината е лесна - взимаш линийка, и мериш от центровете на болтовете. Колкото за шок, с тази дължина няма да намериш никакъв, просто никой не произвежда толкова къси, които да имат нещо друго освен пружина. Най-добрия вариант за теб е да пообиколиш малко магазини за колела (БЕЗ МЕТРО) и да видиш няма ли откъде да се намери по-твърда пружина, или ако трябва, мисля че имаше фирма, която правече пружини по поръчка, нека някой ако я знае да каже :agree:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Re: Как да разбера дължината на амортисьор?

Мнениеот did » Нед Мар 08, 2009 10:51 pm

draznitelq написа:Искам да разбера дължината на задния ми амортисьор заради търсенето на нов.Ако няма добри с тази дължина предложете някакви варианти до 100 лв.Пиша тук понеже немога да пиша в раздел Веломеханик (ясно ми е забранено) :dunno:
снимки:
http://img11.imageshack.us/my.php?image=dsc02640k.jpg
Просто сядаш той се свива и при дупки и такива неща сеедно е само за украса.Трябва ми нещо дето се свива при по голям натиск.

не ти трябва нов амортисьор, а ново колело.

велосипед с работещо окачване нормално струва около 1500 лева. от твоята бангия, за да направиш работещо нещо, ще ти трябват поне толкова, а не 100 лева.

не давай нито стотинка повече за това колело. събирай пари за ново!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Нед Мар 08, 2009 11:06 pm

НЯМА шок под 165мм който да е различен от пружина!Следователно няма шок който да не ти пре**бе геометрията където я има...
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот dEcLiNe » Нед Мар 08, 2009 11:09 pm

Подкрепям did.Не инвестирай НИЩО в това колело.Може да ти служи за разхождане в гората и ти да си мислиш, че то е велико, но само ти си мислиш така!Трябва да осъзнаеш, че ето този и няколко от по-горните са ЦЕННИ съвети. :beer: :beer: ;) :) Айде сега спи спокойно и не планирай да направиш точно това, което не те съветваме! :beer: ;) :)

Едит:Казвам ти, че по ценни съвети от тези НЯМА да получиш! :beer: :beer: ;) :)
Последна промяна dEcLiNe на Нед Мар 08, 2009 11:17 pm, променена общо 1 път
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Admin » Нед Мар 08, 2009 11:17 pm

Темите ти се трият и заключват, понеже ти явно не разбираш, че това е форум за планинско колоездене.
Първо се опита да ни убедиш, че един не-планински велосипед става за планина.
След това, като си се убедил, че дори и за града не става, почваш да задаваш въпроси, на които във форума вече е отговаряно многократно.
А на всичкото отгоре, като ти кажат хората истината (поне такава, каквато е нормално да я чуеш във форум за планинско колоездене), ти пак държиш на своето си.
Не става така. Не те знам дали си истински дразнител или само се правиш, ама си потърси друго поле за изява, където хем да се прехласват по такива велосипеди, хем да ти дават акъл как да се оправяш с многобройните им недостатъци. Тук не е такова място.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум