Здравейте, отново!
Видях, че има въпросче към мен (
sherpite) и реших да се включа с повече инфо за Сомен.
Първите две години от обиколката му е бил само в Индия (голяма страна, какво да се прави

) Минал е през Туркменистан, Таджикистан, Узбекистан, Грузия, Турция и т.н. Води си дневници и някой ден ще опише подробно всичко, през което е минал. Наистина се надявам да не запомни България с това, че тук са го обрали! Освен споменатите от
Admin-а неща са му взели също така и телефона, и известно количество пари. Всъщност, най-много го е яд за снимките, защото както казва той - "това е моят живот". (То е като да си загубиш телефона - не те е яд толкова за апарата, колкото за контактите, дето ги имаш вътре.) От Бургас до София е дошъл за три дни и през тях никой никъде не е искал да го подслони и е спал на открито

В другите страни е спал в гостните стаи на индийските посолства, но тук нямали такива и - ето го у нас

С него е много готино, весело и интересно; той е много усмихнат, позитивен, отворен за нови познания, вкусове и пр. В събота идва заедно с нас да обикаляме кварталната църква, даже носеше запалена свещичка. Децата ми толкова свикнаха с него, че вече искат да ги целува за лека нощ

Не се задържа много вкъщи, де - ходи насам-натам, трупа нови впечатления и приятели. Чака в момента от индийското послоство да му уредят среща с министър-председателя, с министъра на екологията (околната среда и водите, всъщност) и с министъра на здравеопазването. Утре (сряда), ще чете беседа някъде, но той ли не беше съвсем сигурен къде ще е, аз ли не го разбрах... Аз лично писах e-mail до Шоуто на Слави (едно време знам, че си канеха някакви известни гости, не знам сега как е), но още не са ми отговорили. Мисля, ако до утре не ми отговорят положително, да пиша до още една-две телевизии, два-три вестника. В края на краищата, това си е новина, все някой ще иска да я отрази. А и ще даде гласност на каузата му.
Колелото му наистина е мноооого старо, тежко е, с желязна рамка, без скорости, пригодил си го е за багажа с едно желязно кошче отстрани (размечтах се да го поканят при Слави и той да му подари някакво, което да изкара до края на пътуването му...) Само дето и аз като
hitar_potter не смятам, че ще се съгласи да го остави. Разбира се, не съм го питала, но ако смятате, че може да направите това за него, като се прибере утре ще го питам дали ако има възможност, би го сменил.
Моля Ви, не се дърляйте кой какво би му подарил и защо не го прави - Сомен е толкова далече от тия неща, че само идеята, че някой се кара заради него ще го разстрои. Освен това ще е кофти някой да си прави реклама на негов гръб, в смисъл, как точно ще изглежда: "Ми той тука прави антиспин кампания, ама е с колело от "ЕТ Иванчо"", примерно. Някак си му обезсмисля каузата. Сякаш е тръгнал да прави реклама на марката велосипеди. Не знам, разбира се, това си е мое мнение, някой от Вас, може да мисли другояче

Ние със съпруга ми също бихме се включили с парички, ако тук се вземе такова решение.
И последно: да,
Cipokrila Zizibaga - "момчето" все още е тук, в България. Ще остане още десетина дни, след което продължава към Македония, Гърция, Италия...
Давам Ви линк към профила му в CS, където всъщност се и запознахме:
(там има и много снимки от пътуването му дотук, предполагам, за в бъдеще ще добавя и още)
http://www.couchsurfing.com/people/somen/Много усмихнати и слънчеви дни Ви пожелавам!
мери