Лек за колената и ставите

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Лек за колената и ставите

Мнениеот ramam » Пет Апр 24, 2009 1:56 pm

Тук ще споделия опита ми с продукта Артивит Спин 30.
Това е ензимен хидролизат на желатин и има и минерали и витамини.
Истината че и аз и много приятели са с износени коленни стави. И ги болят особенно на такова променливо гадно дъждовно време а пък сезона за каране лятото е тук. И не е добре да си стоим в къщи заради болки.
Аз пиех глукозамин на какви ли не фирми цели 2 години и повече дори и по 1500 милиграма на ден.
Но не помагаше особено. И затова почнах с продукта по горе на испанската фирма.
И за 3 месеца болките ошумяха гадното чувство че коленете са от гума също.
И пак почнах да карам яко бързо и по много разбирай 100 и 200 км колкото искаме и каквото искаме и планина и асфалт.
Да ама след като прекарах пак още 3 месеца лечебен процес с хранителната добавка хидролизиран желатин - по горе е името и, се замислих неможе ли да се намери по евтино.
Да нне ме разбере някой погрешно наистина помага и наистина възстановява хрущалите и ставите не е само моето въображение че не ме боли. Има доста изписано по темата специално по фитнес/щанги форумите като бгтренер и фитнес.ком или ползвайте Гугъл за повече инфо.
Това което намерих е:
Флекси:
http://www.flexy.info/bg/flexy.htm
Цената:
http://www.flexy.info/bg/order.htm
както виждате може да поръчате он-лайн.
За покупка от офиса им на :
Адрес: София , ул "Прага" 7 ет.2 ап.4 - звънеца на входа е един никилиран по близо до дръжката на вратата от другите звънци.
Като цената в офиса е 7.20 лева на една кутия - стигаща за 25 дни.
Хората са много учтиви и любезни и са много отзивчиви. Както и дават много информация.
Цената е много по-добра от 40те лева за 30 дни за Артивит Спин 30.

За Артивит Спин ето тук:
http://www.bodyedge.co.uk/product.asp?cookiecheck=yes&P_ID=129

Артивит Спин съм го намирал само в аптека Верде в Младост 1 блок 12А - входа е от към 13А блок - т.е. е скрит от улицата и малко ще трябва да заобиколите блок 15А за да стигнете. Там има две аптеки затова дадох и името и.

След като успешно си корегирах проблема с коленете и глезените горещо препоръчвам на неопиталите да опитат.
Лечение както всички знаете на 100% няма но един вид на 90% или поне да спрат болките има и е това.
Помага и за сухожилия и за много неща дори и за кожата. Прочете моля.
Декларирам че това не е реклама нито съм получил нещо в замяна да напиша всичко това.
Не гарантирам нищо на никой и не поемам никаква отговорност за нищо в следствие на написаното от мен.
Надявам се, че ще има и други хора радостни да карат колело / велосипед/байк/МТБ или да спортуват други спортове благодарение на тази информация.
Пожелавам на всички да са здрави а ако не са да оздравеят и да им е много хубаво.
Давам си сметка, че може би не е точното място за това инфо да е тук затова ако модераторите преценят за удобно да го преместят тоз топик моля да го направят.
ramam

Рейтинг: 1125

Re: Лек за колената и ставите

Мнениеот 25thframe » Съб Апр 25, 2009 6:38 pm

Благодаря за и информацията, ще го разгледам, и предполагам че ще го закупя. Тествал съм доста от продуктите които се продават на нашия пазар, последнато с което се тъпчех, беше Flexodon A, предписан ми от много реномиран док. Е 3 месеца по 3 хапа на ден - ефекта беше мининален. Дано това което си описал да е по-добро, но предполагам че си зависи от човека и от травмата му.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот kotka12 » Пон Апр 27, 2009 8:09 am

In Animal Flex veritas

http://bodybuilding-bulgaria.com/index. ... ductID=361

това просто е най-доброто
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот ramam » Пон Апр 27, 2009 2:46 pm

Благодаря на котка12 че се вкючи.
Да наистина всички или повечето поне съм ги пробвал от неговия линк.
И наистина помагат поне за болките, но досега все стигам до пиенето на хидролизиран желатин.
И специално витамините успяват да забавят и намалят болките и МСМа също помага според думите на приятел.
Но наистина си тряба нещо което да възстановява като желатина.
Засега аз оставам на Флекси. но ако някой иска бързи резултати смятам, че на котката избора е много добър, макар и скъп.
Имаше в уикипедия сайта за остеоартит доста инфо и там ги има и витамините и МСМ и джинджифила....

ПС: забравих да упомена, че е добре ако не е и наложително да си държите ставите на топло да не изстиват по всяко време. Дори едно време това ми беше единстеното лечение още преди да пробвам глюкозамин - който след няколко месеца почти спря да помага.
Сега мисля, че на мен едва ли ще ми е от полза и глюкозамин и хондроитин просто не в техната липса е проблема. Но всичко е индивидуално.
ramam

Мнениеот kotka12 » Вто Апр 28, 2009 8:21 am

ramam написа: е и наложително да си държите ставите на топло да не изстиват по всяко време

това е едната сериозна причина да карам ВИНАГИ с наколенки :wavey:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот 25thframe » Вто Апр 28, 2009 10:08 am

@kotka12

Бих искал да те попитам, на какво се дължи пукане, изпукване в ставите, най-вече в областта на колената. И означава ли задължително това, че имаш проблем със ставите. Този продукт който си препоръчал по-горе би ли спомогнал, ако не за отстраняването на това изпукване. Ако съдя по мен и глюкозамина с който съм се натъпквал в продължение на 6-7месеца, явно не е от неговата липса, както се опитват да ме убедят докторите които съм посещавал. Според един от тях ставите ми били "станали" като на 24-25г. мъж т.е. "израстнали" по-бързо от нормалното и основно липсата на глюкозамин, ги карала да пукат и да болят (понякога) така.
Аватар
25thframe

Мнениеот 0xFF » Вто Апр 28, 2009 3:47 pm

"Помага и за сухожилия и за много неща дори и за кожата. "
Ок, само не разбрах - как по дяволите разбра, че помага за сухожилията, да не говорим - за кожата ?! За какви проблеми при тях? Пиши поне, че така пише на листовката и толко ;)
Катери Катя с колело къра, кюта и кашля, а клийтовете клатят и клатят ...
Аватар
0xFF

Рейтинг: 1200

Мнениеот ramam » Чет Май 07, 2009 3:08 pm

@0xFF
Не съм го писал защото мислех че е офтопик. А и не ме интересува, който го интересува разбира се може да си потърси и да разбере. Е така и така стана на въпрос:
Четох по-между другото, че основно от желатин са изградени и съответно помага.
Но не помня нито как нито какво , с три думи само това знам.
ramam

Мнениеот X_NRG » Нед Май 10, 2009 2:11 pm

Някой ще отговори ли на въпроса на 25thframe, защото и аз имам същия проблем - доста често ми пукат колената, когато клекна и от време на време усещам болки в тях.

25thframe написа:Бих искал да те попитам, на какво се дължи пукане, изпукване в ставите, най-вече в областта на колената. И означава ли задължително това, че имаш проблем със ставите. Този продукт който си препоръчал по-горе би ли спомогнал, ако не за отстраняването на това изпукване. Ако съдя по мен и глюкозамина с който съм се натъпквал в продължение на 6-7месеца, явно не е от неговата липса, както се опитват да ме убедят докторите които съм посещавал. Според един от тях ставите ми били "станали" като на 24-25г. мъж т.е. "израстнали" по-бързо от нормалното и основно липсата на глюкозамин, ги карала да пукат и да болят (понякога) така.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот gnao » Нед Май 10, 2009 9:12 pm

Моите стави са от пукащите, не само коленете (които често пращят като сухи съчки при клякане :) ). Наближавам 30-те, пукат откак се помня, не ме болят. Доколкото знам, иде реч за по-"хлабави" (и често по-гъвкави) стави, ако няма болка при движение, няма и повод за притеснение. Само трябва да се има едно наум, че са по-податливи на травми и е добре да се стабилизира ставата, като се развият прилежащите мускули.
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот X_NRG » Нед Май 10, 2009 9:45 pm

Ами уж съм си развил мускулите от въртенето, но пукането е доста досадно и ме притеснява, така че в скоро време мисля да отида на лекар да видим какво точно ще ми кажат. Ще пиша като получа някакъв отговор. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Yavkata » Пон Май 11, 2009 5:58 am

Айде и аз да се включа в дискусията. Освен хапове и загряване (наколенки, колани за кръста и други), за карачите със ставни проблеми е от много важно значение равномерното натоварване през цялата година. Ако за определен период (месец или повече) ви се наложи да спрете движението, започнете полека, без резки претоварвания. За визане на ставите ви "в ритъм" ще ви е необходимо известно време. Увеличавайте натоварването постепенно и плавно.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот ramam » Съб Май 16, 2009 10:22 am

@25thframe @X-NRG

Не съм сигурен, че е вярно но едно време търсех и намерих нещо което за мен е достатъчно добро обяснение защо пукат ставите:
Според това което пишеше синовиалния флуид в ставите които пукат е по малко от пространството на тези стави за тоз флуид. И при раздвижването пукат защото флуида се придвижва бързо във вакуума образуван при движението.
Не твърдя че е така но има някакъв смисъл.
Как дас е опраи и идея си нямам иначе бих опитал но от сега ви казвам че с капсулите Хиалур което е хииалуронова киселина основна съставка на флуида не помага за пукането поне не и на мен.
Търсенето ми в гугъл беше за joint cracking или knee/finger cracking.
ramam

Мнениеот 25thframe » Съб Май 16, 2009 10:34 am

Благодаря, че се отзова, ще се поразтърся и ще пиша тук, ако попадна на нещо. :agree:
Аватар
25thframe

Мнениеот ramam » Сря Май 20, 2009 9:15 am

Рапортувам:
Мина един месец и малко от как пак пия от споменатите по горе хранителни добавки.
Вече нямам никакви болки, като изключим че за два дни неможах да си пия Флексито защото не беше при мен забравих го. И на третия ден а да се кача по стълбите и хоп малко ме заболя едното коляно.
Но страшно няма пак почнах да си го пия редовно и нямам никакви болки и карам и доста агресивно та ще се поукротя да не взема да ги износя преди да са се оправили.
Определено трудно се разтваря във вода но ако бъркам усилено и слагам по малко по малко с лъжицата и се разтваря доста добре.
Малко време отиде да му хвана цаката как става.
Определено Флекси е много добро решение. За всеки случай си пия селенова мая и витамин Це и от време на време витамини А и Е , но не пестя и плодовете и зеленчуците.
Продължавам още два месеца поне.
ramam

Мнениеот Gamina » Сря Май 20, 2009 10:59 pm

25thframe написа: Flexodon A, предписан ми от много реномиран док. Е 3 месеца по 3 хапа на ден - ефекта беше мининален. Дано това което си описал да е по-добро, но предполагам че си зависи от човека и от травмата му.

На мен дофтора ми предписа Артростоп... 3 месеца по 3 хапа на ден, след 6 месеца още 3 месеца по 3 и така до края на света. Моите проблеми се появиха обаче от щъкането по чукарите, и определено карането беше болезнено на моменти също. Смея да кажа, че за сега съм ОК и даже след няколко седмици почвам пак да ги пия. В тия хапове има глюкозамин, екстракт от някакво растение (Boswellia serrata) и МСМ (метилсулфонилметан), сигурно има и по-добри, аз бях много скептично настроена, особено когато след 2 месеца и половина ефекта беше нулев (слизайки от Витоша пеша, все едно си стъпвах на очите), но пък в момента съм ОК - и пеша и на колелото :) Само че моето не е травма, а някакво размекване на хрущялите на капачката (ходромалация на пателата).
Gamina

Рейтинг: 1225

Мнениеот madsnake » Вто Юни 02, 2009 10:21 am

На мен ми предписаха Ходроник. Странното в моя случай е, че коляното не ме боли при натоварване - напротив. Ако карам цял ден се чувствам чудесно. Когато спра да се движа (карам кола, стоя в офиса) коляното ми издържа 20тина минути и започва да боли доста силно. Това се оправя като стана и се разходя. Нямам идея дали някой има подобни симптоми, защото доколкото прочетох вашите проблеми са при натоварване. Пия го този Ходроник около седмица, но подобрение засега нямам. Предписаха ми и физиотерапия, която започвам от петък.
П.С.
Някой тествал ли е въпросното лекарство?
Аватар
madsnake

Мнениеот Invicta » Чет Юни 11, 2009 9:54 pm

Баща ми пие Ходроник заради болки в коленете, но при него са от възрастта. Болят го, когато стои дълго време седнал или легнал, но също и ако прекали с ходенето или стоенето прав. При умерено физическо натоварване няма проблем.
Ефект има, но го пие отдавна и постоянно. Доколкото знам, му е един вид поддържащо лекарство и ако спре да го пие, ефектът изчезва.
Аватар
Invicta

Рейтинг: 1210

Мнениеот screamBoy » Съб Юни 13, 2009 6:02 am

първо МНОГО благодарности на ramam за инфото (и темата)
после историята

колената ме болят още от преди казармата, затова и в последствие започнах да карам - защото не можех да сляза от нас по стълбите пеша, толкова ме боляха

като карах (дори първата година беше почти само градско) не ме боляха и всичко беше наред
следващите няколко години карах малко горе, после мекица и пак всичко беше наред

обаче последните 2 години имам перфектно за мен колело, и особено миналата година буквално се съсипах от каране, почти само надолу и даже не съм мърдал седалката ... съчетанието от HT на Витоша, ниска седалка в града и тия 3 неща по много обаче ми докараха нови болки.

Преди 2-3 години направих сериозна травма в лявата китка - след месец постоянни болки отидох на спортен лекар, каза че най-вероятно не е била счупена но от травмата си е заминал целия хрущял (бахти, това не ми се вярва че е възможно, но това е и лекаря на Любо админски, така че му вярвам)
каза да си блъскам глюкозаминчета 2 месеца, другата година пак и така всяка година ^__^ Конкретната препоръчана форма на глюкозамин беше Мобилфлекс - хранителна добавка, съдържа глюкозамин сулфат (усвоявал се по-добре), шишенцето с дражета стига за около месец и струва около 15лв.

Ефекта от това е много бърз - на първата седмица след започване болките минават, имам предвид всички болки - и на китката (за което го пиех) и ако имам разни други случайни (разбирай коленете, понякога и други разни). Пуканията на всички стави намаляват изключително много и всички движения започват да доставят радост, като в рекламите.

Абстиненцията обаче също е доста силна - като го спра и на 4-тия ден още се връщат болите, като предполагам защото се връщат от раз всичките и ги усещам доста, в следващите 2-3 седмици в които съм го спрял си е направо зле, примерно като слизам от рейса съм почти като някой дядко - не слизам леко и естествено, а се замислям и внимавам. Направо ужас. Затова и на няколко пъти 'спирах' неуспешно. Пиех си го постоянно, целогодишно с прекъсвания от по 2-6 седмици (колкото издържа). Последното ми спиране е от миналата есен, от когато до преди месец и нещо не съм пил нищо.

Това в съчетание с почти никаквото каране от тогава отново ми върна лекинко кофтито състояние на коленете. За всички други стави изглежда обичайните ми дейности са достатъчни - въпреки че почти нищо не правя, работя на компютър и най-постоянните ми движения са ходенето до работа, което обаче понеже от април всички нужни ми трамваи минават през нас също доста намаля.

Та, след прочитането на темата тук отидох и си купих 3 флексита. Едното веднага ми го приватизира благоверната. Второто 2 седмици по-късно тъщата.
Третото употребявам и до сега, но по доста свободна схема - у дома пия само газирана вода като ги редувам - 1 бутилка обикновена газирана, 1 бутилка газирана минерална. Едното е от 1,5 литра и в него слагам 4 лъжици флекси, другото е от 2 литра и му блъскам повече. Директно развивам капачката (внимателно да не се разгазира) и с една малка фуния сипвам флексито (то е прах) колкото реша. Завивам капачката и го оставям - за 4-5 часа то се разтваря напълно. не е нужно да се прави нищо. Водата става по-жълта и някак по-мазничка но не е неприятна. Със сигурност пия много по-малко от предписанието (10гр на ден), защото за около 4-5 седмици съм изпил сигурно по-малко от 1/4 от кутията. Ефект обаче ИМА. Пуканията не намаляват особено забележимо, но болките най-вече на коленете са съвсем пренебрежими, в смисъл мога съвсем спокойно да изкарам така до края (хехе).

Разбира се, мечтая отново за детската подвижност, да видим как ще я постигна ^___^

Други ефекти не съм забелязал. За последната седмица почти не съм пил (нямаше кога) и няма промяна. В смисъл изглежда ми много по-нормално от глюкозамина (за мен) така че за сега възнамерявам да продължа на флекси.

А, почти щях да забравя - веднъж когато си купувах мобилфлекс ми пробутаха артростоп на промоция. По-силно е дори от мобилфлекса, но има гаден вкус и някак не ми допадна. Освен това промоцията мина и после си беше на нормалната цена и с удоволствие не ми се даваха пари за него. Но при нужда от супербърз ефект предполагам е едно от 'добрите' решения.

Предполагам ако отново мина на мекица или на XC в умерени количества то няма да имам нужда от никакви такива, но знам ли. Бдв само за информация - имам чупена от каране китка 2004-та (дясната) която след точно 1 година и 2-3 месеца вече нямаше абсолютно никакъв проблем, 100% от подвижността и нищо, просто нищо. Докато уж нечупената лява, заради която почнах тия неща есента стават 3 години и още нямам пълната подвижност ... трябваха ми 16-18 месеца само за да спре да ме боли докато карам ... в смисъл тия неща с лекарствата са за 'след', докато здравия разум е за 'преди' и 'по време на', така че пожелавам на всички здрав разум !
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот 25thframe » Съб Юни 13, 2009 8:19 am

screamBoy написа:ми пробутаха артростоп на промоция. !

При мен Артростопа имаше съвсем краткотраен ефект, който премина още на втората седмица, докато го пиех.

Флексито може ли да се намери в аптеките/дрогерийте, или може да закупи само при поръчка от сайта им?
Аватар
25thframe

Мнениеот Antediluvian » Нед Юни 14, 2009 12:57 pm

Флексито може да се закупи на бул. Прага 7, ет.2 , написано е в 1вото мнение от темата
Пиех месеци наред АРтрогард /по-евтиниия вариант на широкорекламираното Артростоп/ заедно с Пиаскледин 300, и мога да кажа, че ефекта бе минимален. През времето, когато ги пиех усилено почти не съм карал колело, а само с кола се движех /зимата/. Веднага щом поднових карането, болките се върнаха /разбира се, при по-дълги натоварвания/

В момента пия флекси и ще "докладвам" за ефекта като мине месец и нещо.
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот 25thframe » Нед Юни 14, 2009 1:27 pm

Благодаря! Пропуснал съм.
Аватар
25thframe

Мнениеот madsnake » Вто Юни 16, 2009 12:40 pm

И аз купих от въпросното флекси. Ще дам друго мнение при евентуална промяна :)
Аватар
madsnake

Мнениеот kode » Пет Юни 19, 2009 6:39 pm

Привет колеги. Имах проблеми с колената преди години. Тогава пих ArthroStop и за месец и половина - два, се оправих. Малко е по-скъпо от другите лекарства но помага. По телевизията преди време имаше реклама. Ето линк:

http://www.framar.bg/%D0%B0%D1%80%D1%82 ... 10041.html
Аватар
kode

Рейтинг: 1200

Мнениеот yasensf » Вто Юни 30, 2009 8:38 pm

Здравейте на всички , доста полезна тема сте направили за което благодаря.Имам един въпрос за въпросното флекси понеже в сайта им така и неможах да разбера дали то действа освен успокояващо откъм болка , възстановяващо откъм хрущял.Преди имах износени хрущяли и пиех продукта , който и още двама господа са споменали "ХОДРОНИК" и имаше някакъв ефект , въпреки че тогава почивах много време и преди това бях пил и други глюкозоподобни добавки.Оправиха ми се краката за около 4 5 месеца и сега пак получавам някакви болки , а лявото ми коляно се поду от някакво леко чукване в стол започна болка точно над капачките на двата крака и отделно лявото го чувствам по "леко" и нестабилно.Още един въпрос кое е по добро флекси или другото споменато от автора на темата?някои има ли идея и опит с тези лекарства/добавки?
yasensf

Рейтинг: 1180

Мнениеот madsnake » Сря Юли 01, 2009 9:06 am

Аз пих ходроник близо 2 месеца, ефект не мога да кажа, че имаше. Флексито го пия от 2 седмици и мисля, че е рано за резултати. Въпреки това има някакъв ефект, защото при качване на стълби болката почти изчезна. Дано да помогне.
Аватар
madsnake

Мнениеот yasensf » Сря Юли 01, 2009 9:28 am

Абе аз го пих даже малко повече Ходроник ама незнам дали е имало ефект то спря да ме болят ама си мина едно 4 5 месеца преди да ги товаря.Сега мисля почна с Флекси , защото ме болят под коляното така наречените шлатери и нещо като качвам стълби или вървя ме боли най - горната част на капачката и там където е и мускула.Флекси колко бързо ви облекчи болките ? Има ли го в някоя аптека ? Артивит Спин 30 по - добри ли е за ставния хрущял (на коляното) смисъл възстановява ли го или само болкоуспокоява ?
yasensf

Мнениеот madsnake » Сря Юли 01, 2009 10:10 am

Ами както казах - около 2 седмици и се чувства лек ефект. Не мога да кажа, че ги премахна, но поне се катеря по стълби по-спокойно. Искам да уточня, че си карам колелото активно. Проблема идва ако си дам зор на някой баир или стана да въртя на крака. Тогава болката все още присъства и то не е слаба. Подобрение засега има, но е слабо. Все пак искам да го пия поне месец за да мога да дам по-обективна оценка. Също голям плюс му е, че можеш спокойно да го тестваш, защото не струва много пари. В аптеки май го няма. Можеш да видиш първия пост за адреса, където се продава.
Аватар
madsnake

Мнениеот yasensf » Сря Юли 01, 2009 11:55 am

Аха ем сигурно е нормално на байрите да има малко напрежение , а пък и още повече щом имаш болки в колената.Аз по принцип карам колело , но предимно с футбол се занимавам и тичането ми е проблем.Преди ми беше минало сега натоварих с някакви клекове и се появиха пак болки в колената на други места , преди ми бяха казали че от разтежа нещо , но сега незнам.
yasensf

Мнениеот madsnake » Сря Юли 01, 2009 1:00 pm

Да, те като не знаят от какво е, казват че е от разтежа... За тичане - и на мен ми е проблем, но карането ми е доста по ненатоварващо.
Аватар
madsnake

Следваща

Назад към Общ форум