Аз самия миналата година ходих с колелото до въпросното параклисче или манастирче, който както предпочита, и месността ми се видя доста обещаваща.Тогава, обаче нямаше таквиз маркировки и т.н.
Много ми е любопитно, щото често съм в района.
пък и на едно място ние като карахме пътят свърши. При коловете, ограждащи резервата
subritual написа:Карал съм го начасти,не точно в този вид.Но нямаше ни ограда,ни следи от такава.
на Ихтиманския бряг на Искъра (язовира) видях странна маркировка - човече на колело боядисано със спрей и шаблон. Става дума за едно отклонение от основният асвалтов път, дето идва от Ихтиман и отива за Самоков. Та въпросното отклониние се намира между ресторант "Будното око" и отбивката за "Дивото зове". По него като тръгне човек стига до едно параклисче, мотористи ходят там понякога.
subritual написа:@Admin, трябва да кажеш в какъв датум са координатите,че на WGS 84 ми излиза някъде край Сапарева баня.
Направих си труда и начертах оградите с точност .Информацията е от топографска карта от 1985г.На гугъла ясно си личат още просеките и оградите на места.Това което излезе са 2 зони-
Едната в червено, най-вероятно актуалната днес.
Другата в Жълто-Има следи от колове на някои места,но в нея има стопанска дейност на местните хора от с.Борика, с които разговарях( и по-точно на поляната).
Прилагам и KMZ файл за ГЕ и GPX :
http://www.turboupload.com/zsjiu8tgand1 ... t.KMZ.html
track_i_ogradi_Iskar.gpx - 25.3 Kb
След като забих толкова,вече нямам търпение да се поразвъртя там![]()
![]()
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 349 госта