Паничище

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Паничище

Мнениеот doodko » Вто Юли 14, 2009 3:15 pm

Здравейте! Интересува ме дали в района на Паничище има условия за каране. Говоря за нещо обиколно и по-леко, може би 2-3 часа, колкото да се разходим (ще ходим натам с кола и трябва да знам дали да натоваря и колелото). Ако някой е бил или знае, много ще се радвам да ме информира! Благодаря предварително!!!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Re: Паничище

Мнениеот тучо чучо » Вто Юли 14, 2009 4:27 pm

Има много и разнообразни варианти за каране, зависи от възможностите ти.
Може да караш по шосето до Зелени преслап, а от там да хванеш по черния път към Седемте рилски езера.
Друг вариант е да подминеш Зелени преслап и да идеш по шосето до х. Пионерска. Оттам може да караш по черно до Дяк, до Обесен камик, до Зекирица, до х. Ловна, до х. Вада и т.н. и обратно.
Както казах, всичко зависи от възможностите ти.
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот doodko » Вто Юли 14, 2009 7:45 pm

Много ти благодаря, тучо-чучо!
Специално за варианта х. Пионерска - Дяк - Обесен камик и т.н. има ли табели или маркировка, за да не се загубя (не ми е познат този район)? Как е денивелацията и като време (нормално темпо) / разстояние колко е?
Аватар
doodko

Мнениеот taurus13 » Сря Юли 15, 2009 9:18 am

Има някоя табела за х.Вада и х.Ловна, но като цяло няма много маркировка. Карането обаче е основно по черен път и няма накъде да се загубиш - един два разклона има. Пътя като цяло е нагоре по посока х.Вада и само в последния етап е стръмно спускане към хижата - после обаче ще трябва да си го качиш пак, та ако ме питаш мен не стигай чак до Вада. Ако забиеш по някой хубав нанадолен черен път вляво, може да се изсипеш към Говедарци, та внимавай - цялата Лакатишка Рила е нарязана от подвеждащи дървосекачни пътища. Вземи си карта, тя ще ти е напълно достатъчна. Едно време там беше страхотно, но за съжаление дърводобива съсипва тази част на Рила тотално.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот doodko » Сря Юли 15, 2009 9:56 pm

OK, taurus 13, благодаря ти за съветите, ще се вслушам ;) Ако пристигна в Говедарци, ще е голямо излагане и няма да казвам :bigeyes: Иначе в някои хотели в Паничище дават колела под наем, та може и да знаят това-онова.
Аватар
doodko

Назад към Общ форум