Списание 360°

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Списание 360°

Мнениеот 360° » Съб Авг 22, 2009 10:17 pm

:beer: ПЪРВИЯТ БРОЙ НА СПИСАНИЕ 360° ВЕЧЕ Е ФАКТ - http://www.x3m360.com/issues/360_issue01_small_v.pdf

Изображение

360° е безплатно списание за екстремни спортове и свободно време. 360 е в джобен формат с обем между 64 и 128 страници отпечатани на 100 % рециклира на хартия.
Идеята на 360° е да популяризира екстремните спортове, активния
начин на живот, екологичната култура и модерен лайфстайл.
През последните години значително се повишава процента на хората, които
предпочитат да прекарват времето си сред природата спортувайки.
Все повече стават и градските спортни съоръжения.
Значително нарастнаха и продажбите на специализираните спортни екипировки, аксесоари и др.,
което е сигурен знак за повишаване на интереса към различните видове спорт.
Тези тенденции налагат съществуването на медия, която да образова, коментира познати и
нови спортове, както и да селектира най-новите продукти свързани с този начин на живот.
Какво съдържа 360 ?
• Професионални статии за различни видове екстремни спортове.
• Практически начини за обогатяване на уменията – боравене с
уреди, специализирана екипировка, ориентиране и оцеляване в
екстремни условия.
• Безопасност и начини за оказване на първа помощ.
• Природосъобразност, опазване на околната среда и правилно
третиране на отпадъците.
• Представяне на популярни лица от България и света, свързни с
екстремните спортове.
• Материали за локации, зали и съоръжения за практикуване.
• Селекции на нови продукти.
• Алтернативен туризъм, изкуство, забавления.
• Информация за предстоящи състезания, изложения,
фестивали, концерти и др.
• Модни сесии.
• Ревюта на филми, музика, книги, игри, сайтове и софтуеър.
• Подробен справочник за магазини, спортни клубове и асоциации,
заведения, хотели, туристически агенции.

Очаквайте 2-рият Брой на 15 септември
Аватар
360°

Рейтинг: 1200

Re: Списание 360°

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Авг 22, 2009 10:44 pm

Дали някой би мигъл да ми обясни разликата между "ХС" и "Cross Country" :blush: :eek:
A относно списанието, честито за старанието, което сте положили докато го създадете :) :beer: .
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот barabum » Нед Авг 23, 2009 10:42 am

А от къде можем да се сдобием с книжния му вариант (ако има такъв) ? Иначе браво за положеното старание :) Продължавайте в същия дух!
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот lastborn » Нед Авг 23, 2009 12:26 pm

много съм разочарован от създателите на списанието ... аз съм от габрово и както повечето знаят не е много известен град което навежда на мисълта че списанието неможе да достиге до тук. Пращах няколко меила на редакторите (или там каквито са) те ми казаха че се радвад да чуят че има хора да се кефят и че ще направят нещо по въпроса за разпространението на списанието в габрово. Останаха си само с приказките ... пращах им след това 5 6 меила никакъф отговор (и все още няма). Бях намерил няколко човека дето много се кефеха и все ме питаха кога ще могат да си вземат списанието ама уви ... само дето ги излъгах хората. От 360 ми казаха "може само 5 човека да са ама да се кефят" (сега са -5...), и след тия думи се навих аз да разпространявам списанието еитака за мерсито "да се кефят 5-те чоека" ама еиго на ... поредното доказателство че в българия организациите и попуяризирането на екстремните спортове и други подобни занимавки, хобита или начинания не вървят на добре
Аватар
lastborn

Рейтинг: 1169

Мнениеот sherpite » Нед Авг 23, 2009 3:10 pm

barabum написа:А от къде можем да се сдобием с книжния му вариант (ако има такъв) ? Иначе браво за положеното старание :) Продължавайте в същия дух!

Бул. България 81б
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Daniel Panev » Нед Авг 23, 2009 5:00 pm

Надявам се да го прочетеш това...
Разбирам те, че списанието е ново и има нужда от популяризация, обаче начина да стане това определено не е със спам! Грозно е! Имам чувството, че си обиколил де що има блогове на хора, които по някакъв начин са свързани с темата и си наплякал същото като коментар :nono: На моя го оставям за сега, ама следващия път ще играе секирата - нищо не ти струва да драснеш един мейл на автора - сигурен съм, че всеки с удоволствие ще ти напише своето мнение за броя и ще ти направи съответната реклама...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот lastborn » Нед Авг 23, 2009 5:22 pm

Daniel Panev написа:Надявам се да го прочетеш това...
Разбирам те, че списанието е ново и има нужда от популяризация, обаче начина да стане това определено не е със спам! Грозно е! Имам чувството, че си обиколил де що има блогове на хора, които по някакъв начин са свързани с темата и си наплякал същото като коментар :nono: На моя го оставям за сега, ама следващия път ще играе секирата - нищо не ти струва да драснеш един мейл на автора - сигурен съм, че всеки с удоволствие ще ти напише своето мнение за броя и ще ти направи съответната реклама...

говориш едни глупости човек ... ама както и да е пиши да има постчета :)
писал съм до меила които е на саита на 360 и несъм "наплякал" тъпи въпросчета и коментари :lolup:
като незнаеш какво си тръгнал да ми говориш ... ако искаш мога да ти дам сички меили от моя и тяхна страна да четеш спама
сори за офтопика, ама се дразня когато хора ми говорят без да знаят как седят нещата
аиде пич с респект към следващата страничка у гуглето и ако има нещо на пм да не "спамим" на хората у темите
Аватар
lastborn

Мнениеот Naskobs » Нед Авг 23, 2009 5:29 pm

Ако може да се вземе някъде от бургас кажете. Не че ми пречи да го чета и от компа де ама все пак ако гоните някакви тиражи
Аватар
Naskobs

Рейтинг: 1220

Мнениеот Daniel Panev » Нед Авг 23, 2009 5:33 pm

lastborn написа:

говориш едни глупости човек ... ама както и да е пиши да има постчета :)
писал съм до меила които е на саита на 360 и несъм "наплякал" тъпи въпросчета и коментари :lolup:
като незнаеш какво си тръгнал да ми говориш ... ако искаш мога да ти дам сички меили от моя и тяхна страна да четеш спама
сори за офтопика, ама се дразня когато хора ми говорят без да знаят как седят нещата
аиде пич с респект към следващата страничка у гуглето и ако има нещо на пм да не "спамим" на хората у темите

Чиче - моето писание не беше към теб, а към 360-тях градуса. :beer: Ся дали ше ми се извиниш за неволно допуснатата грешка?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот naso » Нед Авг 23, 2009 5:40 pm

стига плякал бе lastborn като ти е зор ела си земи.
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот 360° » Нед Авг 23, 2009 6:37 pm

Не си прав :nono: !!! какво искаш във форума на "Teenproblem" ли да пусна тема за екстремно списание!
Извинявай ако нещо съм те убидил с поста! :beer:
Аватар
360°

Мнениеот 360° » Нед Авг 23, 2009 6:40 pm

Naskobs написа:Ако може да се вземе някъде от бургас кажете. Не че ми пречи да го чета и от компа де ама все пак ако гоните някакви тиражи

В Бургас можеш да го намериш в Магазин Сърфшопбургас, Extrempak и магазина на Sprint с-у Техномаркет!
Аватар
360°

Мнениеот 360° » Нед Авг 23, 2009 6:44 pm

lastborn написа:много съм разочарован от създателите на списанието ... аз съм от габрово и както повечето знаят не е много известен град което навежда на мисълта че списанието неможе да достиге до тук. Пращах няколко меила на редакторите (или там каквито са) те ми казаха че се радвад да чуят че има хора да се кефят и че ще направят нещо по въпроса за разпространението на списанието в габрово. Останаха си само с приказките ... пращах им след това 5 6 меила никакъф отговор (и все още няма). Бях намерил няколко човека дето много се кефеха и все ме питаха кога ще могат да си вземат списанието ама уви ... само дето ги излъгах хората. От 360 ми казаха "може само 5 човека да са ама да се кефят" (сега са -5...), и след тия думи се навих аз да разпространявам списанието еитака за мерсито "да се кефят 5-те чоека" ама еиго на ... поредното доказателство че в българия организациите и попуяризирането на екстремните спортове и други подобни занимавки, хобита или начинания не вървят на добре

Мога само да ти се извиня и да те полоя да разбереш че сме ново издание и от първия брой неможем да покрием всички точки в България! :crap:
Аватар
360°

Мнениеот Daniel Panev » Нед Авг 23, 2009 7:05 pm

360° написа:

Не си прав :nono: !!! какво искаш във форума на "Teenproblem" ли да пусна тема за екстремно списание!
Извинявай ако нещо съм те убидил с поста! :beer:

Прав съм и ти казах защо - никой не обича спамерите. Отделно ти казах как културните хора го правят...
Ще се повторя - този път го оставям, ама втори път няма да има!
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот did » Нед Авг 23, 2009 8:06 pm

@360°

Четох предо около месец първия брой. Не е лошо, като за начало и има какво да се чете, като за безплатно списание. Малката ми дъщеря (2.5 години) го хареса много. Има и доста полезни контакти при рекламите, но има и не малко тенденциозна реклама с повечко емоции и оценки в статиите, отколкото чиста информация. Очевидно статиите не са писани от независим журналист, а са си вид скрита реклама.

Няма да е лошо, както във всяко нормално списание, да отделите на отделни страници или поне карета, рекламните съобщения, платените текстове и авторските новини и статии. В първия брой рекламата и информацията са силно преплетени, а аз искам да знам кой текст е съчинен от авторите на списанието, кой е платена публикация и кой е чиста платена реклама. Иначе бързо преставам да чета и давам списанието на някоя от дъщерите ми. Те обичат да гледат картинки и нямат претенции към качеството.

Ако и във втория брой няма статии, които са написани обективно от Ваш журналист, който да си постави името под заглавието, а отново всичко е написано от хората, които се рекламират, смятам да прекратя четенето.

Същият подход е редно да се използва и при рекламата на самото списание из форумите! Послушай Daniel Panev! Рекламирането на безплатни неща е тънка работа, щото иначе ще постигнеш обратен ефект!

Желая Ви успех!!!

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Mi7aKa » Нед Авг 23, 2009 8:46 pm

От къде мога да се сдобия със списанието в района на Добрич, ако от къде мога да си го взема и от Варна, само кажете :) :) :beer: :beer:
Аватар
Mi7aKa

Рейтинг: 1167

Мнениеот oxliova » Нед Авг 23, 2009 9:13 pm

Mi7aKa написа:От къде мога да се сдобия със списанието в района на Добрич, ако от къде мога да си го взема и от Варна, само кажете :) :) :beer: :beer:

:offtopic: Добре де брато неможе ли да го питаш на лс

ПП: Като толкова ви е зор може да го питате на лс няма да ви изяде, не е като @naso :D
oxliova

Рейтинг: 888

Мнениеот dEcLiNe » Нед Авг 23, 2009 9:22 pm

oxliova написа:...

:nono: Не е така защото като автора му отговори тук в темата тази информация ще е достъпна за всички, а не само за задалия въпроса! ;) :beer:

Онтопик:
Добре сте се потрудили пожелавам ви успех с проекта! :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот oxliova » Нед Авг 23, 2009 9:31 pm

dEcLiNe написа:
oxliova написа:...

:nono: Не е така защото като автора му отговори тук в темата тази информация ще е достъпна за всички, а не само за задалия въпроса! ;) :beer:

Онтопик:
Добре сте се потрудили пожелавам ви успех с проекта! :beer:

:offtopic: Трябва ли всеки от отделно да спами в тази тема? Има толкова много градове ако всеки започне ще стане мазало, който е интересуван ще пита човека културно на лс .. това е моето мнение ако естествено пак дрънкам простотий ще ми наденат още 20 минуса :D айде стига толкова спам че и за т'ва са ще ми ударат няколко
oxliova

Рейтинг: 888

Мнениеот lastborn » Пон Авг 24, 2009 9:13 am

360° написа:Мога само да ти се извиня и да те полоя да разбереш че сме ново издание и от първия брой неможем да покрием всички точки в България! :crap:

както и да е ... аз си знам че това списание няя да го имам ама поне като почнете една работа я вършете до краи :) незнам колко работа сте имали ама е супер просто да се драсне един меил от сорта на "сори ама сега нямаме време за теб" или нещо такова ...
Аватар
lastborn

Мнениеот Crimson » Пон Авг 24, 2009 9:56 am

Съжалявам, ама няма да е никак зле да се поработите върху дизайна. Смисъл, доста да поработите!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Пон Авг 24, 2009 10:37 am

Прочетох списанието. Хареса ми като пълнеж, но наистина на почти всяка страница витае усещането за рекламна брошура тип Кауфланд и Метро или каталог на магазин от типа на БАС. Съзнавам, че в безплатно списание е нормално да се набляга на рекламите и въпреки това мисля, че могат да са доста по-дискретни. Това засяга и споменатия от Crimson дизайн. Не се наемам да препоръчвам каквото и да е - оставям на авторите/издателите да си преценят сами кое какво и що.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот heep » Пон Авг 24, 2009 11:58 am

дам дизайнът е :puke:
но идейта е готина
ще търпи развитие
но ми прави впечатление че е месечно, дали ще имате материала, силите и най-важното рекламодателите след 4-5 месеца ?
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот hitar_potter » Пон Авг 24, 2009 1:31 pm

Мерси, намерих полезна информация в списанието! Надявам се да приемете препоръките и да го направите още по-добро :) Също така, мисля, че наистина бая зор ще видите, ако искате да го издавате веднъж месечно. Според мен, 4 издания за година са добре :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот jd » Пон Авг 24, 2009 1:38 pm

Crimson написа:Съжалявам, ама няма да е никак зле да се поработите върху дизайна. Смисъл, доста да поработите!

:agree:

Иначе ми хареса :)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот 360° » Пон Авг 24, 2009 8:48 pm

@did

Благодарим за мнението и коментара ти. Вярваме, че то е позитивно и градивно, и така го приемаме.

Ясно е, че, за да съществува едно безплатно издание, трябва да има реклама. Стремим се нещата които, рекламираме в списанието да са концептуално свързани със същността и материалите в него. За целта извличаме най-полезното от рекламодателя за нашия читател. Дори и така смляна, рекламата не е повече от 30% от списанието и никога няма да бъде. Ако има конкретна реклама, която ти се струва неуместна, моля посочи я.

Ценим мнението ти!
Поздрави!
360°
Аватар
360°

Мнениеот 360° » Пон Авг 24, 2009 9:02 pm

От дизайнера на 360°: Благодаря за критиката, но ако все пак има нещо по-конкретно, би било по-градивно.

п.с.
-"Всеки си има вкус"! ... казало кучето и се облизало под опашката..! :smash:
Аватар
360°

Мнениеот jorji » Вто Авг 25, 2009 8:49 am

Ванка, верно рекламата е много. От тия безплатни формати в повечето случай нищо преспективно не излиза.
Алтернативния туризъм и екстремните спортове имат нужда от една по-сериозна медия,
защото в последните години темповете на развитие се засилиха. За себе си нищо ново не видях в списанието,
според мен първия брой може да се хареса само на 16 годишните които тепърва влизат в бранша :D
Аватар
jorji

Рейтинг: 1300

Мнениеот jd » Вто Авг 25, 2009 9:45 am

360° написа:От дизайнера на 360°: Благодаря за критиката, но ако все пак има нещо по-конкретно, би било по-градивно.

Нещо конкретно - разбирам, че форматът е малък и че трябва да се сложат много информативни неща на единица площ, но все пак - имайте малко хигиена на подреждане на текстта. Много ми е сбито и нечетимо на места. Отделно с тия рекламни карета, които просто са нахвърляни по страниците - въобще липсва цялостна концепция, каквато би трябвало да има за едно печатно издание, особено магазинно такова ;)

За повече критики, на ЛС ;)

Иначе още веднъж поздравление за начинанието!
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Crimson » Вто Авг 25, 2009 10:24 am

360° написа:От дизайнера на 360°: Благодаря за критиката, но ако все пак има нещо по-конкретно, би било по-градивно.

п.с.
-"Всеки си има вкус"! ... казало кучето и се облизало под опашката..! :smash:

Ъъъъъ, те тва с кучето и дупето в този бизнес, хммм едвали ще стигнете далече ако следвате подобни, изтъркани и абсолютно безмислени цитати!!! С най добри чувства към целият ви екип, с този дизайн няма да се справите. Вижте и гледайте големите списания няма значение на каква тематика.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Следваща

Назад към Общ форум