madsnake написа:И моят кратък въпрос. Лонг стори шорт, счупих рамка драг глайд градска, сдобих се с драг гранд каньон рамка, пак за 28 цолови гуми. Понеже не ми се инвестира във вилка на този етап, питането ми е, мога ли да сложа старата? Сега малко детайли. Новата е без чашки. Челото е дълго 170мм, диаметър вътрешен 43.5мм и от двете страни. Вилката е на резба. Дължина на стержена 207мм, диаметъв на стержена 29мм. За сравнение старото чело, на счупената рамка е 180мм а геометрията е супер подобна, така че не мисля, че ще е драма. За по-натам може би ще мисля друга вилка, ама надали. Иначе вилката е твърда, като последен детайл. Та какви чашки евентуално да взема за да мога да я сложа?
Здравей за съжаление тази подмяна няма да стане по 2 причини.
1. Grand Canyon е велосипед проектиран за амортисьорна вилка и при него Axle to Crown разстоянието е значително по-голямо от това на велосипед с твърда вилка.
2. Вилката с резба, предвидене за чело на 180мм не може директно да се монтира на такова на 170мм. най-малкото ще трябва да се добавят 10мм подложни шайби под гайките.