Търся телескопично колче.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Търся телескопично колче.

Мнениеот X_NRG » Чет Фев 18, 2010 4:24 pm

Търся си здраво телескопично колче. Дълъг и не особено лек съм (190см и 85кг), т.е. ми трябва здраво колче. Склонен съм да дам до 140-150лв. Рамката, на която искам да го ползвам, е с размер 19,5 инча и седалков ъгъл от 72 градуса. Така, както го смятам, за да ми е удобно, ще ми трябва колче с максимална дължина на телескопа не по-малка от 35см и минимална дължина на телескопа не по-голяма от 28-9см. За момента съм си харесал това: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=15433
Трябва ми с размер 30,9мм (в CRC ще имат този размер в наличност на 19/03/2010, но това не е проблем, защото не бързам). Искам да използвам времето, за да разширя избора си, т. като в CRC освен горепосоченото, намирам само още едно такова колче и то вече не се предлага: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=8294
Не съм гледал по магазините (София), затова ако някой знае къде се предлагат телескопични колчета, ще съм благодарен ако сподели. Също ако някой има впечатления и/или препоръки, ще се радвам да ги чуя.
Също искам да попитам кой размер се има в предвид в следния ред:
• Teleskope lenght: Min 260mm, max 350mm

A или B? Предполагам е А, но все пак да попитам.
Изображение

Благодаря. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Re: Търся телескопично колче.

Мнениеот bikerider » Чет Фев 18, 2010 4:31 pm

А.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот mariobg » Чет Фев 18, 2010 5:23 pm

X_NRG написа:...Не съм гледал по магазините (София), затова ако някой знае къде се предлагат телескопични колчета, ще съм благодарен ако сподели. Също ако някой има впечатления и/или препоръки, ще се радвам да ги чуя...

Привет, вчера видях при Пацо (Вело 2009) такова колче. От друга стра той в момента тества такова, така че мини през магазина и си поговори с него. Дано инфото да ти е от полза.
Аватар
mariobg

Рейтинг: 1437

Мнениеот тучо чучо » Чет Фев 18, 2010 5:42 pm

mariobg написа:Привет, вчера видях при Пацо (Вело 2009) такова колче. От друга стра той в момента тества такова, така че мини през магазина и си поговори с него. Дано инфото да ти е от полза.

Да, при Пламен има телескопично колче, но то е 31.6 и е този модел. Цената е 239 лв.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот outfaced » Чет Фев 18, 2010 5:53 pm

нещо не е много ясно, ама защо ми се струва, че човека търси не автоматично колче, а такова за удължаване ...
поне такива са тия на линковете в CRC

иначе за автоматично ... за момента най смислено ми изглежда това
http://www.rasebike.com/cart/index.php? ... vregkogmp3
http://nsmb.com/3496-rase-seatpost/
но цените и теглото на тия джаджи са убийствени :crazy:
черната мамба поне за разлика от другите има порядъчно ход
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Чет Фев 18, 2010 7:01 pm

Карам вече четвърта година Titec Scoper, не мога да кажа, че има каквито и да е разлики с обикновено колче (откъм употреба), единствената е двете скоби. Мисля, че всички критерии (освен дължините), които се прилагат за преценка на дадено колче важат и за телескопичните.
Откъм издръжливост - досега само надписите и цвета са се позахабили от сол и лайна, но това е нормално за всяко колче. Откъм здравина - нямам забележки, но това не говори много защото съм сравнително лек.

Единствения "трик" е ако се реже за олекотяване или скъсяване да се смята хубаво коя част колко да се скъсява, че може да стане сакатлък.
Аватар
bikerider

Мнениеот X_NRG » Чет Фев 18, 2010 7:45 pm

Съжалявам, че не съм пояснил, но търся обикновено неавтоматично телескопично колче, защото атоматичните са доста солени и не ми се вместват в бюджета от 150лв.
Марио, благодаря, но ако Тучо Чучо е прав - не ме устройва. Все пак може и да мина, за да проверя. :)
codename47, и на теб благодаря за линковете. Хареса ми офертата с NC-17 (което така или иначе съм си харесал), както и идеята за homemade колче, която бях обмислял, но ме домързя да я доразвивам (все още ме мързи, но ще видим).
bikerider, Titec намира ли се в момента някъде и има ли го с размер 30,9мм, защото в CRC го няма в наличност, а цената му е по-примамлива от NC-17?
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот codename47 » Чет Фев 18, 2010 8:53 pm

може да намериш и някое по-тънко телескопично колче и да после да сложиш някой от тези преходници: http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... egoryID=92 (но май има само един вариант (27.2-30.9)) до 30.9
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот bikerider » Чет Фев 18, 2010 9:08 pm

X_NRG написа:bikerider, Titec намира ли се в момента някъде и има ли го с размер 30,9мм, защото в CRC го няма в наличност, а цената му е по-примамлива от NC-17?

Нямам идея, не съм ровил за телескопично колче, моето си дойде с рамката. Плюс това, тези които показваш, явно са по-нов модел, защото моето е двуболтово.
Аватар
bikerider

Мнениеот X_NRG » Съб Фев 20, 2010 5:37 pm

bikerider, можеш ли да ми кажеш външните размери на 2те колчета от телескопа на Titec? И ако може вътрешният на по-тясното. :) Благодаря.
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Pla-men » Съб Фев 20, 2010 6:32 pm

Аз ползвам вече 2-ра година този модел и имам забележки единствено от оригиналната скоба. Смених я с някаква на Tioga и всичко си дойде на мястото.
Виждам, че количествата са изчерпани , но само за информация.
Аз пазарих от този сайт има и други модели, може да разгледаш.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот Stuny » Съб Фев 20, 2010 10:42 pm

Titec имат 30.9 . Тънкия е 27.2 . Май май няма да е мнгоо сложно да се направи телескопично от две колчета и вероятно един преходник.
Stuny

Мнениеот bikerider » Нед Фев 21, 2010 12:02 am

X_NRG написа:bikerider, можеш ли да ми кажеш външните размери на 2те колчета от телескопа на Titec? И ако може вътрешният на по-тясното. :) Благодаря.

По-тясно (горно) - 19.5x25.4
По-широко (долно) - 25.6x30.0

Модела е някакъв OEM Scoper от 2005...
Аватар
bikerider

Мнениеот X_NRG » Нед Фев 21, 2010 11:02 am

Благодаря. :) Като намеря шублера ще преценя какво да правя.
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Назад към Общ форум