Четвъртък, 6 май: Костинброд - Волуяк - околовръстен път на София - Витиня: 69,92 км. Карах само по стария път, без да се качвам на магисттралата. Спах в хижата на върха на прохода. Битовите условия клонят към нула - за непостижимата сума от 4,00 (словом - четири) български лева получавате правото да пренощувате върху разхлопан пружинен креват с един брой зелено одеало със странна тежка миризма. Тоалетната е една дупка заобиколена с ламарина, банята - една чешма по средата на двора. Романтика и сървайвър. Мургавата баба-хижарка продава сладко от малини по 2,50 лв. за бурканче от 300 гр. - много вкусно и ароматно, истинско сладко от малини, не е като индустриалната химия в Билла и Кауфланд. Ако пак реша да ходя към Витиня, бих се качил на автобус 118 - ходи към едно селце в подножието на прохода, спестява много обикаляне из ГоУемото сеУо и околовръстния му път.
Петък, 7 май: Витиня - Ботевград (часовниковата кула, печатът е в общината) - Ябланица - Брестница (пещерата Съева дупка) - Златна Панега - Румянцево - Карлуково (пещерата Темната дупка) 99,03 км. От Ботевград тръгнах по стария път. На входа към село Осиковица имаше знак "Влизането забранено". Почудих се малко и се метнах на магистралата, карах си до Ябланица без проблеми. В ханчето на разклона за Варна и Русе готвят страхотно и порциите са добри, макар и леко скъпи. Съевата дупка трябва да се види, не може да се разкаже, билетът струва 4,00 лв. за възрастни, за ученици, студенти и пенсионери - намаления

Събота, 8 май: Карлуково - Елисейна с влак (за 6 лв. с велосипеда) и после от гара Елисейна до манастира Седемте престола с велосипеда на рамо 23,49 км. Отели ми се вола докато се кача, но горе е голяма красота. Манастирът е великолепен. Нощувката в него струва 15 лв. Има баня и тоалетна, туристическа столова (да си готвиш и похапваш каквото си си донесъл), заведение, панорамни пътеки из Балкана (ако имаш сили), щраусова ферма с мини-зоологическа градина (ако ти се въртят още 9 км. към Осеновлаг и ти се дават още 30-40 лв. за деликатеси от щраусово месо).
Неделя, 9 май: Седемте престола - Елисейна - Лъкатник - Своге - Искрец - Бучин проход - Костинброд 89,12 км. Най-после у дома.
Колелото се държи перфектно, още една гайка не съм му затегнал, нарочно нищо не съм пипал, защото е в гаранция и исках да го натоваря максимално, преди да потягам нещо по него, само седалката си вдигах 3-4 пъти, че съм много тежък и има-няма 100-150 км. седалката ми все хлътва

Ами това е засега от мен, може да споделяте вие къде ходите и какво правите