Магазин за лагери?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Магазин за лагери?

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юни 10, 2010 6:55 pm

Здравейте. Интересува ме откъде мога да се сдобия с качествени лагери на добра цена. Става дума за 8 лагера от точките на окачване на рамка, по възможност в района на хотел Плиска. Благодаря предварително :beer:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Re: Магазин за лагери?

Мнениеот X_NRG » Чет Юни 10, 2010 11:24 pm

Някъде из форума има информация (сигурен съм, че съм чел), но ти ще си я потърсиш.
Иначе има един магазин за лагери на Опълченска малко след като пресечеш бул. Сливница (посока Север). Пада се в дясно. Там предполагам ще можеш да попиташ за конкретни размери и цени. Знам, че има и доста други магазини за лагери в София, но за съжаление не мога да дам точни адреси. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот fenoryl » Чет Юни 10, 2010 11:30 pm

http://www.lageri.net/contacts.php

Намира се до кръговото на 4-ти километър.

Имат както евтини лагери така и качествени (примерно FAG).
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот рс » Нед Юни 13, 2010 9:08 pm

поговори с Лагер инженеринг от Варна. Внасят сами, и пращат по еконт.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот veskoz » Пон Юни 14, 2010 4:34 pm

Хубата. Писано е милион пъти. Почнете да търсите и да четете. :(!:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот imbecile » Пон Юни 14, 2010 6:48 pm

http://snabteh.com за всички от Югоизточната част на София :agree:
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот papi007 » Сря Юни 16, 2010 1:17 pm

А аз искам да попитам от къде мога да си намеря лагери за http://www.vpcomponents.com/headset_sho ... =12&pid=11 ? Казаха ми че било доста трудно намирането им, защото били специфични. Ако някой има опит - ще се радвам да сподели! :) (В тея жеги хич не ми се обикаля по магазините, за това пробвам първо по мързеливата система :look: )

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот NikolaZ » Сря Юни 16, 2010 4:48 pm

Един приятел има магазин за лагери.Нямам представа какви точно има,но все пак да споделя,че магазина се намира на ул.Макгахан бл.55Г
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот pipser » Сря Фев 08, 2012 1:50 am

Ето ти тук продават лагери можеш да си търсиш по размер: http://www.lagerite.com
в ebay също продават лагери, но едва ли си струва да си поръчваш от USA лагери :)
pipser

Рейтинг: 1200

Мнениеот taurus13 » Сря Фев 08, 2012 6:55 am

pipser написа:Ето ти тук продават лагери можеш да си търсиш по размер: http://www.lagerite.com
в ebay също продават лагери, но едва ли си струва да си поръчваш от USA лагери :)

Гледам че ти е първо мнение - :) - тая тема е от миналата година и човека отдавна си е сменил лагерите.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Capoeira » Сря Фев 08, 2012 2:15 pm

------------------------------------------
http://stomanel.com/
София
ул. "Софроний Врачански", 62
Работно време:
Понеделник – Петък: 9:00 – 18:00
Събота: 9:00 – 13:00
Неделя: почивен ден

За контакти:
тел. 02/ 831 01 53
факс. 02/ 831 30 00
------------------------------------------------
Имаха лагери който половин София по магазинтие ми обясняваха че ги няма по каталог, само защото исползват каталзои от преди 5+ години.
Цените бяха смешни за толкова прецизен лагер и никога ама никога не си взимайте лагери освена на INA FAG SKF, просто разликата е брутална от чисто нов до последните издихания и на двата.

П.С. точно тези от lageri.net ми обясняваха че идвата иглени лагера който търсех не са по номенклатура, загубеняци с две думи.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот outfaced » Сря Фев 08, 2012 4:53 pm

Capoeira написа:Цените бяха смешни за толкова прецизен лагер и никога ама никога не си взимайте лагери освена на INA FAG SKF, просто разликата е брутална от чисто нов до последните издихания и на двата.

Тука нещо не мога да се съглася ... оригиналните FAG, INA и някои френски производни цените хитч не са им смешни ... (16-25лв. за лагер 20мм). Имам известни съмнения за оригиналността на лагерите в тая фирма.
От друга страна личния ми опит с китайски лагери за под левче парчето е повече от положителен и принципно не виждам причина да се дават маса пари за прецизни лагери. Байковете далеч не са толкова прецизни конструкции. Нито пък въртят ХХ ХХХ оборота в минута. Все пак и от китайско до китайско има разлика ... Моите ги взимам от Триера - http://www.trierra.com/about.html . Кофти само, че нямат лагери без сепаратор.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот taurus13 » Сря Фев 08, 2012 5:18 pm

Абе напоследък сменяхме лагери на една пералня - от всичките лагери, които и бяха слагани на тая машина, SKF изкараха най-малко. Пък си бяха купени от фирмен магазин и на не малка цена. Нещо ми се струва, че на стари лаври лежи тая марка вече или просто такива са тенденциите в света - по-скапано, че да се купува повече. Та може и да е по-добре с разни китайски.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Capoeira » Пет Фев 10, 2012 3:03 pm

Не знам взех иглени лагери с единична капсуловака преди това ги бях взимал за 12лева Корейски KG bearings, първо фабрично имаше доста голям допуск и самата ос на игления лагер влизаше как да го кажа халтаво, освен това капсуловакта пускахе със сигурност и смазката бягаше в другата посока. Смених лагерите с INA от там и цената беше 8лева броя, уплътнението и допуска беше уникален единично кликване и единственото което остана беше само аксиално въртене на оста без предишното халтавеене, мигновенно всички наченки на луфт спряха и след проверка 3 месеца по-късно капсуловакта беше като нова. Ползвал съм преди това пак лагери на KG и стават, но живота им е доста скусен заради факта, че капсуловката на всички е не особено добра и след много малко експлоатация започва да се усеща pitting-а вътре. Самия факт че ми вадят каталог като баница от дипломирането на майка ми направо не фрустрира. Принципно на колата съм с NTN лагери който са си пак от същия клас като KG и са пак корейски и няма оплаквания дават си има 100.000км на ролките и агренажа и няма опплаквания но там явно по голяма роля играе самото качество на материяла, а не като при нашето предназначение където капсуловката е единственото нещо което предпазва лагер от тотално унищожение.
Мойте лагери бяха:
HK1216 2RS
HK1414 RS
И на двата има щамповано INA Germany, съмнявам се накой дистрибутор да внася ментета, нали си наясно че в тази сфера единичния дефект веднага прогонва клинета завинаги. Това не е като да кажеш "еми да сори явно не са добри".
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот iPop » Чет Ное 20, 2014 10:26 pm

И така да се включа в темата: окъснях да сменя лагери на предна главина и сега седя в нас с разглобена главина и два лагера и гледам тъпо и се чудя откъде утре след работа мога да си купя два лагера, че да съм готов за Благоевград в събота :D

Дайте идея къде утре след работа мога да си купя лагери... Мерси :beer:
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Назад към Общ форум